ဒီနေ့တော့ မြန်မာမုန့်လေးတွေထဲက ရွှေထမင်းမုန့်လေး လုပ်ဖြစ်ပြန်ပါတယ် မြန်မာမုန့်လေးတွေက လုပ်ရတာ စိတ်ဝင်စားစရာ ကောင်းသလောက် စားရတာလဲ အရမ်းကောင်းတဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်တဲ့ ရွှေထမင်းလုပ်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- ကောက်ညှင်းဆန် - ထမင်းပေါင်းအိုး ဆန်ချင်ဗူး နှစ်ဗူး
- ထန်းလျှက်ခဲ သို့မဟုတ် သကြားအညို - 100 g (အချိုကြိုက်လျှင် အနည်းငယ် ပိုထည့်ပါ)
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ
- အုန်းသီးမှုန့် - မိမိနှစ်သက်သလောက် သုံးပေးပါ
- ရေ - ထမင်းပေါင်းအိုး ဆန်ချင်ဗူး တဗူး (ထန်းလျှက်ကျိုရန်)
ပြင်ဆင်ပုံ
- ကောက်ညှင်းဆန်ကို ရေဆေးပြီး ရေမြုပ်အောင်ထည့်ကာ တစ်ညသိပ် ရေစိမ်ထားပေးပါ
- နောက်နေ့မနက်မှာ စိမ်ထားသော ရေကိုသွန်ပြီး ခပ်စိတ်စိတ် အပေါက်ပါတဲ့ ပေါင်းဇကာထဲ ထည့်ပေးကာ အောက်ခံအိုးထဲကို ရေ တစ်ဝက်မရှိတစ်ရှိည့်ပြီး မီးကိုအလယ်လတ်မှာထားပြီး ရေဆူအောင်တည်ပေးပါ
- ရေဆူပြီ ဆိုတာနဲ့ မီးကိုအနည်းငယ်ထပ်လျှော့ ပြီး ကောက်ညှင်းဆန် ထည့်ထားသော ပေါင်းဇကာကို ရေဆူအိုးပေါ်တင်ပြီး အဖုံးအုပ်ကာ ၄၅မိနစ်ခန့်် ပေါင်းပေးပါ
- ကောက်ညှင်းဆန် အလုံးအပျက်ဘဲ နပ်စေရန် ပေါင်းနေစဉ် အထက်အောက် တခါလောက် လှန်ပေးပါ
- ကောက်ညှင်းပေါင်းနေစဉ် သကြားအညို သို့မဟုတ် ထန်းလျှက်ခဲကို ဆားနှင့် ရေအနည်းထည့်ကာ ထန်းလျှက်ခဲ ပျော်လာအောင် ခပ်ပျစ်ပျစ်လေး ကျိုထားပေးပါ
- အုန်းသီးမှုန့်ကို ပြင်ထားပေးပါ
- ကောက်ညှင်းနပ်ပြီ ဆိုတာနဲ့ ကောက်ညှင်းပူနေတုန္းမွာ ထန်းလျှက်ရည်ကို ရောမွှေပေးပါ
- ကောက်ညှင်းနှင့် ထန်းလျှက်ရည် ရောမွှေစဉ် အရည်ပက်ရွှဲကြီး မဖြစ်စေရန် ထန်းလျှက်ရည်ကို နည်းနည်းချင်း ထည့်မွှေပေးပါ
- ကောက်ညှင်းနှင့် ထန်းလျှက်ရည်ကို သမအောင် မွှေပြီးတာနဲ့ သင့်တော်သော ဗန်း သို့မဟုတ် ပန်းကန်တခုထဲမှာ ထည့်ပေးပြီး မျက်နှာပြင်ညှိကို ညီအောင်ညှိကာ တစ်ညလောက် အအေးခံပေးပါ
- အအေးခံပြီးသွားပြီ ဆိုတာနဲ့ မိမိနှစ်သက်ရာ ပုံစံရအောင် ဓါးမှာဆီသုတ်ပြီး လှီးပေးပါ
- ရွှေထမင်းလေးတွေ လှီးပြီးတာနဲ့ အုန်းသီးမှုန့်ကို ဖြူးပေးကာ ရွှေထမင်း ချိုချိုလေးကို စားသုံးနိူင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment