ဒီနေ့တော့ ပုဇွန်လတ်လတ်ဆတ်ဆတ်လေးတွေ ဝယ်လာပြီး ထမင်းပူပူလေးနဲ့ လိုက်ဖက်လွန်းတဲ့ ပုဇွန်ထောင်း ဆုတ်ကြော်လေး ကြော်ဖြစ်ပါတယ် အရသာ ရှိလွန်းပြီး စားလို့ကောင်းလွန်းတဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး ကြော်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- ပုဇွန်ခေါင်းချိုး - 400 g
- ကြက်သွန်နီ - အနေတော် တစ်လုံး
- အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က်
- အကြော်မှုန့် - ထမင်းစားဇွန်း သုံးဇွန်း မောက်မောက်
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ
- နံနံပင် - အနည်းငယ်
- နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း လေးပုံတစ်ပုံ
- ဆီ - လိုသလောက် သုံပေးပါ
ပြင်ဆင်ပုံ
- ပုဇြန္ကို အခြံခြာ အမြှီးဖြုတ် ခေါင်းဖြုတ်ပြီး ကြောဖက်မှ အမဲကြောင်းကို ဖယ်ပေးပါ
- အားလုံးပြီးလျှင် ရေတစ်ထပ်ဆေးပြီး ရေစစ်ထားပါ
- ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ခပ်ပါးပါး လှီးထားပါ
- နံနံပင်ကို ရေဆေးပြီး ခပ်ကြမ်းကြမ်း လှီးထားပါ
- ပုဇွန်ရေစစ်ပါက ဆား နနွင်းမှုန်နှင့် အရသာမှုန့်တို့ထည့်ကာ နယ်ထားပါ
- ငရုတ်ဆုံထဲမှာ ပုဇွန် ကြက်သွန်နီနှင့် အကြော်မှုန့်တို့ကို ထည့်ပြီး အရသာ သမသွားအောင် ထောင်းပေးပါ
- ထောင်းလို့ပြီးပါက နံနံပင်နှင့် ရောနယ်ပေးကာ ရေခဲသေတ္တာ မခဲတဲ့ အကန့်ထဲမှာ နှစ်နာရီလောက် နှပ်ထားပေးပါ
- နှပ်ထားချိန် ပြည့်တာနဲ့ ပုဇွန်ထောင်းတာကို ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်းစာယူပြီး ဆုတ်ကာလုံးပေးပါ
- ဆီကိုအပူပေးပြီး ဆီပူလာပါက လုံးထားသော ပုဇွန်လုံးကို မထည့်ခင် မီးကို အနေတော် ပြန်လျှော့ပေးပြီးမှ ပုဇွန်လုံးကို ထည့်ကြော်ပါ
- တစ်ဖက်ကျက်တာနဲ့ နောက်တစ်ဖက်လှန်ပြီး ဆက်ကြော်ပေးပါ
- နှစ်ဖက်လုံး ရွှေဝါရောင် သန်းပါက ဆယ်ပြီးဆီစစ်ပေးပါ
- ဆီစစ်သွားပါက ဆလတ်ရွက် နှစ်သက်ရာ အချဉ်နဲ့ တွဲဖက်ပြီး စားသုံးရန် ပြင်ပေးနိုင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment