Thursday 28 March 2013

မုံလာပင်ပေါက် ချဉ်ရည်ဟင်း


မာမာ႔ျခံထြက္ မံုလာပင္ေပါက္ေလးေတြပါ မိုးေလသာတံုးေလး စိုက္ထားတာမို႔ အခုေတာ႔ ဟင္းရည္တစ္ခြက္ ရေအာင္ႏူတ္ျပီး ခ်က္လိုက္ပါျပီ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းတို႔ရဲ႕သဘာဝ ငရုတ္သီးအေရာင္ေပါ႔ေပါ႔ ဆီနဲနဲေလးနဲ႔ဘဲ ခ်က္ထားတာမို႕ ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

  1. ေရေဆးျပီးအေနေတာ္ လွီးျဖတ္ထားေသာ မံုလာပင္ေပါက္ - အေနေတာ္ဇကာ တစ္လံုး
  2. အခြံခြ်တ္ျပီးေၾကာမွခြဲကာ အမဲေၾကာင္းေလးထုတ္ထားေသာ ပုဇြန္ထုတ္ - ဆယ္ေကာင္
  3. မက်ည္းသီးမွည့္ အႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
  4. ငရုတ္သီးမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  5. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  6. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  7. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  8. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး သံုးမႊာ
  9. ခ်င္း - လက္တဆစ္ဧ။္တစ္ဝက္
  10. အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
  11. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  12. ေရ - တရုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္းတစ္လံုးခြဲ
  13. ငရုတ္သီးစိမ္း - သံုးေတာင္႔
  14. ရွမ္းနံနံ - ဆယ္ရြက္

ပုဇြန္အရသာနယ္ရန္
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  • အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္


 ျခံထဲက မံုလာပင္ေပါက္မ်ား


ေရစင္ေအာင္ေဆးထားေသာ မံုလာပင္ေပါက္ 
မက်ည္းသီးအႏွစ္ ပုဇြန္အရသာနယ္ႏွင္႔ 
ငရုတ္သီးေထာင္း


အားလံုးကို အိုးတလံုးထဲထည္႔ျပီး ဆီအနည္းငယ္ 
ထဲ႔ကာေရာ၍နယ္ေပးပါျပီးလွ်င္ေရ အနည္းငယ္ထဲ႔ျပီး 
လံုးခ်က္ေလးခ်က္ေပးပါ အရြက္ႏွင့္အသားမ်ား 
လံုးမိသြားပါက ေရလိုသေလာက္ထဲ႔ျပီး ဆူေအာင္တည္ေပးပါ


ေရပြက္ပြက္ဆူလာပါက မက်ည္းသီးအႏွစ္ရည္ထဲ႔ျပီး 
အေပါ႔အငံအခ်ဥ္အရသာမ်ားကို ျမည္းကာငရုတ္သီးစိမ္းကို
ထဲ႔ေပးျပီး တစ္မိနစ္ခြဲေလာက္ ဆူေအာင္တည္ေပးပါ


ေရ ပြက္ပြက္ဆူလာပါက ရွမ္းနံနံရြက္အုပ္ေပးကာ ႏွစ္မိနစ္
ေလာက္ဆူေအာင္ဆက္တည္ေပးပါ


မံုလာပင္ေပါက္ခ်ဥ္ရည္ဟင္း ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေမႊးေမႊးေလးရပါျပီ

8 comments:

  1. မုန္လာပင္ေပါက္ ခ်ဥ္ေရဟင္းေလးလဲ သြားေရက်သြားပါတယ္..
    ေနေကာင္းခါစ အစ္မခ်က္တဲ့ ဟင္းေတြအားလုံးကို ၾကည့္ၿပီး
    ဂလု ဂလု ျဖစ္ေနတယ္ အစ္မေရ.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. တစ္ကယ္ဘဲ ေကြ်းခ်င္တဲ႔စိတ္ေတြျဖစ္ေနမိတာပါ ညီမေလးေရ..

      Delete
  2. အႀကိဳက္ဆံုး ခ်ဥ္ရည္ဟင္းထဲမွာပါတယ္ မမာေရ :D ပုစြန္နဲ႔ဆိုေတာ့ အေကာင္းထက္လြန္ေပါ့ေနာ္

    ReplyDelete
    Replies
    1. မမာလဲ မံုလာရြက္ခ်ဥ္ရည္ဟင္းအရမ္းၾကိဳက္တယ္..စားပါေနာ္ စူးႏြယ္ေလးေရ

      Delete
  3. ရွယ္ပဲ မမမာေရ ပုဇြန္ေခါင္းေၾကာ္ေလးနဲ႔ မုန္လာပင္ေပါက္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလးဆို
    စားေကာင္းလိုက္မယ္႕ ျဖစ္ျခင္း..
    ေျပာရင္းနဲ႔ေတာင္ သားရည္က်လာၿပီ..း))
    မိုးစက္ဝိုင္

    ReplyDelete
    Replies
    1. စားပါေနာ္ မိုးေသာက္ျဖဴေရ
      မမာေတာ႔ထမင္းထပ္ျပီးခ်က္လိုက္ရေသးတယ္ ^_^

      Delete
  4. မမာေရ..
    ျခံထြက္ေလးေတြဘယ္ေတာ့တင္မလဲလိုု ့အျမဲလာလာၾကည့္တယ္ေနာ္။
    မပါရင္အရင္ကတင္ထားတဲ့ျခံထြက္ေလးေတြၾကည့္ျပီးမွျပန္တယ္။
    စုုိက္ထားတာေလးေတြတင္အုုန္းေနာ္။ း)
    အိုု္င္အိုုရာလည္းခ်ဥ္ရည္ဟင္းဆုုိဆီမ်ားရင္မၾကိဳက္ဘူး။ မမာခ်က္သလိုုဘဲၾကိဳက္တယ္။
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေက်းဇူးပါ အိုင္အိုရာေရ
      မမာျခံထဲဆင္းျဖစ္တဲ႔ရိုက္ျပီးတင္ေပးမယ္ေနာ္
      အခုကရာသီဥတုက မတည္ညိမ္ေတာ႔ ျခံထဲသိပ္မဆင္းျဖစ္လို႔ပါ
      ညီမေလးအတြက္ ရွယ္ေလးတင္ေပးမယ္ေနာ္..^_^

      Delete