Monday 12 April 2021

ကန်စွန်းဥဟင်း


 








တစ်နေ့တစ်နေ့ ဟင်းချက်စာ စဉ်းစားရတာ အင်မတန်မှ ခေါင်းနောက်ရပါတယ် ပိုဆိုးတာက တစ်ပါတ်မှ တရက်ဘဲ ဈေးကိုသွားလေတော့ တစ်ပါတ်ပြည့်ခါနီးရင် ဝယ်ချမ်းထားတာတွေလဲ ကုန်သလောက်က ဖြစ်သွားပါပြီ။

ဒီတော့ ရှိတဲ့အသီးအရွက်တွေနဲ့ အရည်သောက်ဆမ်း တစ်မယ်လောက် ရအောင်တော့ ကြံရဖန်ရပြန်ပါတယ် ဒါကြောင့်မို့ ဒီနေ့တော့ ရွှေဝါကန်စွန်းဥလေးတွေနဲ့ အရည်သောက်ဆမ်းလေး ချက်ဖြစ်တဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး ချက်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
  1. ရွှေဝါကန်စွန်းဥ - ဥအသေး နှစ်ဥ
  2. ကြက်သွန်နီ - အနေတော် တစ်လုံး
  3. ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး သုံးမွှာ
  4. ငရုတ်သီး အရောင်တင်မှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
  5. နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံ တစ်ပုံ
  6. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်သာသာ
  7. အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
  8. ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း
ပြင်ဆင်ပုံ
  • ကန်စွန်းဥကို အခွံခွာပြီး ရေစင်အောင်ဆေးကာ အတုံးလေးတွေ တုံးထားပါ
  • ကြက်သွန်ဖြူနှင့် ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ငရုတ်သီးမှုန့်နှင့် ရောပြီး ညက်နေအောင် ထောင်းပေးပါ
  • အိုးထဲမှာ ဆီထည့်ပြီး နနွင်းမှုန့်ထည့်ကာ ဆီပူအောင် တည်ပေးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ့ မီးကိုအနည်းငယ် လျှော့ပြီး ထောင်းထားသော ငရုတ်သီးကို ထည့်ပြီးဆီသတ်ပေးပါ
  • ဆီသတ်ထားတာ ကြွတ်ရွလာပါက ကန်စွန်းဥ ဆားနှင့် အရသာမှုန့်တို့ကို ထည့်မွှေပြီး မွှေပေးပါ
  • ကန်စွန်းဥ ဆီသတ်ထားတာ လုံးမိသွားတာနဲ့ ရေမြုပ်အောင် ထည့်ပေးပြီး ကန်စွန်းဥများ နူးသွားအောင် တည်ပေးပါ
  • ကန်စွန်းဥများ နူးလာတာနဲ့ ရေကို မိမိလိုသလောက်ထည့်ပြီး ပွက်ပွက်ဆူအောင် တည်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ အရသာမြည်းပြီး မိမိနှစ်သက်တဲ့ အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပြီး စားသုံးရန် ပြင်ဆင်ပေးနိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment