ပုဇြန္ပဲသီးေၾကာ္ |
မာမာ႔ဘေလာ႔ဆီ လာလည္တဲ႔ မိတ္ေဆြရယ္ ဟင္းအသစ္မေတြ႔ဘဲ ျပန္ျပန္သြားရမယ္ထင္ပါရဲ႕ အဲဒီအတြက္ နားလည္ေပးၾကပါလို႔ ေျပာခ်င္ပါတယ္..ဒီေန႔ေတာ႔ ခ်က္နည္းေလးရိုးေပမဲ႔ ပဲသီးကြ်တ္ကြ်တ္ေလးနဲ႔ ထမင္းစားရေအာင္ မာမာပဲသီးေလးေၾကာ္ထားပါတယ္ ျခံထြက္ေလးမို႔ လတ္ဆတ္သလို ခ်ဳိခ်ဳိႂကြတ္ႂကြတ္ေလးမို႔ ထမင္းမိန္မဲ႔ဟင္းေလးတစ္မယ္အတြက္ မ်ွေ၀ခ်င္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- အခြံခြ်တ္ျပီး ေၾကာမွအမဲေၾကာင္း ထုတ္ထားေသာပုဇြန္ထုတ္ - ႏွစ္ဆယ္သား
- အေနေတာ္လွီးထားေသာ ေဘဘီေျပာင္းဖူး - ငါးဖူး
- အေနေတာ္လွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - တဥ
- ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - တျခမ္း
- ဓါးျပားရိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ႏွစ္မႊာ
- ခပ္ေစာင္းေစာင္းလွီးထားေသာ ပဲေတာင္႔ရွည္ - ဆယ္႔ငါးေတာင္႔
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုႏွစ္ပံု
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
ပုဇြန္အရသာနယ္ရန္
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဝက္သာသာ
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
ပုဇြန္ ပဲသီးအႂကြတ္ေၾကာ္ရန္ ျပင္ေပးထားပါ
ဆီပူလာပါက ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင္႔ၾကက္သြန္နီကို အရင္ဆံုးႏြမ္းသြားေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ ျပီးမွပုဇြန္ကိုထဲ႔ျပီးႏွစ္မိနစ္ေလာက္ေရာေၾကာ္ပါ
ပုဇြန္မ်ားေကြးျပီး မာသြားပါကပဲသီး မံုလာဥနီ ေျပာင္းဖူး
ဆားႏွင္႔အရသာမွဳန္႔တို႔ကို တခါထဲထဲ႔ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
အားလံုးေရာျပီး မီးျပင္းျပင္းနဲ႔ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ေပးျပီးရင္ရပါျပီ
ပုဇြန္ ပဲသီးေၾကာ္ႂကြတ္ႂကြတ္ေလးရပါျပီ
ပုဇြန္ပဲသီးေၾကာ္ေလး အားေပးသြားတယ္ မာမာေရ...
ReplyDeleteဟင္းမခ်က္တာၾကာေပါ့ အခုရာသီဥတုေအးခ်မ္းသြားၿပီလားဟင္?
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
ဟုတ္ တီတင္႔ေရ
Deleteစိတ္ေပ်ာ္တဲ႔အခါေလးက်ရင္ေတာ႔ ဟင္းခ်က္ခ်င္စိတ္ေတြေပၚေပၚလာခဲ႔တယ္ ^_^
ေလးစားခင္မင္လ်ွက္
မာမာ
မနက္ျဖန္အတြက္ ဟင္းစဥ္းစားေနတာ ...
ReplyDeleteအစ္မရဲ႕ ပဲသီးပုဇြန္ဘဲ ေၾကာ္စားေတာ့မယ္ အစ္မေရ.... ^_^
ေၾကာ္စားေနာ္ ညီမေလး ^_^
Delete