ဒီကြော်နည်းလေးက ပဲပြားမြုပ်အောင် ဆီထည့်ရတဲ့အတွက် ဆီတော့ကုန်ပါတယ် ဒါပေမဲ့ ကြော်ပြီးကျန်နေတဲ့ ဆီတွေကို ထမင်းပူပူလေးနဲ့ ဆမ်းစားလို့ ရသလို နောက်တစ်ခါ ပြန်ကြော်လို့ ရတဲ့အတွက် ဗူးသန့်သန့်လေးနဲ့ ပြန်သိမ်းထားလို့ ရပါတယ် ဒါပေမဲ့ နောက်တစ်ခါ ပြန်ကြော်တဲ့အခါ ဆီတွေအရမ်းပူလာရင် ဝေကျတတ်တဲ့အတွက် သတိထားပြီးတော့ ကြော်စေချင်ပါတယ်။
ပဲပြားကို ကြက်ဥခလောက်ထားတာလေးနဲ့ ရောကြော်ပြီး ထမင်းပူပူလေးနဲ့ စားရတဲ့ အရသာကလဲ တစ်မျိုးလေး ကောင်းတဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး ကြော်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
- ပဲပြားအပျော့ - နှစ်တုံး
- ကြက်ဥ - သုံးလုံး
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
- အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
- ငရုတ်ကောင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း လေးပုံတစ်ပုံ
- နှမ်းဆီမွှေး- လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ဆီ - ခပ်များများ သုံးပေးပါ
ပြင်ဆင်ပုံ
- ပဲပြားကို ရေဆေးပြီး ရေစစ်ကာ ရွယ်တူ အတုံးလေး ကိုးတုံးရအောင် အောက်ခြေမပြတ်ဘဲ လှီးပေးပါ
- ကြက်ဥကို ဇလုံတစ်လုံးထဲမှာ ဖောက်ထည့်ပြီး နှမ်းဆီမွှေး ဆား အရသာမှုန့်နှင့် ငရုတ်ကောင်းမှုန့်တို့ထည့်ပြီး ခလောက်ထားပါ
- အားလုံး အဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ဒယ်အိုးထဲမှာ ဆီခပ်များများ ထည့်ပေးပြီး အပူပေးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ့ မီးကိုအနေတော် လျှော့ပေးပြီးမှ ပဲပြားတုံးကို ထည့်ပေးပါ
- ပဲပြားတုံး ထည့်ပြီးတာနဲ့ ပဲပြားလေးတွေ ကြားထဲကို ကြက်ဥအရသာ ဝင်သွားအောင် အနည်းငယ် လိုက်ဟပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ခလောက်ထားသော ကြက်ဥအရည်ကို ပဲပြားနှစ်တုံးထဲမှာ မျှပြီး ထည့်ပေးပါ
- အောက်ဖက်မှ ကြက်ဥများ အနည်းငယ် ကျက်လာတာနဲ့ အထက်အောက် လှန်ပေးပါ
- အထက်ပါ နည်းအတိုင်း အထက်အောက် လှန်ပေးလိုက် ကြော်ပေးလိုက်ကို သုံးခါလောက် လုပ်ပေးပါ
- ကြက်ဥများ ကြွတ်ရွလာပြီး မွလာတာနဲ့ ဆယ်ပြီးဆီစစ်ပေးပါ
- ပဲပြားကြက်ဥကြော် ဆီစစ်သွားတာနဲ့ မိမိနှစ်သက်သလို စားဖို့ကို ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment