Friday 15 December 2017

သရက်သီးစိမ်း အရိုင်းသုပ်



ထမင္းစားရတာ အခ်ဥ္သုပ္ေလး တခုခုပါေလေလ ထမင္းက စားလို႔ျမိန္ေလေလပါဘဲ ဒီေန႔ေတာ႔ သရက္သီးစိမ္းကို ဖိုးသိုးဖတ္သပ္ေလး အရိုင္းသုပ္ကာ ၾကက္သားကို ျပဳပ္ျပီး ပဲၾကာဇံနဲ႔ ဟင္းခါးေလးခ်က္ကာ ထမင္းျမိန္ျမိန္ စားႏိူင္ဖို႔ ျပင္ျဖစ္တဲ႔အတြက္ သရက္သီး အရိုင္းသုပ္နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္​ပစၥည္​းမ်ား

  1. သရက္သီးစိမ္း - ခပ္ၾကီးၾကီး တစ္လံုး
  2. အရသာမွဳန္႔ -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  3. ငရုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႔ -  စားႏိူင္သေလာက္
  4. ပုဇြန္ေျခာက္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  5. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • သရက္သီးစိမ္းကို အညွာဖက္မွလွီးျပီး ေရႏူိင္ႏိူင္ေဆးကာ အေစးထုတ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ အခြံခြာကာ အခြံခြာေသာဓါးႏွင္႔ သရက္သီးကို ျခစ္ခ်ကာ လွီးေပးပါ
  • ပုဇြန္ေျခာက္ကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ပါ၀င္​ပစၥည္​းမ်ား အားလံုးကို ဇလံုတစ္လံုးထဲထည့္ကာ ဖြဖြေလးေရာနယ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ အရသာျမည္းျပီး မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာ ရလာေအာင္ လိုသလို ျပင္ေပးကာ စားပြဲျပင္ေပးပါ
  • ၾကက္သား ပဲၾကာဇံဟင္းခါးနွင့္ တြဲဖက္စားရန္ ခ်ဥ္ငံစပ္ျပီး အရသာ ရွိလွေသာ သရက္သီး အရိုင္းသုပ္ေလးကို စားသံုးရန္အသင့္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment