အလုပ္အားတဲ႔ရက္ဆိုရင္ မီးဖိုေဆာင္ထဲမွာ လိုအပ္တာေလးေတြ ေၾကာ္ဟယ္ ေလွာ္ဟယ္ သိမ္းဟယ္နဲ႔ အခ်ိန္ကုန္တတ္ပါတယ္ ဒီေန႔ေတာ႔ ေရႊၾကည္ဆႏြင္းမကင္း လုပ္ခ်င္ရင္ အဆင္သင္႔ လုပ္ႏိူင္ေအာင္ရယ္ မုန္႔ဟင္းခါးထဲ ထည္႔ခ်က္လို႔ရေအာင္အတြက္ ေရႊၾကည္ေလွာ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ျပင္ဆင္ပံု
- ပံုတြင္ျပထားသည္႔ ေရႊၾကည္မွဳန္႔ကို ျပင္ထားပါ
- မာမာကေတာ့ လိုခ်င္တဲ႔အခါ အဆင္သင္႔ရေအာင္ တခါေလွာ္ရင္ ၅၀၀ ဂရမ္ အထုတ္၂ထုတ္ကို ေလွာ္ပါတယ္
- စတင္ျပီး ေလွာ္ဖို႔ျပင္ျပီဆိုတာနဲ႔ အသားထူတဲ႔ ဒယ္အိုးကို အပူေပးပါ
- အသားပါးတဲ႔ ဒယ္အိုးဆိုရင္ ေရႊၾကည္မွဳန္႔က ႏူးည႔ံလြန္းတဲ႔အတြက္ ခနေလးနဲ႔ ကြ်မ္းသြားတတ္ပါတယ္
- ဒယ္အိုး ပူလာတာနဲ႔ မီးကိုအေနေတာ္ ေလ်ွာ႔ေပးပါ
- မီးျပင္းရင္ အေရာင္မည္းၿပီး ကြၽမ္းလြယ္တဲ့အတြက္ မီးအေနေတာ္နဲ႔ ေလွာ္တာ အေကာင္းဆံုးပါ
- ေလွာ္ေနစဥ္ အက်က္ညီေစရန္ သစ္သားေယာင္းမျဖင္႔ အဆက္မျပတ္ ေမႊေမႊေပးပါေ
- ရႊၾကည္မွဳန္႔အားလံုး ေ႐ႊအိုေရာင္ သန္းလာၿပီး ေမႊးလာျပီဆိုရင္ေတာ႔ ဇလံုက်ယ္က်ယ္ (သို႔မဟုတ္) လင္ဗန္း ( သို႔မဟုတ္) စေကာထဲကို သြန္ထည့္္္ၿပီး အေအးခံပါ
- အေအးခံထားေသာ ေရႊၾကည္အေလွာ္မွဳန္႔မ်ားကို ဆႏြင္းမကင္းလုပ္ရန္ႏွင္႔ မုန္႔ဟင္းခါးထဲ ထည္႔ခ်က္ရန္အတြက္ ေလလံုၿပီး ေျခာက္ေသြ႕ေသာ ဖန္ပုလင္းထဲမွာထည့္ၿပီး လိုအပ္ေသာအခ်ိန္ သံုးႏိူင္ရန္ သိမ္းထားႏိူင္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment