Tuesday 28 April 2015

ပုဇွန် သခွားသီးထောင်း


သခြားသီးသုပ္ သုပ္စားခ်င္ေပမဲ့ သခြားျခစ္ မရွိလို႕ မစားရဘူးလို႕ ဆိုသူေတြအတြက္ သခြားသီး အလြယ္ျခစ္နည္းေလးနဲ႕အတူ ေထာင္းသုပ္ သုပ္တဲ႔သုပ္နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ဒီေန႕ေတာ႔ သခြားျခစ္အစား သစ္သီး အခြံခြာတဲ့ ဓါးေလးနဲ႕ ျခစ္လိုက္ရင္ အရမ္းကို အဆင္ေျပပါတယ္ သခြားသီးက ပါးပါးလွပ္လွပ္ေလး ရတာမို႕လို႔ စားလို႕လဲ ေတာ္ေတာ္ေလးကို အဆင္ေျပပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. သခြားသီး - တစ္လံုး
  2. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  3. င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၅ေတာင့္ (အစပ္ႀကိဳက္ပါက ပိုထည့္ပါ)
  4. ပင္စိမ္းရြက္ - အနည္းငယ္
  5. ပုဇြန္ေလွာ္ - ၃ေကာင္
  6. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  7. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  8. သံပုရာသီး - တစ္စိတ္
  9. ငါးငပိရည္က်ဳိျပီးသား - ထမင္းစားဇြန္ တစ္ဇြန္းခြဲ
  10. ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • သခြားသီးကို အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး အခြံခြာဓါးျဖင့္ ျခစ္ခ်ေပးပါ
  • ပုဇြန္ကို ေရအနည္းငယ္ ဆားအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေရခမ္းေအာင္ ေလွာ္ေပးကာ အခြံခြာထားပါ
  • ငါးငပိရည္ကို က်ဳိထားေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးေပးျပီး ေမႊးေနေအာင္ ေလွာ္ထားပါ
  • ပင္စိမ္း႐ြက္ကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဆီခ်က္ကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားေပးပါ
  • အားလုံးျပင္ဆင္ျပီးပါက ခပ္ၾကီးၾကီး ငရုတ္ဆံုထဲမွာ ငရုတ္သီးစိမ္းႏွင္႔ ပုဇြန္ကို အရင္ဆံုး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ သခြားသီး ၾကက္သြန္နီ ငါးပိရည္က်ဳိ ဆား အရသာမွဳန္႔ႏွင္႔ သံပုရာညွစ္ကာ ခပ္ဖြဖြေလး ၅ခ်က္ေလာက္ ေထာင္းျပီး ဇြန္းႏွင္႔ အရသာ သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • အရသာ ေမႊေပးျပီးပါက အရသာျမည္းျပီး မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာရေအာင္ ျပင္ေပးကာ လိုသလို ျပင္ေပးျပီး ပင္စိမ္းရြက္ထည္႔ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ခ်ဥ္ငံစပ္ျပီး ေမႊးေနတဲ႔ သခြားသီးေထာင္းသုပ္ေလးကို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

သခြားသီးကိုေရစင္ေအာင္ေဆျပီး 
အခြံခြာသည့္ဓါးျဖင့္ ခပ္ပါးပါးလွီးခ်ေပးပါ

အခြံခြာဓါးႏွင့္ ျခစ္ထားေသာ သခြားသီး

လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ား ျပင္ထားေပးပါ

အားလံုးကို အရသာ၀င္ေအာင္
ခပ္ဖြဖြေလး ေထာင္းေပးျပီး သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment