Tuesday, 26 March 2013

ဘဲသား ဆီက်န္ေရက်န္

ဘဲသားဆီက်န္ေရက်န္

ဘဲသားဟင္းခ်က္ရန္ ဘဲသားကိုအရသာမ်ား
နယ္ေပးျပီးႏွပ္ထားေပးပါတယ္

အိုးတစ္လံုးထဲမွာအားလံုးကိုေရာနယ္ျပီးဆီထဲ႔ျပီးေရ
လက္တစ္လံုးေလာက္ထဲ႔ကာ အရင္ဆံုး
လံုးမိေအာင္ တည္ေပးပါတယ္
ဟင္းလံုးမိသြားျပီဆိုမွ ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ႔ျပီး 
ႏူးတဲ႔ထိတည္ေပးပါတယ္ ဘဲသားႏူးပါက
ဟင္းအႏွစ္ႏွင္႔ ဆီက်န္ေရက်န္ အေနေတာ္
ေလးမွာ မဆလာအုပ္ေပးကာ မီးပိတ္ေပးပါ

မဆလာနံ႔သင္းပ်ံ႕တဲ႔ ဘဲသားဟင္း
ဆီက်န္ေရက်န္ဟင္း ရပါျပီ။


မာမာ ဒီေန႔ ဘဲသားဟင္းေလးခ်က္ပါတယ္ စားခဲတဲ႔ အသားေတြထဲမွာပါေပမဲ႔ တစ္ခါတစ္ရံ စားခ်င္တာမို႔ ခ်က္လိုက္တာပါ ခ်က္နည္းေလးကရိုးရွင္းပါတယ္ အျခားအသားေတြခ်က္သလိုဘဲ လံုးခ်က္ေလးဘဲခ်က္ လိုက္တာပါ။

တစ္ခ်ဳိ႔က ဘဲသားခ်က္ရင္ ၾကာတတ္လို႔ မခ်က္ခ်င္ၾကပါဘူး အဲလိုမၾကာေအာင္ ရွာလကာရည္ေလးထဲ႔ျပီး အရင္ဆံုး ဆယ္မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားျပီးမွ ခ်က္ရင္ခနေလးနဲ ႔ႏူးလြယ္ပါတယ္  ေနာက္ျပီးဘဲသားခ်က္ရင္ ဆီအမ်ားၾကီး ထဲ႔စရာမလိုပါဘူး ဘဲသားက ဆီေတြပါေနျပီးသားမို႔ ဟင္းလံုးတဲ႔အခါမွာ အိုးမကပ္ေအာင္ ဆီနဲနဲ ဘဲထဲ႔ဖို႔လိုပါတယ္။

ဘဲသားခ်က္ရင္ မညွီရေအာင္ ခ်င္းမ်ားမ်ားေလး ထဲ႔ဖို႔ေတာ႔လိုပါတယ္ မဆလာ ၾကိဳက္တတ္ရင္လဲ မဆလာေလးအုပ္ျပီး ခ်က္တာအေကာင္းဆံုးပါဘဲ ဘာျဖစ္လို႔လဲဆိုရင္ ဘဲသားရဲ႕အရသာကို လူတိုင္းက မၾကိဳက္တဲ႔အတြက္ အနံ႔လံုေအာင္ အေမႊးနံ႔သာေတြေတာ႔ ထဲ႔ဖို႔လိုပါတယ္ မာမာေတာ႔ ဒီေန႔မဆလာေလးအုပ္ျပီးခ်က္သလို ဟင္းအႏွစ္ရေအာင္ ၾကက္သြန္ေတြ ခ်င္းေတြကို ငရုတ္ဆံုထဲ ထဲ႔မေထာင္းဘဲ ခပ္ေသးေသးေလးေတြလွီးျပီး ခ်က္ထားပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဘဲ - တျခမ္း (ေလးဆယ္သားခန္႔)
  2. အခြံခြာျပီး ခပ္ေသးေသး လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီၾကီးၾကီး - တလံုး
  3. အခြံခြာျပီး ဓါးျပားရိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ေလးမႊာ
  4. အခြံခြာျပီး ခပ္ေသးေသး လွီးထားေသာ ခ်င္း - လက္တဆစ္သာသာ
  5. ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
  6. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  7. မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္

ဘဲသားအရသာနယ္ရန္

  1. နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  2. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  3. အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္သာသာ
  4. ရွာလကာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ

6 comments:

  1. ဘဲသားကို မဆလာနဲ႔ မခ်က္ဖူးေသးဘူး မာမာေရ.. စမ္းခ်က္ၾကည့္မယ္။
    ခ်က္နည္းေလးကေတာ့ ပံုမွန္လိုပဲေနာ္။
    စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

    ေမတၱာျဖင့္
    အန္တီတင့္

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဟုတ္ကဲ႔ပါ တီတင္႔
      ပံုမွန္ခ်က္နည္းေလးပါဘဲ..ဘဲသားနံ႔ေပ်ာက္ေအာင္မဆလာေလးအုပ္ျပီးခ်က္လိုက္တာပါ ^_^

      ေလးစားခင္မင္လွ်က္
      မာမာ

      Delete
  2. အခုတစ္ေလာ ေနမေကာင္းျဖစ္လို႔ ပါးစပ္ပ်က္ေနတာ...
    အစ္မခ်က္တဲ့ ဟင္းေလးေတြ စားခ်င္လိုက္တာ.... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. အစ္မလဲ ေနျပန္ေကာင္းခါစ စားခ်င္တာေလးေတြရွာၾကံျပီးခ်က္ေနမိတယ္ ညီမေလးေရ.
      ေနေကာင္းေအာင္ေနပါေနာ္ ..အစ္မတစ္ကယ္ဘဲ ေကြ်းခ်င္ေနမိပါတ. ညီမေလးေရ..

      Delete
  3. ေက်းဇူးပါ
    သခိုးႀကီးေန႔မွာသူငယ္ခ်င္းေတြကစားခ်င္ တ္ဆိုလို႔

    ReplyDelete
    Replies
    1. အိုေက ခ်က္ၾကည့္ေနာ္

      Delete