Thursday 23 April 2015

ခရမ်းချဉ်သီး မြင်းခွာရွက်သုပ်





ဒီေန႔ေတာ႔ ျမင္းခြာရြက္ေလးေတြခူးကာခ်ဥ္ငံစပ္ေလး သုပ္စားျဖစ္ပါတယ္ မာမာ့အိမ္မွာ စိုက္ထားတာမို႕လို႔  လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေလး ခူးျပီးသုပ္စားျဖစ္လိုက္ေပမဲ့ ျမင္းခြာ႐ြက္ဆို အစိမ္းတို႕စားရတာ ႀကိဳက္သလို ဟင္းခါးခ်က္ေသာက္လဲ ႀကိဳက္ပါတယ္ တန္ပူရာမွဳန္႕ေၾကာ္ရင္လဲ စားလို႔အရမ္းေကာင္းပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး သုပ္ထားတဲ႔ အသုပ္သုပ္နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ျမင္းခြာ႐ြက္ - လက္ႏွစ္ဆုတ္စာ
  2. ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ခပ္ၾကီးၾကီး တစ္လံုး
  3. ပဲအက်က္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  4.  ေျမပဲေလွာ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
  5. ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
  6. င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  7. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  8. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  9. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  10. သံပုရာသီး - တစ္ျခမ္း
  11. ၾကက္သြန္ျဖဴ  ဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္းႏွစ္ဇြန္း 

ျပင္ဆင္ပံု
  • ျမင္းခြာရြက္မ်ားကို ခူးျပီးတာနဲ႔ ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ေျမပဲေလွာ္ကို အခြံခြာျပီး သန္႔စင္ေပးကာ မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ေဇာက္နက္ေသာ ဇလံုတစ္ထဲမွာ လိုအပ္ေသာပစၥည္း အားလံုးကို ထည့္ေပးပါ
  • သံပုရာရည္ကို အသုပ္သုပ္မည့္ ပစၥည္းမ်ားထဲသို႕ ညွစ္ေပးျပီး ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ
  • အားလံုးသမေအာင္ နယ္ျပီးတာနဲ႕အရသာျမည္းျပီး ႏွစ္သက္သလို ျပင္ေပးကာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment