Sunday 30 August 2015

ငါးရံ႕ငပိရည္က်ဳိ ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္းအေဖ်ာ္ စပ္စပ္ေမႊးေမႊးေလး


ငါးရံ႕ငပိအႏွစ္ပုလင္း

ပုဇြန္ေျခာက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး င႐ုတ္သီးစိမ္း

မိုက္ခ႐ိုေ၀့ မီးဖိုထဲ ထည့္ျပဳပ္ထားပါ

င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုေထာင္းဖို႕ ေလွာ္ထားပါ

ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း င႐ုတ္သီးစိမ္းေထာင္း 
ခရမ္းခ်ဥ္သီးျပဳပ္ျပီး အခြံခြ်တ္ထားပါ

ငပိရည္ေဖ်ာ္ရန္ အဆင္သင့္ရပါျပီ

ငပိရည္က်ဳိႏွင့္ င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ထည့္ကာ 
ေရာေဖ်ာ္ေပးပါ

ထမင္းမိန္မိန္သံုးေဆာင္ရန္ အဆင္သင့္ရပါျပီ

ငါးပိရည္က်ဳိေတြ အမ်ဳိးမ်ဳိး႐ွိတဲ့အထဲက ဒီေန႕ေတာ့ ငါးရံ႕ငပိရည္က်ဳိ တနည္းအားျဖင့္ ေကာင္လတ္ႀကီး ငါးပိရည္က်ဳိကို က်ဳိျဖစ္ပါတယ္ ေကာင္လတ္ႀကီးငါးရံ႕ငပိရည္က်ဳိက အခ်ဳိေလးေပမဲ႕ က်ဳိလိုက္တဲ့အခါမွာ အရည္က်ဲပါတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕ ငပိရည္ကို ေကာင္းေကာင္း ေဖ်ာ္တတ္ဖို႕ေတာ့ လိုပါတယ္ ဒါမွလဲ ျပစ္ျပစ္ေလးနဲ႕ စားလို႕ေကာင္းမွာပါ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ငါးရံ႕ငပိရည္က်ဳိရန္ အႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း ေမာက္ေမာက္ ၂ဇြန္း
  2. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  3. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္မ႐ွိတစ္႐ွိ
  4. ေရ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တလံုးခြဲသာသာႏွင္႔ အားလံုးတို႔ကိုေရာျပီး ၃မိနစ္ေလာက္ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ။
  5. ငပိရည္ရပါက ပန္းကန္တလံုးထဲ ငပိရည္မ်ား ေျပာင္းထည့္ထားပါ။

ျပင္ဆင္ပံု
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး ခပ္ႀကီးႀကီး တလံုးကို မီးေသြးမီးဖို႐ွိက အခြံမ်ား ကြ်မ္းေအာင္ ဖုတ္ေပးပါ။
  • မီးေသြးမီးဖို မ႐ွိက မိုက္ခ႐ိုေ၀့ မီးဖိုထဲ မိုက္ခ႐ိုေ၀့ မီးဖိုသံုး ဇလံုထဲ ေရ ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းခန္႕ထည့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ ၃မိနစ္ေလာက္ ထည့္တည္ေပးပါ။
  • မိုက္ခ႐ိုေ၀့ မီးဖိုမ႐ွိက ႐ိုး႐ိုးမီးဖိုမွာ ေရအနည္းငယ္ထည့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ျပီး အခြံကြာလာတဲ့ထိ ျပဳပ္ေပးပါ။
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး အခြံကြာသြားပါက အခြံကိုခြာျပီး အသားကို ေခ်ထားပါ။
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း အေတာင့္ႀကီးႀကီး ၅ေတာင့္ေလာက္ကို ေလွာ္ျပီး ေထာင္းထားပါ။
  • ပုဇြန္ေျခာက္ အေကာင္ေသးပါက ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းေလာက္ကို မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ။
  • င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္ကို ျပင္ထားပါ။
  • အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္ပါက ငပိရည္ပန္းကန္ထဲထည့္ကာ ေရာေဖ်ာ္ေပးပါ။
  • အေဖ်ာ္ေမႊးေမႊးေလးႏွင္႔ အရသာ႐ွိလွေသာ ငပိရည္ေဖ်ာ္ေလးကို တို႕စရာအစံုႏွင့္ မိန္ယွက္စြာ စားသံုးနိုင္ပါျပီ။

2 comments:

  1. အိမ္မွာေတာ႔ေမေမတုိ႔အဖြားတုိ႔လဲ ငရုပ္သီးမီးဖုတ္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးလဲမီးဖုတ္ ရွိတဲ႔ငါးေလးကုိမီးဖုတ္ အဲလုိေလးေဖ်ာ္တာ သတိရလုိက္တာမမမာေရ.......ဒီမွာေတာ႔အမ်ားစုက ငပိရည္ထဲ ငရုပ္သီးမုန္႔ထဲ႔စားၾကတာမ်ားတယ္ ေတာင္ေပၚတုိင္းရင္းသားေတြအေတာ္မ်ားမ်ားေပါ႔

    ReplyDelete
  2. ငပိရည္ကေတာ့ ဘယ္လိုေဖ်ာ္ေဖ်ာ္ ႀကိဳက္တယ္ေနာ္ စံပယ္ခ်ဳိေရ
    တျခားေဖ်ာ္နည္းေလးေတြ သိရင္ေျပာျပေနာ္ မမာလဲ ေဖ်ာ္စားရေအာင္ေနာ္

    ReplyDelete