ထမင္းေပါင္းပူပူေလး |
ေကာ္မွဳန္႔အရည္ေဖ်ာ္ အမဲသားလံုးႏွင္႔ၾကက္သား
လိုအပ္ေသာ အသီးအရြက္မ်ားႏွင္႔ငံုးဥ
အသီးအရြက္မ်ား အိုးအပူရွိန္ေၾကာင္႔ႏူးမသြားေစရန္
အိုးထဲမွာမထားဘဲ ဇလံုထဲသို႔ေျပာင္းထဲ႔ေပးပါ
မၾကာမၾကာ ခ်က္စားျဖစ္တဲ႔ ထမင္းေပါင္းေလးပါ မာမာတို႔က ဝက္သားမစားတဲ႔အတြက္ အမဲၾကိတ္သားေလးနဲ႔ဘဲ ခ်က္ထားပါတယ္ ဝက္သားစားတဲ႔ သူေတြအတြက္ကေတာ႔ ဝက္ေခါက္ကင္ေလးနဲ႔ဆို အရမ္းေကာင္းမွာပါ မာမာကေတာ႔ အမဲၾကိတ္သားကို အသားလံုးလုပ္ျပီး ဆီပူပူနဲ႔ေၾကာ္ကာ ခ်က္လိုက္တဲ့ အိမ္လုပ္ထမင္းေပါင္းေလးဘဲ ခ်က္ထားပါတယ္။
ကိုယ္႔အိမ္မွာရွိတဲ႔ အသီးအႏွံ အသားေလးေတြနဲ႔ လုပ္စားရင္လဲ ရတာမို႔ မပင္မပန္းနဲ႔ ခ်က္စားလို႔ရေအာင္ မာမာခ်က္တဲ႔ နည္းေလးကို မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
အရင္တစ္ခါလဲ ထမင္းေပါင္း လုပ္နည္းေလး တင္ဖူးပါတယ္ အိမ္ခ်က္ ခ်က္နည္းေလးမို႔ ထည့္တဲ႔အသီးအႏွံေတြကေတာ႔ ကိုယ္ၾကိဳက္တာေတြ ထည့္ႏိူင္တာမို႔ ခ်က္ၾကည္႔ေစခ်င္ပါတယ္။
တစ္ခါခ်က္ရင္ ဒါဘဲထဲ႔ျပီး ခ်က္ရမယ္ဆိုတဲ႔ ပံုေသဟင္းခ်က္နည္းေလးေတြ မဟုတ္လို႔ ကိုယ္အဆင္ေျပသလို အရသာရွိေအာင္ ခ်က္ႏိူင္ၾကပါတယ္။
တခါတေလ ကိုယ္ေတြသိပ္စားခ်င္တဲ႔ အခါမွာ အိမ္မွာအသီးအႏွံေတြ မစံုလို႔ ျပထားတဲ႔ အမယ္ေတြမရွိလို႔ ခ်က္မစားရဘူးဆိုတဲ႔ အေလ႔အထေလး မျဖစ္ရေအာင္ အဆင္ေျပတဲ႔ အသီးအရြက္ အဆင္ေျပတဲ႔အသားေလးနဲ႔ ႔ခ်က္လို႔ရပါတယ္ ဆိုတာေလးကို ေျပာျပရင္း မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- ဆန္ - ေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ဗူး သံုးဗူး
- အေေနေတာ္ လွီးထားေသာ ေဘဘီေျပာင္းဖူး - ငါးဖူး
- အေျမွာင္းေလးမ်ား လွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - တစ္ဥ
- အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ေဂၚဖီရြက္- ႏွစ္ရြက္
- အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ပန္းေဂၚဖီ - ၁၅ခက္ခန္႔
- ေရႊပဲသီး - ဆယ္ေတာင္႔
- အစိတ္ေလးမ်ား လွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ႏွစ္လံုး
- အေတ္ေလးမ်ားလႊာျပီး လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - တစ္ဥ
- ဓါးျပားရိုက္ထားေသာ ၾကက္သြနျ္ဖဴ - သံုးမႊာ
- ပဲေတာင္႔ရွည္ - ငါးေတာင္႔
- ျပဳပ္ျပီီးအခြံခြာထားေသာ ငံုးဥ - ႏွစ္သက္သေလာက္ထဲ႔ပါ
ေကာ္ရည္အရည္ေဖ်ာ္ရန္
- ေကာ္ရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ေရ - တရုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ပန္းကန္ ႏွစ္လံုးစာ
အမဲသားလံုးေၾကာ္ရန္
- အမဲသား ၾကိတ္သား - 200 g
- ေထာင္းထားေသာခ်င္း - တစ္လက္မ၏အရည္
