Monday 27 April 2015

ငါးအသားလႊာ ငါးငပိခ်က္စပ္စပ္ေလး






ဒီဟင္းေလးခ်က္ျပီးစားတိုင္း မာမာ့အေမကို မာမာအရမ္း သတိရမိပါတယ္ အေမသိပ္ႀကိဳက္ျပီး သက္႐ွိထင္႐ွား႐ွိေနတုန္းက မၾကာမၾကာ ခ်က္စားတတ္တဲ့ ဟင္းေလးပါ။

မာမာ့အေမကေတာ့ ငါးရံ႕ ငါးခူ ငါးၾကင္း ငါးျမစ္ခ်င္းတို႕နဲ႕ ခ်က္စားတတ္ပါတယ္ မာမာကေတာ့ အ႐ိုးမ်ားလြန္းတဲ့ ငါးသေလာက္ကို ရသေလာက္ အသားလႊာျပီး ခ်က္ထားပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. လက္ႏွစ္လံုးေလာက္အ႐ြယ္ တံုးထားေသာ ငါးအသားလႊာ - ၁၅တံုး
  2. ငါးငပိရည္က်ဳိ လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ - တစ္လံုး
  3. င႐ုတ္သီး အၾကမ္းမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္ုး
  4. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  5. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
  6. ပါးပါးလွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ခပ္ႀကီးႀကီး ႏွစ္လံုး
  7. ေလးစိတ္ စိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  8. ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားေငာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃မႊာ
  9. ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  10. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  11. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ

ျပင္ဆင္ပံု
  • ဆီကိုပူေအာင္တည္ျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ကာႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းတာနဲ႕င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို ေမႊးလာေအာင္ ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • င႐ုတ္သီးေမႊးလာတာနဲ႕ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေက်သြားေအာင္ ထည့္ခ်က္ေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးေက်သြားနဲ႕ငါးကိုထည့္ေမႊကာ ငါးအသားမာလာေအာင္ အိုးကိုမၾကာ မၾကာလွဳပ္ေပးျပီး ၃မိနစ္ေလာက္ ခ်က္ေပးပါ
  • ငါးအသားမာလာမွ ငံျပာရည္ ငါးငပိရည္ အရသာမွဳန္႕ ႏွင့္ေရ လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္လံုး ၂လံုးေလာက္ထည့္ျပီး အိုးအဖံုးအုပ္ကာ တည္ေပးပါ
  • ေရဆူလာျပီး ေရက်န္ဆီျပန္ေလး ျဖစ္လာခ်ိန္မွာ င႐ုတ္သီးေတာင့္ႏွင့္ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေမႊျပီး ၂မိနစ္ေလာက္ ပြက္ပြက္ေအာင္ဆူထားျပီး အရသာျမည္းကာ စားသံုးနိုင္ပါျပီ။

4 comments:

  1. အရမ္းႀကိဳက္ပါတယ္ ခ်က္ထားတာ စားခ်င္စရာေကာင္းတယ္

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ စူးႏြယ္ေလးေရ

      Delete
  2. စားခ်င္စရာေလးေတြ

    ReplyDelete
    Replies
    1. တကယ္စားေစခ်င္မိတာေနာ္ စံပယ္ခ်ဳိေရ

      Delete