တကယ္တမ္းက်ေတာ႔ အိမ္လုပ္ဟမ္ဘာဂါေလး လုပ္စားခ်င္တာနဲ႔ ၾကက္သားကို ႏုတ္ႏုတ္စင္းကာ ၾကက္သားဆုတ္ေၾကာ္ေလး လုပ္ျဖစ္ပါတယ္ လုပ္ရတာ လြယ္ကူသေလာက္ စားလို႔ေကာင္းတဲ႔ အသားဆုတ္ေၾကာ္ေလးမို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ျပင္ဆင္ပံု- ၾကက္သား- 600 g
- ေပါင္မုန္႔ေျခာက္ အမွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
- ၾကက္ဥ - ႏွစ္လံုး
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - ေလးမႊာ
- ၾကက္သြန္မိတ္ - ႏွစ္ပင္
- Baking paper - ႏွစ္လက္မပါတ္လည္အရြယ္ ေလးရြက္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ရွစ္ဇြန္း
- ၾကက္သားကို အရိုးမ်ားဖယ္ျပီး ႏုတ္ႏုတ္စင္းေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုံးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ၾကက္ဥကို ဇလံုတစ္လံုးထဲ ေဖာက္ထည္႔ျပီး အျမဳပ္ထလာတဲ႔ထိ ခေလာက္ထားပါ
- Baking paper ကို ပံုပါအတိုင္း ျပင္ထားပါ
- ဇလံုတစ္ခုထဲမွာ ၾကက္သား ေပါင္မုန္႔ေျခာက္အမွဳန္႔ အရသာမွဳန္႔ ၾကက္ဥ ၾကက္သြန္မိတ္ ဆား ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ အားလံုးကို သမေအာင္ ေရာနယ္ေပးပါ
- ျပီးပါက ႏွစ္လက္မ အရြယ္ေလာက္ အသားအ၀ုိင္းျပား ေလးျပားလုပ္ေပးပါ
- အသားျပားကို လက္ဝါးေပၚတင္ျပီး ခပ္ဝိုင္းဝိုင္း ခပ္ထူထူ အေနအထားရေအာင္ လုပ္ေပးပါ
- တစ္ခုျပီးတာနဲ႔ baking paper ေပၚတင္ထားပါ
- အားလံုးျပီးတာနဲ႔ ေရခဲေသတာ မခဲေသာ အကန္႔ထဲမွာ ၄နာရီေလာက္ ထည္႔ေပးထားပါ
- အဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ဒယ္အိုးကို မီးအေနေတာ္ႏွင္႔ အပူေပးျပီး အိုးပူလာမွ ဆီထည္႔ကာ အသားျပားမ်ားကို ထည္႔ေပးပါ
- အသားျပားမ်ား ထည္႔ျပီးတာနဲ႔ ဒယ္အိုးကို အဖံုးအုပ္ေပးထားပါ
- မၾကာ မၾကာ အိုးအဖံုးဖြင္႔ေပးျပီး တစ္ဖက္တစ္ခါ လွည္႔ေပးကာ အညိွေရာင္ သန္းလာသည္ အထိ ေၾကာ္ေပးပါ
- အညိဳေရာင္ သန္းလာပါက မိမိႏွစ္သက္သလို ဟမ္ဘာဂါေသာ္လည္းေကာင္း ဒီအတိုင္းေသာ္လည္းေကာင္း စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment