ဒီနေ့တော့ ရွှေဖရုံသီးဟင်းချို ချက်ပါတယ် ဆီးချိုဝေဒနာသည်တွေ စားလို့ရအောင်အတွက် ပါဝင်တဲ့ အဟာရဓါတ်တွေကို တွက်ချက်ပြီး ချက်ထားပါတယ် ဒါကြောင့်မို့လို့ မာမာပြင်ဆင်ပြီး ချက်ထားတဲ့ ရွှေဖရုံသီးဟင်းချို ချက်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
- ရွှေဖရုံသီး - တစ်ကီလိုခွဲ
- Low- fat rice milk - 0.113 kg
- ရေ - 0.133 kg
- Sea salt - အနည်းငယ်
- ငရုတ်ကောင်းမှုန့် - အနည်းငယ်
ပြင်ဆင်ပုံ
- ရွှေဖရုံသီးကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ခပ်သေးသေး အတုံးလေးတွေ တုံးပေးပါ
- ငရုတ်ကောက်းမှုန့်နှင့် ဆားတို့ကို ပြင်ထားပါ
- ဇောက်နက်သော အနေတော်အိုးထဲမှာ ရွှေဖရုံသီး ဆန်နို့ရည်နှင့် ရေတို့ထည့်ပြီး မီးအားပြင်းပြင်းနှင့် တည်ပေးပါ
- ဟင်းရည်အိုး ပွက်ပွက်ဆူလာတာနဲ့ မီးကို အနိမ့်ဆုံးထိ လျှော့ပေးပြီး မိနစ်သုံးဆယ်လောက် တည်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ အအေးခံပြီး အသီးကြိတ်သော ဘလင်ဒါထဲ ထည့်ပေးကာ ညက်ပြီးချောမွတ်လာတဲ့အထိ ကြိတ်ပေးပါ
- ညက်နေအောင် ကြိတ်ပြီးတာနဲ့ ပန်းကန်ထဲ ပြောင်းထည့်ပေးပြီး ဆားနှင့် ငရုတ်ကောင်းမှုန့်တို့ထည့်ကာ ရွှေဖရုံသီး ဟင်းချိုကို သုံးဆောင်နိူင်ပါပြီ။
ပါဝင်သော အဟာရဓါတ်များ
- Calories - 120
- Calories from fat - 10
- Total fat - 1.0 g
- Saturated fat - 0.0 g
- Trans fat - 0.0 g
- Cholesterol - 0 mg
- Sodium - 60 mg
- Potassium - 520 mg
- Total Carbohydrate - 28 g
- Diretary Fiber - 5 g
- Sugar - 15 g
- Protein - 2 g
No comments:
Post a Comment