Thursday, 17 October 2013

မွဳိ ကန္ဇြန္းရြက္ေၾကာ္

မွဳိ ကန္စြန္းရြက္ေၾကာ္
ဒီအိမ္ေလးကို မာမာျပစ္ထားခဲ႔တာၾကာခဲ႔ျပီ သတိရလို႔လာလာၾကည္႔မိေပမဲ႔ ဟင္းေလးေတြတင္ဖို႔ ပ်က္ကြက္ေနမိတယ္ ဒီေန႔ေတာ႔ သတိအရမ္းရတာရယ္ေၾကာင္႔ ဒီေနရာေလးကို ခနလာၾကည္႔ရင္း မွဳိနဲ႔ကန္ဇြန္းရြက္ေၾကာ္ေလး ပို႔ထားခဲ႔ပါတယ္။

မွဳိနဲ႔ကန္ဇြန္းရြက္က ေၾကာ္နည္းေလးသိရင္ ်ၾကာ္ရတာလြယ္ပါတယ္ ကန္ဇြန္းရြက္အစိမ္းေရာင္မေပ်ာက္ ေအာင္ေၾကာ္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေ၀ခဲ့ပါတယ္။


  • မွဳိ 250 gကိုအရင္ဆံုးေရစင္ေအာင္ေဆးျပီးအေနေတာ္လွီးထားေပးပါ
  • ကန္ဇြန္းရြက္ အေနေတာ္ဇကာတစ္လံုးစာကို ပိုင္းျဖတ္ျပီးေရေဆးကာ ေရစစ္ေပးထားပါ
  • ၾကက္ရင္ပံုသား 50 gေလာက္ကို ေရေဆးျပီးခပ္ေသးေသး အတံုးေလးမ်ား လွီးထားေပးပါ
ေၾကာ္ရန္အတြက္
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္မရွိတရွိ
  • ဓါးျပားရိုက္ထားေသာၾကက္သြန္ျဖဴ - သံုးမႊာ
  1. အရင္ဆံုးဆီကို ပူေအာင္အရင္ တည္ေပးပါ
  2. ဆီပူလာတာနဲ႔ ၾကက္သားကို အခ်ဳိမွဳန္႕ ဆားအနည္းငယ္တို႔ ထဲ႔ကာသံုးမိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါ
  3. ၾကက္သားၾကက္လွ်င္ ခနဆယ္ထားျပီး လက္က်န္ဆီထဲသို႔ ဆားကို အရင္ထဲ႔ကာေလးငါးခ်က္ ေလာက္ေမႊျပီးေၾကာ္ေပးပါ
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေမႊးလာတဲ႔ထိေၾကာ္ေပးပါ
  5. ၾကက္သြန္ျဖဴေမႊးလာပါက ၾကက္သား မွဳိႏွင္႔အရသာမ်ားထဲ႔ကာ သံုးမိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါ
  6. ကန္ဇြန္းရြက္ထဲ႔ျပီး ေလးငါးခ်က္ေလာက္ ေမႊျပီးေၾကာ္ေပးပါ
  7. ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႔ပန္းကန္ထဲသို႔ ေျပာင္းျပီ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ ျဖဴးကာစားသံုးႏိုင္ပါျပီ။

2 comments:

  1. စားခ်င္လုိက္တာ အစ္မေရ.. ေန႔တုိင္းေတာ့ ဝင္ၾကည့္ျဖစ္တယ္ ..
    စာေတြနဲ႔ ပ်ားတုပ္ေနလို႔ ဘာမွ မခ်က္ႏိုင္ျဖစ္ေနတယ္ အစ္မေရ ..
    သတိရတယ္ .. ^_^

    ReplyDelete
  2. အၾကိဳက္ဆုံးထဲမွာ သူလဲပါတယ္

    ReplyDelete