Tuesday 23 March 2021

နာနတ်သီး ကြက်သားချိုချဉ်ကြော်

 



မာမာတို့နေတဲ့ NSW ပြည်နယ်မှာ နှစ်ပါတ်ဆက်တိုက် လေတွေမိုးတွေ အသားကုန် တိုက်နေတော့ ရေတွေကြီး အိမ်တွေမြုပ်တဲ့ နေရာတွေလဲ မြုပ်ကုန်ပါတယ် ကျောင်းတွေလဲ ရက်အကန့်အသတ်မရှိ ပိတ်လိုက်ပါပြီ။

မြန်မာပြည်က သတင်းတွေရယ် ကိုယ်တွေ နေတေဲ့ ပြည်နယ်က ရေကြီးလို့ အိမ်တွေမြုပ်နေတဲ့ သတင်းတွေရယ် စိတ်မကောင်းစရာ သတင်းတွေကြည့်ပြီး ချက်ချင်ပြုပ်ချင်စိတ်တွေ ကုန်ခမ်းနေပေမဲ့လဲ အလုပ်ကအပြန် ပင်ပန်းပြီး ဗိုက်ဆာလာမဲ့ အိမ်သားအတွက်တော့ ချက်ရပြုပ်ရပြန်တာပါဘဲ ဒီနေ့တော့ ဟင်းတစ်မယ်ထဲနဲ့ စားမြိန်ဟင်းလေး ဖြစ်ရလေအောင် ကြက်သားချိုချဉ်ကြော်လေးဘဲ ကြော်လိုက်ပါတော့တယ်ရှင်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

  1. ကြက်ရင်ပုံသား - 300 g
  2. နာနတ်သီး - တစ်စိတ်
  3. ကြက်သွန်နီ - အနေတော် တစ်လုံး
  4. ငရုတ်ပွ အနီရောင် - အလုံးကြီးကြီး တစ်ခြမ်း
  5. ငရုတ်ပွ အစိမ်းရောင် - အလုံးကြီးကြီး တစ်ခြမ်း
  6. ငရုတ်ပွ အဝါရောင် - အလုံးကြီးပြီး တစ်ခြမ်း
  7. ဟင်းချက်အရက် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
  8. ဆား လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
  9. ပြောင်းဖူးမှုန့် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်းမောက်မောက်
  10. ရေ - အနည်းငယ်
  11. ငရုတ်ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း သုံးဇွန်းမောပ်မောက်
  12. သကြား - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း
  13. ဗနီကာ - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
  14. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်သာသာ (ချိုချဉ်အရသာဖျော်ရန်)
  15. ရေ - ထမင်းစားဇွန်း ဆယ်ဇွန်း ( ချိုချဉ်အရသာဖျော်ရန်)
  16. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက် ( ကြက်သားအရသာနယ်ရန်)
  17. ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း (ကြက်သား အရသာနယ်ရန်)
  18. ဆီ - လိုသလောက် သုံးပေးပါ (ကြက်သား ကြော်ရန်)
ပြင်ဆင်ပုံ
  • ကြက်သားကို ရေဆေးပြီး အတုံးလေးတွေ တုံးထားပါ
  • တုံးထားသော ကြက်သားကို ဇလုံထဲမှာထည့်ပြီး ဟင်းချက်အရက် ဆီ ဆား ပြောင်းဖူးမှုန့်နှင့် ရေအနည်းငယ်ထည့်ပြီး သမအောင် နယ်ပေးပါ
  • အရသာ နယ်ပြီးတာနဲ့ မိနစ်နှစ်ဆယ်လောက် နှပ်ထားပေးပါ
  • နာနတ်သီးကို အခွံခွာပြီး အတုံးလေးတွေ လှီးထားပါ
  • ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ အဖတ်လေးတွေ ရလာအောင် လှီးထားပါ
  • ငရုတ်ပွ သုံးမျိုးစလုံးကိုလဲ ရေဆေးပြီး လှီးထားပါ
  • ဇလုံတစ်လုံးထဲမှာ သကြား ရေ ငရုတ်ဆီ ဆားနှင့် ဗနီကာတို့ထည့်ပြီး သကြားပျော်အောင် မွှေထားပါ
  • ကြက်သားကြော်ရန် ဒယ်အိုးထဲမှာ ဆီခပ်များများထည့်ပြီး အပူပေးပါ
  • ဆီအနည်းငယ် ပူလာတာနဲ့ အရသာ နယ်ထားသော ကြက်သားများကို တစ်တုံးခြင်း အိုးဆန့်သလောက် ထည့်ကြော်ပေးပါ
  • ကြက်သားများ မာသွားတယ်ဆိုရုံလေး ကြော်ပေးပြီး ခနလေး ဆယ်ထားပါ
  • ဆီအရမ်း ပူလာပြီဆိုတော့မှ ကြက်သားတုံးများကို နောက်တခါ ထည့်ကြော်ပေးပါ
  • ကြော်ထားသော ကြက်သားတုံးလေးများ အနည်းငယ် ကြွတ်လာတာနဲ့ ထိုကြက်သားကြော် နှင့်အတူ နာနတ်သီးမှလွဲပြီး လှီးထားသော ငရုတ်ပွများနှင့်ကြက်သွန်များကို ဆယ့်ငါးစက္ကန့်လောက် ထည့်ကြော်ပေးပါ
  • ကြော်ပြီးတာနဲ့ဆယ်ပြီး ဆီစစ်ထားလိုက်ပါ
  • နောက်ထပ် ဒယ်အိုးတစ်လုံးထဲမှာ အရသာစပ်ထားသော ချိုချဉ်ရည်ကိုထည့်ပြီး အပူပေးပါ
  • ချိုချဉ်ရည် ပွက်ပွက် ဆူလာတာနဲ့ နာနတ်သီးကို အရင်ဆုံး တစ်မိနစ်လောက် ထည့်မွှေပြီးမှ ကြော်ထားသော ကြက်သားနှင့်အသီးအရွက်ကြော်များကို ထည့်မွှေပေးပါ
  • အရသာ သမသွားတာနဲ့ နာနတ်သီး ကြက်သား ချိုချဉ်ကြော်လေးကို စားသုံးနိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment