Tuesday 1 December 2020

ကန်စွန်းဥပေါင်း ချိုချိုလေး



ဒီနေ့တော့ ကန်စွန်းဥ ခရမ်းရောင်လေးတွေ ဝယ်လာပြီး ပေါင်းလိုက်ပါတယ် စားလို့အရမ်းကောင်းတဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး လုပ်ထားတဲ့ မုန့်လုပ်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
  1. 200 g - purple sweet potato 
  2. 1 - egg
  3. 1/2 cup - white sugar
  4. 1/2 cup - brown sugar
  5. 1/2 cup - milk
  6. 1 tsp - vanilla
  7. 1 1/2 cup - all purpose flour
  8. 1 tsp - salt
  9. 1 tsp - baking soda
  10. 1 tsp - baking powder
  11. 1 tsp - poppy seed
  12. 1/2 cup - butter

ပြင်ဆင်ပုံ
  • ထောပါတ်ခဲကို အနည်းငယ် အပူပေးပြီး အရည်ဖျော်ထားပါ
  • မုန့်ထည့်ပေါင်းမည့် ပန်းကန်လေးများကို ထောပါတ်သုတ်ပေးထားပါ
  • ပထမဦးဆုံး ကန်စွန်းဥကို အခွံခွာပြီး ဇလုံတစ်လုံးထဲထည့်ကာ ပျော့အိသွားတဲ့အထိ ပေါင်းပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ကျေညက်သွားတဲ့အထိ ချေထားပါ
  • ကန်စွန်းဥများ ကျေညက်သွားတာနဲ့ ကြက်ဥကို ဖောက်ထည့်ကာ ကန်စွန်းဥနှင့် ရောပြီး  မွှေပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ သကြားအဖြူ  သကြားအညို တို့ကို ရောပြီးသကြားများ ပျော်သွားတဲ့အထိ မွှေပေးပါ
  • သကြားများ ပျော်သွားတာနဲ့ နောက်ထပ် ဇလုံတစ်လုံးထဲမှာ ဂျုံမှုန့် ဆား ဘိတ်ကင်ပေါင်ဒါနှင့် ဘိတ်ကင်ဆိုဒါတို့ကို ရောပြီးမွှေပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ကန်စွန်းဥ ဇလုံအပေါ်မှာ ဇကာခံပြီး ဂျုံ မှုန့်များကို စစ်ချပြီး ထည့်ပေးပါ
  • ဂျုံမှုန့်ထည့်ပြီးတာနဲ့ မုန့်နှစ်သမသွားအောင် မွှေတံဖြင့် မွှေပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ မုန့်နှစ်များကို ထောပါတ်ဆီ သုတ်ပေးထားသော ပန်းကန်လေးတွေထဲကို ပန်းကန်တစ်၀က် သာသာလောက် လိုက်ထည့်ပေးပါ
  • မုန့်နှစ်များ ထည့်ပေးပြီးတာနဲ့ အပေါ်ယံမှ ဘိန်းစေ့လေးများကို လိုက်ဖြူးပေးပါ
  • အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ပေါင်းအိုးအောက်ခံ အိုးထဲကို ပေါင်းခံခုံကို ထိတယ်ဆိုရုံလေး ရေထည့်ပေးပါ
  • ရေထဲမှာ ပေါင်းခံကို ထည့်ပေးပြီးတာနဲ့ ခုံပေါ်မှာ ဇကာခံပြီး အိုးဆန့်သလောက် ပန်းကန်လေးတွေ ထည့်ပေးပါ
  • ပေါင်းအိုးကို အဖုံးလုံအောင်အုပ်ပြီး steam ခလုတ်ကို နှိပ်ပေးကာ ၁၅မိနစ် ပေါင်းပေးပါ
  • မုန့်ပေါင်းချိန် ပြည့်တာနဲ့ အိုးထဲမွ လေတွေကုန်အောင် အကုန်ထုတ်ပေပြီးမှ အိုးအဖုံးကို ဖွင့်ပေးပါ
  • ပေါင်းအိုးထဲမှာ လေများကျန်နေပါက အဖုံးဖွင့်တဲ့အခါမှာ ပေါက်ကွဲပြီး လူကိုအပူလောင်စေပါတယ်
  • ပေါင်းအိုးထဲမှ ကန်စွန်းဥပေါင်း ပန်းကန်လေးတွေကို အိုးအပြင်ကို ထုတ်ပေးပြီး စားသုံးရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment