
ဒီေန႕ေတာ့ မာမာ အိုးေလး ဘိန္းမုန္႕လုပ္ပါတယ္ ရာသီဥတု ေအးခ်ိန္ေလးမွာ ခ်က္ျခင္းလုပ္တဲ့ ပူပူေႏြးေႏြး မုန္႕ေလးေတြဘဲ စားခ်င္ေနတာမို႕ တေန႕တမ်ဳိး မ႐ိုးရေအာင္ကို လုပ္စားေနမိပါေတာ႔တယ္။
ျမန္မာျပည္ကိုလဲ အလြမ္းေျပေစ အရသာရွိတဲ႔ မုန္႔ေလးလဲ စားရေလေအာင္ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆန္မွဳန္႕ - 1 cup
- ႏြားႏို႕ - 3/4 cup
- အုန္းႏို႕ - 3/4 cup
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံုတစ္ပံု
- ဆိုဒါ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ႏွမ္း - အနည္းငယ္
- ထက္ျခမ္းျခမ္းထားေသာ ေျမပဲအစိမ္း - အနည္းငယ္
- အုန္းသီးစိတ္ - အနည္းငယ္
- ဘိန္းေစ့ - အနည္းငယ္ေ
- ေထာပတ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္းခန္႕
- ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း အခ်ဳိႀကိဳက္လ်ွင္ ၃ဇြန္းထည့္ပါ
- မကပ္ေသာဒယ္အိုး - အေသးတစ္လံုး
ျပင္ဆင္ပံု
- ဆန္မွဳန္႕ ႏြားႏို႕ အုန္းႏို႕ ဆိုဒါ ဆားတို႕ကို ေရာေမႊျပီး တနာရီေလာက္ ေဖာက္ထားေပးပါ
- မုန္႕ေဖာက္ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္ဥႏွင့္ သၾကားကို ေရာေမႊျပီး မုန္႕ႏွစ္ထဲ ေရာခေလာက္ေပးပါ
- ႏွမ္း ေျမပဲ အုန္းသီး ဘိန္းေစ့ ေထာပတ္တို႕ကို အဆင္သင့္ ျပင္ေပးပါ
- ဒယ္အိုးကို အပူေပးပါ အိုးပူလာတာနဲ႕ မီးကို နံပါတ္၂ေလာက္သို႕ ေလ်ွာ့လိုက္ျပီး ေထာပတ္ကို ထည့္ပါ
- ေထာပါတ္ပူလာတာနဲ႕ မုန္႕ႏွစ္ရည္ကို ေယာက္ခ်ဳိဇြန္း တဇြန္းစာ ခပ္ထည့္ကာ အဖံုးအုပ္ေပးပါ
- မုန္႕သားပြတက္လာတာနဲ႕ ႏွမ္း ေျမပဲ အုန္းသီးစိတ္ ဘိန္႕ေစ့ျဖဴးျပီး အဖံုးျပန္အုပ္ေပးပါ
- မုန္႕သားအေရာင္ ၾကည္လာတာနဲ႕ မုန္႕အေပၚကို ေထာပတ္အနည္းငယ္ သုပ္ျပီး တဖက္ကို လွန္ကာ အဖံုးျပန္ အုပ္ေပးထားပါ
- မိနစ္၀က္ေလာက္ ျပည့္တာနဲ႕ ဘိန္းမုန္႕ ေမႊးေမႊးစိမ့္စိမ့္ေလး ရပါျပီ
- က်န္မုန္႕ႏွစ္မ်ားကို မုန္႔ႏွစ္ကုန္တဲ႔အထိ အထက္ပါ နည္းအတိုင္း ဆက္လုပ္ေပးပါ
- မုန္႕ေလးခုစာ ရပါလိမ့္မယ္ မုန္႔မ်ားအားလံုး လုပ္ျပီးျပီဆိုရင္ေတာ႔ အခ်ဳိပြဲအတြက္ ဘိန္းမုန္႔ေမႊးေမႊးေလးကို ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment