Thursday 17 October 2013

မွဳိ ကန္ဇြန္းရြက္ေၾကာ္


ဒီblog အိမ္ေလးကို မာမာျပစ္ထားခဲ႔တာ ၾကာခဲ႔ျပီ သတိရလို႔ လာလာၾကည္႔မိေပမဲ႔ ဟင္းေလးေတြတင္ဖို႔ ပ်က္ကြက္ေနမိတယ္ ဒီေန႔ေတာ႔ သတိအရမ္းရတာရယ္ေၾကာင္႔ ဒီေနရာေလးကို ခနလာၾကည္႔ရင္း မွဳိနဲ႔ကန္ဇြန္းရြက္ေၾကာ္ေလး ပို႔ထားခဲ႔ပါတယ္။

မွဳိနဲ႔ကန္ဇြန္းရြက္က ေၾကာ္နည္းေလးသိရင္ ေၾကာ္ရတာ လြယ္ပါတယ္ ကန္ဇြန္းရြက္ အစိမ္းေရာင္ မေပ်ာက္ ေအာင္ေၾကာ္တဲ႔ နည္းေလးကိုလဲ မ်ွေ၀ခဲ့ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  1. ၾကက္သား - 100 g
  2. ကန္စြန္းရိုးနီ - လက္တစ္ဆုတ္စာ တစ္စည္း
  3. ၾကယ္သီးမွဳိ - စားႏိူင္သေလာက္
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
  5. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  7. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  8. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္ု သံုးပံုတစ္ပံု
  9. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ကန္စြန္း႐ြက္ အပင္ရဲ႕ ရင့္ေနတဲ့ ေနရာမ်ားကို ဖယ္ျပစ္ျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ကာ ေရစင္ေအာင္ ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  2. မွဳိကို ေရေဆးျပီး သင္႔ေတာ္သလို လွီးထားပါ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  4. ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ေပးပါ
  5. ဆီအေငြ႕ တက္လာတာနဲ႕ ဆားကိုအရင္ဆံုး ထည့္ေၾကာ္လိုက္ပါ
  6. ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သားကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
  7. ၾကက္သား က်က္သြားတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏြမ္း႐ံုေလး ထည့္ေၾကာ္ျပီး မွဳိကို ထည့္ကာ တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
  8. ျပီးတာနဲ႕ ကန္စြန္း႐ြက္မ်ား ထည့္ျပီးတာနဲ႕ အခ်ဳိမွဳန္႕ထည့္ေမႊပါ
  9. ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ျဖဴးျပီး ပူေနတုန္းေလး ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည့္ကာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

2 comments:

  1. စားခ်င္လုိက္တာ အစ္မေရ.. ေန႔တုိင္းေတာ့ ဝင္ၾကည့္ျဖစ္တယ္ ..
    စာေတြနဲ႔ ပ်ားတုပ္ေနလို႔ ဘာမွ မခ်က္ႏိုင္ျဖစ္ေနတယ္ အစ္မေရ ..
    သတိရတယ္ .. ^_^

    ReplyDelete
  2. အၾကိဳက္ဆုံးထဲမွာ သူလဲပါတယ္

    ReplyDelete