Sunday, 9 February 2020

ခ်ဥ္ငံစပ္ ျပည္ၾကီးငါးေထာင္း















ျပည္ၾကီးငါး အေကာင္ခပ္ၾကီးၾကီးေလးေတြ ဝယ္လာျပီး အစာသြပ္စားမယ္လို႔ စိတ္ကူးလိုက္တိုင္း ဟိုဟာလို ဒီဟာလိုနဲ႔မို႔လို႔ အစာမသြပ္ျဖစ္တာက မ်ားပါတယ္။

အဲဒီလိုနဲ႔ဘဲ စားလို႔လဲေကာင္းျပီး ခံတြင္းေတြ႔ေစမဲ႔ လြယ္ကူျမန္ဆန္ျပီး စားလို႔ေကာင္းတဲ႔ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးဘဲ ေထာင္းျဖစ္ပါေတာ႔တယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ျပည္ၾကီးငါး - 400 g
  2. ငရုတ္သီး အေျခာက္ေတာင္႔ - ၅ေတာင္႔
  3. ထန္းလ်ွက္ခဲ - ကြမ္းသီးဆံ အလံုးေလာက္ တစ္ခဲ
  4. အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
  5. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  6. ၾကက္သြန္ျဖဴ-  အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  7. ငါးငံျပာရည္အေနာက္ -ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  8. ငါးငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း 
  9. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု (ျပည္ၾကီးငါးျပဳပ္ရန္
  10. နံနံပင္ - မိမိစားႏိူင္သေလာက္
  11. ပဲေတာင္႔ရွည္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
  12. သံပုရာသီး - တစ္လံုး (အခ်ဥ္ၾကိဳက္ပါက ပိုထည္႔ပါ )
  13. မုန္႔ဟင္းခါး မုန္႔ဖတ္ - စားႏိူင္သေလာက္


ျပင္ဆင္ပံု
  • ပဲေတာင္႔ရွည္ကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးထားပါ
  • နံနံပင္ကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးထားပါ
  • သံပုရာသီးကို ေရေဆးျပီး တ၀က္စီ ျခမ္းထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
  • ျပည္ၾကီးငါးကို မလိုတာေတြဖယ္ျပီး ေရေဆးထားပါ
  • ေရေဆးျပီးတာနဲ႔ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ျပည္ၾကီးငါး ေရအနည္းငယ္ႏွင္႔ ဆားအနည္းငယ္ထဲ႔ကာ ေရခမ္းေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ
  • ျပဳပ္ထားေသာ ေရခမ္းတာနဲ႔ ေရတစ္ထပ္ေဆးေပးျပီး မိမိႏွစ္သက္သလို ပံုစံေလးေတြ လွီးေပးထားပါ 
ေထာင္းရန္ျပင္ဆင္ပံု
  1. င႐ုတ္ဆံု ခပ္ႀကီးႀကီးထဲမွာ ထန္းလ်ွက္ခဲ ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္သီးအေျခာက္ေတာင္႔ႏွင့္ ဆားတို႔ကိုထည္႔ျပီး မညက္တညက္ ထည့္ေထာင္းပါ
  2. ျပီးတာနဲ႔ နံနံပင္ႏွင္႔ ပဲသီးတို႔ကို ထည္႔ေထာင္းေပးပါ
  3. အနည္းငယ္ သမသြားတာနဲ႔ ငံျပာရည္ႏွစ္မ်ဳိးလံုးႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔တို႔ကို ထည္႔ေထာင္းေပးပါ
  4. ေထာင္းေနစဥ္ အရသာ သမသြားေအာင္ ဇြန္းအရိုးရွည္ရွည္ႏွင္႔ ေမႊေမႊေပးပါ
  5. မိမိအသံုးျပဳျပီး ေထာင္းေသာ က်ည္ေပြ႕ေပၚ မူတည္ျပီး ၾကည့္ေထာင္းပါ
  6. ေက်ာက္က်ည္ေပြ႕ဆိုပါက ၅ခ်က္မွ ၁၀ခ်က္ေလာက္ ခပ္ဖြဖြေလး ေထာင္းေပးပါ 
  7. သစ္သားက်ည္ေပြ႕ဆိုပါက အခ်က္ ၁၅ခ်က္ ေလာက္ ခပ္ဖြဖြေလး ေထာင္းေပးမွ အရသာ၀င္ပါတယ္
  8. ေထာင္းတယ္ဆိုေပမဲ့ အရမ္းညက္ေနေအာင္ ေထာင္းစရာမလိုဘဲ ခပ္ဖြဖြေထာင္းလိုက္ ဇြန္းနဲ႕ေမႊလိုက္ လုပ္ေပးရပါတယ္
  9. အေရသာ သမေလာက္ျပီဆိုတာနဲ႔ ျပည္ၾကီးငါးႏွင္႔ သံပုရာရည္တို႔ကို ထည္႔ျပီး ခပ္ဖြဖြေလး ၄ခ်က္ေလာက္ ေထာင္းေပးပါ
  10. ထာင္းေနစဥ္ အရသာ ျမည္းေပးျပီး မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ အရာ ရတဲ႔အထိ ျပင္ေပးပါ
  11. မုန္႔ဖတ္ႏွင္႔ ပဲသီးတို႔ကို ျပင္ထားပါ
  12. ျပီးတာနဲ႔ ျပည္ၾကီးငါး ပဲသီးေထာင္း ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ေလးကို မုန္႔ဖတ္ ပဲသီးတို႔ႏွင္႔ တြဲဖက္ကာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment