Tuesday, 13 July 2021

သတ်သတ်လွတ် ငရုတ်ပွကြော်


 ဒီနေ့တော့ တစ်ပါတ်တစ်ရက် သတ်သတ်လွတ်စားတဲ့ သမီးလေးအတွက် ငရုတ်ပွကို သတ်သတ်လွတ်လေး ကြော်ပါတယ် ထမင်းပူပူလေးနဲ့ လိုက်ဖက်ပြီး စားလို့ကောင်းလွန်းတဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး ကြော်ထားတဲ့ ကြော်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
  1. ငရုတ်ပွ - သုံးလုံး (အဖြူ အနီ အဝါ)
  2. ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး သုံးမွှာ
  3. ကြက်သွန်နီ - အနေတော် တစ်ခြမ်း
  4. ပဲငံပြာရည် အကြည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
  5. ပဲငံပြာရည် အပျစ် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဝက်
  6. ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း သုံးဇွန်း
  7. နှမ်းဆီ - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
  8. ငရုတ်ကောင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း လေးပုံတစ်ပုံ
ပြင်ဆင်ပုံ
  • ငရုတ်ပွများကို ရေဆေးပြီး အထဲမှ အစေ့များ ဖယ်ပေးကာ အရှည်အမြှောင်းလေးတွေ လှီးပေးပါ
  • ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ဓားပြားရိုက်ထားပါ
  • ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ မထူမပါးလေးတွေ လှီးထားပါ
  • ဒယ်အိုးထဲမှာ ဆီထည့်ပြီး အပူပေးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ့ ကြက်သွန်ဖြူနှင့် ကြက်သွန်နီတို့ကို ထည့်ကြော်ပေးပါ
  • ကြက်သွန်များ အနည်းငယ် နွမ်းလာတာနဲ့ ငရုတ်ပွများကို ထည့်ကာ ပဲငံပြာရည် နှစ်မျိုးလုံးကို တစ်ခါထဲ ထည့်မွှေပေးပါ
  • အကြာကြီး ကြော်စရာ မလိုဘဲ သုံးမိနစ်လောက် ကြော်ပြီးတာနဲ့ အရသာမြည်းပြီး မိမိစိတ်ကြိုက် ရလာအောင် ပြင်ပေးပါ
  • အရသာ ပြင်ပြီးတာနဲ့ ငရုတ်ကောင်းမှုန့်နှင့် နှမ်းဆီတို့ ထည့်မွှေပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ပန်းကန်ထဲ ပြောင်းထည့်ပေးပြီး ထမင်းပူပူလေးနဲ့ သုံးဆောင်နိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment