Friday, 22 March 2013

ပုဇွန် ပဲသီးကြော်

ပုဇြန္ပဲသီးေၾကာ္ 
မာမာ ဒီေန႔ေတာ႔ မေရာက္တာၾကာျပီျဖစ္တဲ႔ မာမာ႔ရဲ႕ဘေလာ႔ေလးဆီ အလည္ေရာက္လာခဲ႔ျပန္ပါျပီ ဟင္းေတြခ်က္ျဖစ္ေပမဲ႔ ဓါတ္ပံုရိုက္ဖို႔ အခ်ိန္မရတဲ႔အတြက္ ဘေလာ႔ေလးဆီ မေရာက္ျဖစ္ခဲ႔တာရယ္ က်န္းမာေရးေၾကာင္႔ ဘေလာ႔ေလးကို ခနေမ႔ထားမိသလို ျဖစ္သြားခဲ႔ပါတယ္။

မာမာ႔ဘေလာ႔ဆီ လာလည္တဲ႔ မိတ္ေဆြရယ္ ဟင္းအသစ္မေတြ႔ဘဲ ျပန္ျပန္သြားရမယ္ထင္ပါရဲ႕ အဲဒီအတြက္ နားလည္ေပးၾကပါလို႔ ေျပာခ်င္ပါတယ္..ဒီေန႔ေတာ႔ ခ်က္နည္းေလးရိုးေပမဲ႔ ပဲသီးကြ်တ္ကြ်တ္ေလးနဲ႔ ထမင္းစားရေအာင္ မာမာပဲသီးေလးေၾကာ္ထားပါတယ္ ျခံထြက္ေလးမို႔ လတ္ဆတ္သလို ခ်ဳိခ်ဳိႂကြတ္ႂကြတ္ေလးမို႔ ထမင္းမိန္မဲ႔ဟင္းေလးတစ္မယ္အတြက္ မ်ွေ၀ခ်င္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

  • အခြံခြ်တ္ျပီး ေၾကာမွအမဲေၾကာင္း ထုတ္ထားေသာပုဇြန္ထုတ္ - ႏွစ္ဆယ္သား
  • အေနေတာ္လွီးထားေသာ ေဘဘီေျပာင္းဖူး - ငါးဖူး
  • အေနေတာ္လွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - တဥ
  • ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ  - တျခမ္း
  • ဓါးျပားရိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ႏွစ္မႊာ
  • ခပ္ေစာင္းေစာင္းလွီးထားေသာ ပဲေတာင္႔ရွည္ - ဆယ္႔ငါးေတာင္႔
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုႏွစ္ပံု
  • အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
ပုဇြန္အရသာနယ္ရန္
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဝက္သာသာ
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု



ပုဇြန္ ပဲသီးအႂကြတ္ေၾကာ္ရန္ ျပင္ေပးထားပါ



ဆီပူလာပါက ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင္႔ၾကက္သြန္နီကို အရင္ဆံုးႏြမ္းသြားေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ ျပီးမွပုဇြန္ကိုထဲ႔ျပီးႏွစ္မိနစ္ေလာက္ေရာေၾကာ္ပါ
ပုဇြန္မ်ားေကြးျပီး မာသြားပါကပဲသီး မံုလာဥနီ ေျပာင္းဖူး
ဆားႏွင္႔အရသာမွဳန္႔တို႔ကို တခါထဲထဲ႔ျပီးေၾကာ္ေပးပါ


အားလံုးေရာျပီး မီးျပင္းျပင္းနဲ႔ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ေပးျပီးရင္ရပါျပီ



ပုဇြန္ ပဲသီးေၾကာ္ႂကြတ္ႂကြတ္ေလးရပါျပီ

4 comments:

  1. ပုဇြန္ပဲသီးေၾကာ္ေလး အားေပးသြားတယ္ မာမာေရ...
    ဟင္းမခ်က္တာၾကာေပါ့ အခုရာသီဥတုေအးခ်မ္းသြားၿပီလားဟင္?
    စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

    ေမတၱာျဖင့္
    အန္တီတင့္

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဟုတ္ တီတင္႔ေရ
      စိတ္ေပ်ာ္တဲ႔အခါေလးက်ရင္ေတာ႔ ဟင္းခ်က္ခ်င္စိတ္ေတြေပၚေပၚလာခဲ႔တယ္ ^_^

      ေလးစားခင္မင္လ်ွက္
      မာမာ

      Delete
  2. မနက္ျဖန္အတြက္ ဟင္းစဥ္းစားေနတာ ...
    အစ္မရဲ႕ ပဲသီးပုဇြန္ဘဲ ေၾကာ္စားေတာ့မယ္ အစ္မေရ.... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေၾကာ္စားေနာ္ ညီမေလး ^_^

      Delete