ပါဝင်ပစ္စည်းများ
- ခရမ်းသီး အလုံးကြီးကြီး နှစ်လုံး
- ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး သုံးမွှာ
- ပဲငံပြာရည်အကြည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- အရသာမှုန့် - လက်ဘက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
- နှမ်းဆီမွှေး - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ငရုတ်ကောင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း လေးပုံတစ်ပုံ
- ဆီ - လိုသလောက် သုံးပေးပါ
ပြင်ဆင်ချက်ပြုပ်ပုံ
- ခရမ်းသီးကို အခွံခွာပြီး ပုံပါအတိုင်း လှီးပေးကာ ရေမြုပ်အောင်ထည့်ပြီး တစ်နာရီခန့် စိမ်ထားပါ
- ကြပ်သွန်ဖြူကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ခပ်နုတ်နုတ် စင်းထားပါ
- ရေစိမ်ပြီးတာနဲ့ ရေဆေးပြီး ရေစစ်ကာ ဆား နှမ်းဆီမွှေး ပဲငံပြာရည်အကြည် အရသာမှုန့်နှင့်ငရုတ်ကောင်းမှုန့်တို့ထည့်ကာ အရသာဝင်အောင် နယ်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ဒယ်အိုးထဲမှာ ဆီထည့်ပြီး အပူပေးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ့ ခရမ်းသီးကို အိုးဆန့်သလောပ် တစ်ခုချင်းထည့်ကာ ကြော်ပေးပါ
- တစ်ဖက်ကျက်သွားပါက နောက်တစ်ဖက်ကို လှန်ပေးကာ ကြော်ပေးပါ
- နှစ်ဖက်လုံး ကျက်သွားပါက ဆယ်ထားပြီး ခရမ်းသီးများ ကုန်တဲ့အထိ ကြော်ပေးပါ
- အားလုံးကြော်ပြီးတာနဲ့ ဒယ်အိုးထဲက လက်ကျန်ဆီထဲမှာ ကြက်သွန်ဖြူကို ထည့်ကြော်ပေးပါ
- ကြက်သွန်ဖြူနံ့လေး သင်းလာတာနဲ့ ကြော်ထားတဲ့ ခရမ်းသီးများကို ထည့်မွှေပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ရေအနည်းငယ်ထည့်ကာ အဖုံးအုပ်ပြီး တည်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ မီးပိတ်ပေးပြီး ခရမ်းသီးကြော်နှပ်ကို ထမင်းပူပူလေးနှင့် စားသုံးရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment