Monday, 5 September 2022

ကြက်ဥ ပုဇွန်ခြောက်နှပ်

 


ဒီနေ့တော့ မာမာနဲ့ မာမာ့ကလေးတွေ အရမ်းကြိုက်တဲ့အတွက် မကြာခန ချက်ဖြစ်တဲ့ ပုဇွန်ကြခြောက် ကြက်ဥနှပ်လေး ချက်ဖြစ်ပါတယ်။

ထမင်းစားလို့ မြိန်စေတဲ့ ဟင်းတစ်မယ် ဖြစ်တဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး ချက်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
  1. ကြက်ဥ - ခွန်နှစ်လုံး 
  2. ပုဇွန်ခြောက်မှုန့် - ထမင်းစားဇွန်း လေးဇွန်းစာ
  3. ကြက်သွန်နီ - အလုံးကြီးကြီး နှစ်လုံး 
  4. ချင်း - လက်တစ်ဆစ်သာသာ 
  5. နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ
  6. ငါးငံပြာရည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်းခွဲသာသာ
  7. ပဲငံပြာရည်အနောက် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
  8. အချိုမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က်
  9. ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း ကိုးဇွန်း
  10. နှမ်းဆီမွှေး - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
ပြင်ဆင်ပုံ
  • ကြက်ဥများကို ကျက်အောင်ပြုပ်ပြီး အခွံခွာထားပါ
  • ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ခပ်ပါးပါးလေးတွေ လှီးထားပါ
  • ချင်းကိုအခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ပါးပါးရှည်ရှည်လေးတွေ လှီးထားပါ
  • ဟင်းချက်ရာမှာ ပါဝင်မည့် ပစ္စည်းများကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
  • ဒယ်အိုးထဲမှာ ဆီနှင့်နနွင်းမှုန့်ထည့်ပြီး အပူပေးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ့ လှီးထားသော ချင်းနှင့် ကြက်သွန်နီကို နွမ်းသွားအောင် ကြော်လိုက်ပါ
  • ကြက်သွန်နှင့် ချင်းတို့ နွမ်းတာနဲ့ ကြက်ဥ အချိုမှုန့် ငါးငံပြာရည် နှမ်းဆီနှင့် ပဲငံပြာရည်တို့ကို ထည့်မွှေပေးပါ
  • တစ်မိနစ်လောက် မွှေပြီးတာနဲ့ ပုဇွန်ခြောက်မှုန့်ထည့်ပြီး မွှေပေးပါ
  • အရသာ သမအောင် မွှေပေးပြီးတာနဲ့ အရသာမြည်းကာ မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပါ 
  • ပြီးတာနဲ့ ကြက်ဥပုဇွန်ခြောက်နှပ် ချိုချိုမွှေးမွှေးလေးကို စားသုံးရန် ပြင်ဆင်နိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment