Saturday, 27 April 2013

မံုလာဥနီ ပုဇြန္ဆီပူထိုး

ပုဇြန္မံုလာဥနီဆီပူထိုး

စားလို႔အရမ္းေကာင္းတဲ႔ ပုဇြန္ဆီပူထိုးေလးပါ မာမာေတာ ၾကိဳက္မိျပီဆိုရင္ ခနခနျပန္ျပန္ ခ်က္တတ္ပါတယ္ မာမာ႔ကေလးေတြေျပာတဲ႔ ေဒၚႏွစ္ခါခ်က္ဆိုတဲ႔ နာမည္ေလးကို ထိမ္းထားတဲ႔အေနနဲ႔ေပါ႔  ၾကိဳက္ျပီဆို ထပ္ထပ္ခ်က္တတ္လို႔ေလ။

ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ အရမ္းလိုက္ဖက္တဲ႔ ဟင္းေလးပါ ခ်က္ရတာလဲလြယ္ပါတယ္
ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ေလးထဲ႔ျပီး ဆီပူထိုးထားလို႔ ေမႊးလဲအရမ္းေမႊးပါတယ္ ငရုတ္ေကာင္းက ပုဇြန္အနံ႔ကို ထိမ္းေပးတဲ႔အတြက္ ပုဇြန္အနံ႔မၾကိဳက္သူေတြအတြက္ အရမ္းးအဆင္ေျပတဲ႔ ပုဇြန္ထုတ္ဆီပူထိုး ဟင္းေလးပါ။

ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ စားၾကဖို႔ ပုဇြန္ဆီပူထိုးခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀ပါမယ္
ပါဝင္တာေလးေတြက
  • အခြံခြာျပီးေၾကာခြဲကာ အမဲေၾကာင္းထုတ္ထားေသာပုဇြန္ - 200g
  • ပါးပါးလွီးထားေသာမံုလာဥနီ - ႏွစ္ဥ
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
ပုဇြန္အရသာနယ္ရန္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ငါးပံုတပံု
  • Parsley Flakes - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း (မရွိရင္မထဲ႔လဲရပါတယ္)
မံုလာဥနီအရသာနယ္ရန္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု

ပုဇြန္ဆီပူထိုးဖို႔ျပင္ပါတယ္


မီးအေနေတာ္ႏွင္႔အပူေပးထားေသာဆီပူမွာ ပုဇြန္ကိုတေကာင္ခ်င္းထဲ႔ျပီး
တဖက္က်က္ရင္တဖက္ကို လွန္ေပးပါ ေလးမိနစ္အတြင္း တဖက္စီလွန္လွန္ေပးရင္ရပါျပီ


ပုဇြန္ဆီပူထိုးလို႔က်န္ေနတဲ႔ဆီပူပူထဲမွာ မံုလာဥနီကိုထဲ႔ျပီး
ခပ္ၾကြတ္ၾကြတ္ေလးရေအာင္ တမိနစ္ေလာက္ ဆီပူထိုးေပးပါတယ္


ပုဇြန္ဆီပူထိုးေမႊးေမႊးေလးရပါျပီ

4 comments:

  1. အစ္မက အရမ္းစားေကာင္းတယ္ ညႊန္းလို႔ လုပ္စားဦးမယ္ အစ္မေရ..
    ငါးေကာင္းေကာင္း မရွိေတာ့ ပုဇြန္ကိုဘဲ အမ်ိဳးမ်ိဳးလုပ္စား ေနရတာဘဲ ..
    မေန႔က fb မွာတင္ထားတဲ့ မုန္႔ဟင္းခါးေလးကလဲ စားခ်င္စရာေနာ္..
    အစ္မက ခ်က္တာ ျပဳတ္တာ အရမ္းျမန္တယ္ေနာ္.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. စားခ်င္လာျပီဆို ဇြတ္ခ်က္ခ်င္းထျပီး လုပ္စားတတ္တဲ႔အက်င္႔ပါေနလို႔ပါ ညီမေလးေရ

      Delete
  2. ဟင္းေတြက စားခ်င္စရာေတြခ်ည္းပဲ မမမာေရ
    ဆန္ျပားေၾကာ္လဲ ႀကိဳက္တယ္ ေၾကာ္စားဦးမယ္ .း)
    မိုးစက္ဝိုင္

    ReplyDelete
    Replies
    1. စားပါေနာ္ မိုးစက္ဝိုင္ေရ

      Delete