Saturday 23 March 2013

ပုဇွန် ခရမ်းချဉ်သီးဟင်း

ပုဇြန္ခ်ဥ္စပ္ဆီျပန္ဟင္း

ဒီတစ္ပါတ္ေတာ႔ မာမာပုဇြန္ဟင္းေလးေတြ ဘဲခ်က္မိေနမယ္ထင္ပါရဲ႕ ပုဇြန္ေတြဝယ္တာ မ်ားသြားခဲ႔လို႔ မေန႔က ပဲသီးနဲ႔ေရာျပီးေၾကာ္လိုက္တယ္ ဒီေန႔ေတာ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးရယ္ ငရုတ္သီးေလးရယ္နဲ႔ အစပ္ေလးခ်က္ပါမယ္။

ထမင္းနဲ႔နယ္စားရင္ အႏွစ္မ်ားမ်ားရေအာင္ ၾကက္သြန္နီ မ်ားမ်ားသံုးျပီး ခ်က္ထားတာမို႕ အႏွစ္ေလးနဲ႔ နယ္စားလိုက္ရင္ဘဲ ထမင္းမိန္ေစမဲ႔ ဟင္းေလးတစ္မယ္ျဖစ္ေစမွာပါ။

မာမာခ်က္တဲ့နည္းေလ မွ်ေ၀ခ်င္ပါတယ္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • အခြံခြာျပီးေၾကာမွခြဲကာ အမဲေၾကာင္း ထုတ္ထားေသာပုဇြန္ထုတ္ - သံုးဆယ္သား
  • ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ႏွစ္ဆယ္သား
  • ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - တစ္ဆယ္႔ငါးက်ပ္သား
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုႏွစ္ပံု
  • ငရုတ္သီးအစိမ္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
ပုဇြန္အရသာနယ္ရန္
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္


ဆီပူလာပါက နႏြင္းမွဳန္႔ရင္ဆံုးထဲ႔ျပီးမွ ၾကက္သြန္နီကိုထဲ႔ျပီးေၾကာ္ပါ
ၾကက္သြန္ ႏြမ္းလာပါက ငရုတ္သီးမွဳန္႔ထဲ႔ျပီး တမိနစ္ခြဲေလာက္ဆီသတ္ေပးပါ ျပီးမွခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုထဲ႔ျပီး ေၾကတဲ႔ထိေမႊေပးျပီးခ်က္ေပးပါ


ခရမ္းခ်ဥ္သီးေၾကသြားပါက အရသာနယ္ထားေသာ ပုဇြန္ကိုထဲ႔ျပီး
လံုးမိေအာင္အရင္ေမႊျပီး ငါးမိနစ္ေလာက္ခ်က္ေပးပါ ပုဇြန္မာလာမွ
ေရထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္းေလာက္ထဲ႔ျပီး ဆားထဲ႔ကာ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္ပါ


ပုဇြန္အေကြးငါးအေႏြးမို႔ ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ဆူျပီးရင္ ပုဇြန္ခ်ဥ္စပ္ခ်က္ေလးရပါျပီ


ထမင္းမိန္ေစမဲ႔ ပုဇြန္ခ်ဥ္စပ္ဟင္းေလးပါ

2 comments:

  1. ပုဇြန္လုံး ခ်ဥ္စပ္ေလးလဲ အားေပးသြားပါတယ္ အစ္မေရ... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေက်းဇူးပါ ညီမေလးေရ

      Delete