Friday 18 October 2013

ငါးပဲငပိ အခ်ဳိႏွပ္


ဒီေန႔ခ်က္ျဖစ္တဲ႔ ငါးေၾကာ္ႏွပ္ေလးပါ သီးရြက္စံုနဲ႔ ပဲငပိထဲ႔ထားလို႔ ထမင္းေတာ ျ႔မိန္ေစပါတယ္ ခ်က္ရတာ လြယ္ပါတယ္ ဒါေပမဲ႔စားလို႔ေကာင္းတဲ႔ ဟင္းေလးပါ။

ရွိတဲ႔အသီးအရြက္ေတြက္ို အဆင္ေျပသလို ထဲ႔ခ်က္ထားတဲ႔အတြက္ ႏွစ္သက္ရာ ငါးေလးနဲ႔ေၾကာ္ႏွပ္လုပ္လို႔ရပါတယ္ မာမာကေတာ႔ ကကတစ္ငါးေလးနဲ ႔ခ်က္ထားပါတယ္ မာမာ႔ကေလးေတြေေျပာတဲ႔ က်န္စုရွင္း ငါးေၾကာ္ႏွပ္ ဟင္းခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ငါး - 400 g တစ္ေကာင္ကိုသန္႔ရွင္းေအာင္ေဆးျပီး မႊန္းေပးထားပါ
  2. ပဲငပိ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းခြဲ
  3. အသီးအရြက္မ်ား ႏွစ္သက္သလို ထည္႔ေပးပါ
  4. အကြင္းလိုက္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  5. ဓါးျပားရိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ -  သံုး မႊာ
  6. အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဝက္
  7. ခ်င္း - လက္မဝက္ခန္႔ ပါးပါးလွီးေပးပါ
  8. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
ငါးအရသာနယ္ရန္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  • အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
ေၾကာ္ႏွပ္ရန္အတြက္
  • ဆီ- လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ ႏွစ္လံုး
  • မီးအေနေတာ္ႏွင္ ႔ငါးတစ္ေကာင္လံုး က်က္ေစရန္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ငါးေၾကာ္က်က္ပါက ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ေပးထားပါ
အသီးအရြက္ေၾကာ္ရန္
  • ေနာက္ထပ္အိုး အသန္႔တစ္လံုးထဲမွာ ဆီထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္းကိုထဲ႔ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ ႔ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္းတို႔ကို ေမႊးသြားေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • အသီးအရြက္မ်ားႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔ထဲ႔ျပီး ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ပဲငပိထဲ႔ျပီး မိနစ္ဝက္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • အားလံုးက်က္သြားပါက ေၾကာ္ျပီးဆီစစ္ထားေသာ ငါးေၾကာ္ပန္းကန္ထဲသို႔ထဲ႔ျပီး သံုးေဆာင္ရန္ ျပင္ေပးႏိုင္ပါျပီ။

1 comment:

  1. စားခ်င္တယ္ အစ္မေရ ..
    ေန႔တုိင္းေတာ့ ဝင္ၾကည့္ျဖစ္တယ္ .. ^_^

    ReplyDelete