ပါဝင်ပစ္စည်းများ
- သင်္ဘောသီး ခြစ်ပြီးသား - လက်တစ်ဆုတ်စာ
- မုန့်ဖတ် - လက်တစ်ဆုတ်စာ
- ပုဇွန်ပြုပ်ပြီးသား - အကောင်ကြီးကြီး ၇ကောင်
- ငါးငံပြာရည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ယိုးဒယား ငါးပိရည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ယိုးဒယား ပုဇွန်ငံပြာရည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ယိုးဒယား ဂဏန်းငံပြာရည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- သံပုရာသီး - တစ်လုံး
- ထန်းလျှက်ခဲ - အနေတော် တစ်ခဲ
- ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး ငါးမွှာ
- ငရုတ်သီး အခြောက်တောင့် - ငါးတောင့်ခန့်
- မြေပဲလှော် - မိမိနှစ်သက်သလောက် ထည့်ပါ
- ချယ်ရီခရမ်းချဉ်သီး - ဆယ်လုံးခန့်
- အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
ပြင်ဆင်ပုံ
- ပါဝင်ပစ္စည်းများ အားလုံးကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
- ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးထားပါ
- ခရမ်းချဉ်သီးကို ရေဆေးပြီး ထက်ဝက်ခြမ်းထားပါ
- သံပုရာသီးကို ရေဆေးပြီး အစိတ်လေးတွေ လှီးထားပါ
- အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ငရုတ်ဆုံ ခပ်ကြီးကြီးထဲမှာ ထန်းလျှက်ခဲ ကြက်သွန်ဖြူနှင့် ငရုတ်သီးတောင့်တို့ကို ထည့်ထောင်းပေးပါ
- မညက်တစ်ညက် အနေအထားလေး ရလာတာနဲ့ သုံးရမဲ့ ငါးပိရည် ငံပြာရည်နှင့် အရသာမှုန့်တို့ ကို ထည့်ပေးပြီး ဇွန်းနှင့်မွှေပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ သံပုရည်ညှစ်ထည့်ကာ ခရမ်းချဉ်သီး ပုဇွန်ထုတ် သင်္ဘောသီးနှင့် မုန့်ဖတ်တို့ကို ထည့်မွှေပေးပါ
- အားလုံးအရသာ သမသွားတာနဲ့ အရသာကို မြည်းပေးပြီး ချိုချဉ်ငံစပ် အရသာကို မြည်းပေးကာ လိုအပ်တာကို မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပါ
- မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာပြီ ဆိုရင်တော့ မြေပဲလှော်ထည့်ပေးပြီးတာနဲ့ ချဉ်ငံစပ် သင်္ဘောသီး မုန့်ဖတ်ထောင်းလေးကို စားသုံးရန် ပြင်ဆင်ပေးနိူင်ပါပြီရှင် ။
No comments:
Post a Comment