ဒီနေ့တော့ ဆိတ်အူလေးတွေ ဝယ်လာပြီး ဆိတ်အူ ပြုပ်လေး ပြုပ်ဖြစ်ပါတယ် ဒါကြောင့်မို့လို့ မာမာပြင်ဆင်ပြီး ပြုပ်ထားတဲ့ ဆိတ်အူပြုပ် ပြုပ်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- ဆိတ်အူ - 450 g
- စပါးလင် - အနေတော် တစ်ပင်
- ချင်း - တစ်လက်မခန့်
- ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး ငါးမွှာ
- အချိုမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်းသာသာ
- ငရုတ်ကောင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က်
- ငရုတ်သီးစိမ်း - မိမိနှစ်သက်သလောက်
- ရှောက်ရွက် - မိမိနှစ်သက်သလောက်
- သံပုရာသီး - တစ်လုံး
ပြင်ဆင်ပုံ
- ဆိတ်အူကို ရေစင်အောင်ဆေးပြီး အနေတော် အတုံးလေးတွေ ပိုင်းပေးပါ
- ချင်းကိုအခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ခပ်ပါးပါး လှီးထားပါ
- ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွာကာ ရေဆေးပြီး ဓါးပြားရိုက်ထားပါ
- စပါးလင်ကို အပင်လိုက် ရေဆေးပြီး ထုထားပါ
- ရှောက်ရွက်ကို ရေဆေးပြီး ခပ်ပါးပါးလေးတွေ လှီးထားပါ
- ငရုတ်သီးစိမ်းကို ရေဆေးပြီး ခပ်ပါးပါးလေးတွေ လှီးထားပါ
- သံပုရာသီးကို ရေဆေးပြီး အစိတ်လေးတွေ စိတ်ထားပါ
- ဇောက်နက်သော အိုးထဲမှာ ဆိတ်အူများ ဆား အချိုမှုန့် စပါးလင် ချင်းနှင့် ရေခပ်များများထည့်ပြီး ပြုပ်ပေးပါ
- ရေပွက်ပွက် ဆူလာတာနဲ့ သုံးမိနစ်လောက် ပြုပ်ပေးကာ ရေများကို သွန်ပေးပါ
- ဆိတ်အူများ နူးလာတဲ့အထိ ပြုပ်ပေးရင်း ရေကိုထပ်ထပ် ထည့်ပေးပါ
- ရေကိုပွက်ပွက် ဆူအောင်တည်ပေးရင်း ရေလိုအပ်ပါက ထပ်ထပ်ထည့်ပေးပါ
- ရေပွက်ပွက် ဆူလာပြီး ဆိတ်အူများ နူးလာတာနဲ့ မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပါ
- ဟင်းရည်အရသာကို မြည်းကာ မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပြီး ဓါးပြားရိုက်ထားသော ကြက်သွန်ဖြူနှင့် ငရုတ်ကောင်းမှုန့် ထည့်ပေးကာ မီးမျှင်းမျှင်းနှင့် တည်ထားပါ
- ဟင်းရည်သောက်ခါနီး ပူနေပါမှ အရသာရှိပြီး မွှေးရနံ့သင်းပျံ့တဲ့ ဆိတ်အူရဲ့ အရသာကို ရမှာ ဖြစ်ပါတယ်။
- ဆိတ်အူ ဟင်းရည် အဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ငရုတ်သီးစိမ်း ရှောက်ရွက်နှင့် သံပုရာရည်တို့ထည့်ပေးကာ မိမိနှစ်သက်တာလေးတွေနဲ့ တွဲဘက်ပြီး သောက်သုံးရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment