Thursday, 9 January 2014

Shimeji mushrooms အ႐ည္ေသာက္ဆမ္း

Shimeji mushrooms ဟင္းခ်ဳိရည္
ဟင္းခ်က္ေနက် မီးဖိုေဆာင္ေလးကို မာမာမေရာက္ခဲ႔တာ ၾကာပါျပီ ဒီေန႔ေတာ႔ စိတ္အေမာေတြလဲ ေျပပါေစေတာ႔ရယ္ဆိုျပီး မီးဖိုထဲျပန္ဝင္ရင္း မာမာအရမ္းၾကိဳက္တဲ႔ မွဳိဟင္းခ်ဳိေလးခ်က္ျဖစ္ခဲ႔ပါတယ္ ဂ်ပန္မွဳိ
ေလးတစ္မ်ဳိးျဖစ္ေပမဲ႔ စားလို႔ေကာင္းသလို အရသာက ျမန္မာျပည္မွာ စားေနက် ေျခတံရွည္မွဳိမ်ဳိးနဲ႔ တူပါတယ္။
ေျခတံရွည္မွဳိလို တပင္ျခင္းမဟုတ္ဘဲအံုလိုက္ ေပါက္တတ္တဲ႔မွဳိ အမ်ဳိးစားပါ သူ႔ကိုအံုလိုက္ေလးေရစင္ ေအာင္ေဆးျပီးမွ တစ္ပင္ခ်င္းခြာျပီး ၾကက္သြန္အျဖဴနဲ႔အနီကို ဆီသတ္ျပီးမွမွဳိကို ထဲ႔ျပီးခ်က္ပါတယ္။
ခ်က္ရလြယ္ျပီး ေသာက္လို႔ေကာင္းတဲ႔ဟင္းရည္တစ္မ်ဳိးပါ ဟင္းရည္က်က္ျပီဆိုရင္ေတာ႔ သံပုရာရည္ညွစ္ျပီး
သံုးေဆာင္ႏိုင္တဲ႔ဟင္းရည္ ခ်ဳိခ်ဳိေမႊးေမႊးေလးရပါျပီ။
ဟင္းခ်ဳိတစ္ခြက္ရဖို႔ ပါဝင္ရမွာေလးေတြကေတာ႔

  • Shimeji mushrooms - 500 g
  • ဓါးျပားရိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴအမႊာၾကီးၾကီး - သံုမႊာ
  • ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ အေနေတာ္ တျခမ္း
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းဖ်ား ပါတယ္ဆိုရံုေလး
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ေရ - တရုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ပန္းကန္ - တလံုးခြဲသာသာ
  • သံပုရာသီး - တျခမ္း
Shimeji mushrooms

  • ဆီကိုမီးအေနေတာ္ႏွင္႔အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာပါကနႏြင္းမွဳန္႔ကို အရင္ထဲ႔ျပီး ၾကက္သြန္အျဖဴႏွင္႔အနီကိုထဲ႔ျပီး ဆီသက္ပါ
  • ၾကက္သြန္မ်ားေမႊးလာပါက ငရုတ္သီးမွဳန္႔ထဲ႔ျပီး ေမႊးတဲ႔အထိေမႊေပးပါ
  • မွဳိမ်ားထဲ႔ျပီးေမႊေပးကာဆားႏွင္႔ေရ လိုသေလာက္ထဲ႔ျပီး ဆူတဲ႔ထိတည္ေပးပါ
  • ဟင္းရည္ဆူလာပါက အေပါ႔အငံျမည္းျပီး သံပုရာရည္ညွစ္ကာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

2 comments:

  1. အစ္မေရ .. မႈိဟင္းခ်ိဳေလးတင္ထားတာ ေတြ႔လို႔ ဝမ္းသာသြားတယ္ ..
    ဘာအခတ္မွမပါဘဲနဲ႔ကို သူခ်ည္းဘဲ ခ်ိဳတယ္နဲ႔ တူတယ္ေနာ္ ..
    အားေပးသြားပါတယ္ .. ^___^

    ReplyDelete
  2. ဘာမွ ခတ္စရာမလိုဘူး ညီမေလးေရ သူ႔အခ်ဳိအတိုင္းေလးပါဘဲ
    အားေပးတဲ႔အတြက္ ေက်းဇူးတင္တယ္ေနာ္

    ReplyDelete