Sunday 12 April 2015

Bread Crumbs ငါးေၾကာ္









ဒီေန႔ ေၾကာ္စားျဖစ္တဲ့ ငါးေၾကာ္ေလးပါ ဘာဆာငါးကို ငါးဆုတ္လုပ္ျပီး စားရတာ ႐ိုးလာေတာ့ Bread Crumbs အမွဳန္႕နဲ႕တမ်ဳိးေျပာင္းျပီး ေၾကာ္စားျဖစ္ျပန္ပါတယ္။

 ႂကြတ္ႂကြတ္ေမႊးေမႊးေလးမို႔ စားရတာ အင္မတန္ ေကာင္းပါတယ္ အေျပာင္းအလဲေလးလဲ ျဖစ္ရေလေအာင္ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဘာဆာငါးတျပား  - 300 g
  2. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  3. အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
  4. Bread Crumbs - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္လံုး
  5. ဆီ - လိုသေလာက္သံုးပါ
ျပင္ဆင္ပံု


  • ငါးျပားကို paper towel ႏွင့္ ေရေျခာက္ေအာင္သုတ္ေပးျပီး လက္၂လံုးစာေလာက္ အထူလွီးေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ငါးကို ဆားႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔ထည္႔ကာ ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ
  • Bread Crumbs အမွဳန္႕ထဲမွာ ခပ္ဖြဖြကပ္ေပးပါ
  • အဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည္႔ကာ ဆီကို မီးအပူေပးပါ 
  • ဆီပူလာပါက မီးအနည္းငယ္ ေလ်ာ့ျပီးမွ ငါးကိုတစ္တံုးခ်င္း ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ငါးောကာ္ အက်က္ညီေစရန္ မၾကာမၾကာ လွည္႔လွည္႔ေပးပါ
  • ငါးေၾကာ္ တခုလံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက မိမိႏွစ္သက္သလို ဒီအတိုင္းေသာ္လည္းေကာင္း ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ေသာ္လည္းေကာင္း သံုးေဆာင္နိုင္ရန္ စားပြဲျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment