Sunday, 12 January 2014

ပဲေၾကာ္ ၾကြတ္ၾကြတ္ေလး

ပဲေၾကာ္
မၾကာ မၾကာေၾကာ္ျဖစ္ခဲ႔တဲ႔ အေၾကာ္ေလးပါ ဒီေန႔ေတာ႔ အေၾကာ္မွဳန္႔ တစ္မ်ဳိးျဖစ္တဲ႔ Tempura Batter Mix
အမွဳန္႔ေလးနဲ႔ေၾကာ္ထားျပီး ေၾကာ္ရတာ အရမ္းလြယ္ျပီး အရသာလဲ အရမ္းေကာင္းသလို ၾကြတ္လဲအရမ္းၾကြတ္ကာ ေၾကာ္ရတာ အဆင္ေျပတဲ႔အတြက္ ေၾကာ္နည္းေလး မွ်ေဝလိုက္ပါတယ္ ။


ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား (အခ်ပ္ႀကီး ၆ခ်ပ္စာ)

  • ကုလားပဲျခမ္း - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တဗူး
  • တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တဗူး
  • ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တဗူးအျပည့္ႏွင့္ေနာက္ထပ္လက္တလံုးစာ
  • ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ေလးဗူး
ျပင္ဆင္ပံု
  • ပဲျခမ္းကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ေရစိမ္ေပးကာ အေပါက္ပါေသာ ဇကာျဖင့္ဖံုးျပီး တညေလာက္ ေရစိမ္ထားပါ
  • မနက္ေရာက္လ်ွင္ ေရစိမ္ျပီး ပြေနေသာ ပဲမ်ားကို ေရ၂ထပ္ေလာက္ ေဆးေပးျပီး ေရစစ္ေပးပါ
  • တန္ပူရာမွဳန္႕ကို ေရႏွင့္ေပ်ာ္ေအာင္ေဖ်ာ္ျပီး ေရစစ္ထားေသာပဲႏွင့္ ေရာေမႊပါ
  • ေအာက္ေျခ မကပ္ေသာ ဒယ္အိုး ပဲေၾကာ္တခ်ပ္စာ အေနေတာ္အိုးကို အပူေပးပါ
  • အိုးပူလာလွ်င္ ဆီထည့္ျပီး ဆီကို အပူဆက္ေပးပါ
  • ဆီပူလာပါက တန္ပူရာမွဳန္႕ အႏွစ္စပ္ထားေသာ ပဲရည္ေဖ်ာ္ကို ဟင္းခ်ဳိခပ္ ေယာက္ခ်ဳိဇြန္းႏွင့္ သမေအာင္ေမႊျပီး ဇြန္းတ၀က္သာသာ ခပ္ျပီး ဆီအိုးထဲကို ထည့္ေပးပါ
  • ဆီအိုးထဲ ထည့္ရာမွာ ဇြန္းကိုေစာင္းျပီး အိုးေဘးအနားဘက္မွ စျပီး အ၀ိုင္းပံုသဏၭန္ လွည့္ျပီး အလယ္ကိုေရာက္တဲ့အထိ ျဖန္႕ျပီးထည့္ေပးပါ
  • ပဲေစ့မ်ားျပန္႕ေနမွ အက်က္ညီမွာ ျဖစ္တဲ့အတြက္ ပဲေစ့မ်ား ပံုေနပါက အက်က္မညီဘဲ ျဖစ္သြားတတ္ပါတယ္
  • ပဲအႏွစ္မ်ား ထည့္ျပီးပါက လွန္ေပးစရာမလိုဘဲ သူ႕ဘာသာသူ ႂကြတ္ျပီး႐ြလာမွ အသာေလး ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ဇကာေပၚမွာ တင္ျပီး ဆီစစ္ေပးပါ
  • ေနာက္ထပ္ က်န္ေသာအခ်ပ္မ်ားကို မေၾကာ္ခင္ ဆီကို နည္းနည္း အေအးခံျပီးမွ မီးဖိုေပၚ ျပန္တင္ျပီး ပထမအခ်ပ္အတိုင္း ဆက္ေၾကာ္ေပးကာ အေၾကာ္၈ခ်ပ္ရပါမယ္
  • အားလံုေၾကာ္ျပီး ဆီစစ္သြားပါက ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ

ပဲေၾကာ္ႏွင္႔အေၾကာ္မွဳန္႔

2 comments:

  1. ေကာင္းလုိက္တာ အစ္မေရ .. မုန္႔ဟင္းခါး မခ်က္ျဖစ္ေသးလဲ သိမ္းထားရင္ ရတာဘဲေနာ္ ..
    post ေတြ မတင္တာၾကာၿပီဆိုေတာ့ အခုမွဘဲ အားရပါးရ ျပန္ဖတ္ရေတာ့မယ္ .. ^___^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဟုတ္ပါ႔ ညီမေရ ဟင္းေတြလဲ မခ်က္ျဖစ္တာ ၾကာခဲ႔ျပီ
      အခုမွဘဲ ျပန္ခ်က္ျဖစ္တယ္ေလ လာေရာက္အားေပးတဲ႔အတြက္ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ ညီမေရ.

      Delete