Saturday, 10 September 2022

ကြက်သား ငရုတ်ပွကြော်

 


ဒီနေ့တော့ ငရုတ်ပွ အနီရောင်နဲ့ အစိမ်းရောင်လေးတွေ ဝယ်လာကာ ကြက်သားနဲ့ ကြော်ပါတယ် ထမင်းစားလို့ မြိန်တဲ့ ဟက်းတစ်မယ် ဖြစ်တဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး ချက်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
  1. ကြက်ရင်ပုံသား - အနေတော် တစ်ခု
  2. ငရုတ်ပွ အနီရောင် - တစ်ခု
  3. ငရုတ်ပွ အစိမ်းရောင် - တစ်ခု
  4. ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး သုံးမွှာ
  5. ဆား - အနည်းငယ် 
  6. ပဲငံပြာရည်အကြည် - အနည်းငယ်
  7. ပဲငံပြာရည်အနောက် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဝက်သာသာ
  8. ခရုဆီ - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
  9. နှမ်းဆီမွှေး - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်သာသာ
  10. ကော်မှုန့် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
  11. ဟင်းချက်ဝိုင် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်းသာသာ ( မထည့်လဲရ)
  12. အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်သာသာ
  13. ငရုတ်ကောင်းမှုန့် - အနည်းငယ်
  14. ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း ၇ဇွန်းခန့် 
ပြင်ဆင်ချက်ပြုပ်ပုံ
  • ကြက်ရင်ပုံသားကို ရေဆေးပြီး ခပ်ရှည်ရှည် အမြှောင်းလေးတွေ လှီးထားပါ
  • လှီးထားသော ကြက်ရင်ပုံသားကို ပဲငံပြာရည်အကြည် ပဲငံပြာရည်အနောက် အရသာမှုန့်  ခရုဆီ ငရုတ်ကောင်း နှမ်းဆီမွှေး ဟင်းချက်ဝိုင်နှင့် ကော်မှုန့်တို့ထည့်ကာ အရသာဝင်အောင် နယ်ထားပြီး ၁၅မိနစ်လောက် နှပ်ထားပါ
  • ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ဓါးပြားရိုက်ထားပါ
  • ငရုတ်ပွ နှစ်မျိုးလုံးကို ရေဆေးပြီး အညှာဖက်မှ လှီးထုတ်ပေးပါ
  • အြီးတာနဲ့ ထက်ဝက်ခြမ်းပြီး အထဲမှ အူတိုင်နှင့် အစေ့များ ဖယ်ပေးကာ မထူမပါးလေးတွေ ပုံပါအတိုင်း လှီးပေးပါ
  • အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ဒယ်အိုးထဲမှာ ဆီထည့်ပြီး အပူပေးပါ 
  • ဆီပူလာတာနဲ့ ကြက်သွန်ဖြူကိုထည့်ပြီး အနည်းငယ် နွမ်းတဲ့အထိ ကြော်ပေးပါ
  • ကြက်သွန်ဖြူ နွမ်းလာတာနဲ့ အရသာ နယ်ထားသော ကြက်သားကို ထည့်ကြော်ပေးပါ
  • ကြက်သားများ မာတင်းလာပြီး အိုးအထဲမှ အရည်များ အရမ်းမခမ်းသေးခင် လှီးထားသော ငရုတ်သီးများကို ထည့်ကြော်ပေးပါ
  • ငရုတ်သီးများ အနည်းငယ် နွမ်းရုံလောက်ဘဲ ကြော်ပေးပြီးပါက အရသာ မြည်းပေးပြီး မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပြီးပါက မီးပိတ်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ထမင်းပူပူလေးနဲ့ လိုက်ဖက်လွန်းတဲ့ ကြက်သားငရုတ်ပွကြော်ကို စားသုံးရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment