Friday 21 August 2015

ၾကက္သားေၾကာ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ေလး


ဒီေန႕ေတာ့ အရသာ တမူထူးျခားေစတဲ့ ၾကက္သားျပဳပ္ေၾကာ္ေလး ေၾကာ္စားျဖစ္ပါတယ္ ျပဳပ္ေၾကာ္လို႕ဆိုေပမဲ့ ဘဲကင္အရသာလိုမ်ဳိး ရပါတယ္ အဲဒီလို အ႐သာရေအာင္လဲ အရည္ခြံ မခြာထားတဲ့ ၾကက္ေပါင္ရင္းသားေလးနဲ႕ ေၾကာ္မွ ရမွာျဖစ္ပါတယ္ အရသာကိုေတာ့ မနက္ေၾကာ္မယ္ဆို ညထဲက အရသာမ်ားနည္ကာ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ႏွပ္ထားရပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • အရည္ခြံပါေသာ ၾကက္ေပါင္ရင္းသား - ၃တံုး
  • နာနတ္ပြင့္ - တပြင့္
  • ခ်င္း - ခပ္ပါးပါး ၂ျပား
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ခေနာ ၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ ႏွစ္လံုး
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
  • ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး ၾကက္သားမွဳန္႕ နႏြင္း င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ခ်င္း သံပုရာရည္တို႕ႏွင့္ နယ္ထားျပီး ေရခဲေသတၲာထဲမွာ တညေလာက္ ထားေပးပါ
  • ၾကက္သားကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အရသာနယ္ထားေသာ ပစၥည္းမ်ားအကုန္ထည့္ကာ ေရခမ္းတဲ့အထိ တည္ေပးပါ
  • ေရခမ္းလာပါက ၾကက္သားတုံုးမ်ားကိုဆယ္ကာ ေၾကာ္ဖို႕ျပင္ေပးပါ
  • ဆီကိုအပူေပးပါ ဆီပူလာက မီးကို အနည္းငယ္ေလ်ာ့ျပီး မွ ၾကက္သားကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • တဖက္က ေ႐ႊ၀ါေ႐ာင္သန္းလာပါက ေနာက္တဖက္ကို လွန္ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
  • က်န္တဲ့တဖက္လဲ ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • အရည္ခြံ ႂကြတ္ႂကြတ္ေလးနဲ႕အသားအိအိ ၾကက္ျပဳပ္ေၾကာ္ေလးကို လိုသလို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ

No comments:

Post a Comment