- ေကာ္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- အားလံုးကိုေရာနယ္ျပီး ဆီပူပူမွာေၾကာ္ေပးျပီး ႏွစ္ဖက္လံုး က်က္ပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးထားပါ
ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္
- ၾကက္ေပါင္ၾကီးၾကီး ႏွစ္ခုကို အရိုးထြင္ျပီး အသားဖတ္ေလးမ်ား လွီးေပးပါ
- ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံုတို႔ႏွင္႔ေရာျပီးနယ္ေပးထားပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- ဆီကိုဒယ္အိုးထဲမွာ ထည္႔ျပီးအပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႔ ၾကက္သားကို အရင္ဆံုး ေလးမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္လိုက္ပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင္႔ ၾကက္သြန္နီတို႔ကို မိနစ္ဝက္ေလာက္ ထဲ႔ေၾကာ္ေပးပါ
- ပန္းေဂၚဖီ မံုလာဥနီႏွင္႔ေျပာင္းဖူးတို႔ကို ထည္႔ေပးျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ ေရာျပီးေၾကာ္ေပးပါ
- ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သားလံုးကိုထဲ႔ျပီး အရသာ သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ေကာ္ရည္ ကိုထဲ႔ကာ ပ်စ္လာတဲ႔အထိ ေမႊေပးပါ
- ေကာ္ရည္ပ်စ္လာျပီး ပြက္ပြက္ဆူလာတာနဲ႔ ငံုးဥ ေရႊပဲသီး ေဂၚဖီႏွင္႔ခရမ္းခ်ဥ္သီးတို႔ကိုထဲ႔ျပီး သံုးမိနစ္ေလာက္ ဆူေအာင္တည္ေပးျပီးတာနဲ႔ အမဲသားလံုး ေကာ္ရည္ကို ရပါျပီ။
ထမင္းပြဲ ျပင္ဆင္ပံု
- ခ်က္ျပီးသား ထမင္းကို ႏွစ္သက္သေလာက္ ထဲ႔ေပးပါ
- ထမင္းအေပၚမွ ေကာ္ရည္ႏွင္႔အသားမ်ားကို ထည္႔ေပးပါ။
ထမင္းေပါင္းဆိုလို႔ကေတာ့ တစ္အိမ္လံုး ႀကိဳက္မွႀကိဳက္ မာမာေရ။
ReplyDeleteသားႏွစ္ေယာက္ ျပန္ဆံုတိုင္း ထမင္းေပါင္းပဲစားၾကတယ္ း)
စားခ်င္စရာ ထမင္းေပါင္း ပူပူေႏြးေႏြးေလး အားေပးသြားတယ္ေနာ္။
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
တီတင္႔ေရ
Deleteအိမ္မွာလဲ တစ္မိသားစုလံုးၾကိဳက္ၾကတယ္
အားေပးသြားလို႔ေက်းဇူးပါဘဲေနာ္
ေလးစားခင္မင္လွ်က္
မာမာ
ေကာင္းလိုက္တာ အစ္မေရ..
ReplyDeleteဟင္းသီးဟင္းရြက္အစုံနဲ႔ စားခ်င္လုိက္တာ..
ဒီေန႔ အစ္မကို အားက်လုိ႔ ဘာဆာငါး ငါးဆုပ္လုပ္ၿပီး အစ္မလို ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ေလးနဲ႔
အခ်ဥ္ေရေလးအုပ္ခ်က္တယ္ .... ^_^
စားပါေနာ္ ညီမေလးေရ..
Deleteထမင္းေပါင္းဆို တအားၾကိုက္တယ္ မမမာ
ReplyDeleteဟုတ္ပါ႔ မမာလဲအရမ္းၾကိဳက္တယ္.စားေနာ္ စု..
Deleteေက်းဇူးဘဲ မမေ၇ ခုမွေတြ႕လို႕ ခ်က္စားၿပီ....
ReplyDeleteဒီနည္းေလးနဲ႔ခ်က္စားျပီးအဆင္ဆျပမေျပ ေျပာျပပါအံုးေနာ္
ReplyDeleteလာလည္တဲ႔အတြက္လဲေက်းဇူးပါေနာ္..