Monday, 24 December 2012

ၾကက္ဥ ထမင္းေၾကာ္ေမႊးေမႊးေလး

ထမင္းေၾကာ္
မဂၤလာမနက္ခင္း အခ်ိန္ခါေလးပါ ဒီေန႔ေတာ႔ မာမာၾကက္ဥထမင္းေလး ေၾကာ္ထားပါတယ္ ထမင္းေၾကာ္ႏွစ္သက္သူေတြအတြက္ပါ ထမင္းေၾကာ္ဆို မာမာအရမ္းႏွစ္သက္တဲ႔အတြက္ မၾကာမၾကာ ေၾကာ္စားျဖစ္ခဲ႔ပါတယ္ ဘယ္လိုပံုစံနဲ႔ဘဲေၾကာ္ေၾကာ္ ဘယ္ေနရာေရာက္ေရာက္ ထမင္းေၾကာ္ကို အရင္ဆံုးစားတတ္ပါတယ္။

 ဒီေန႔လဲ စိတ္ထဲကစားခ်င္လာတာနဲ႔ ခ်က္ခ်င္းေၾကာ္လိုက္ေပမဲ့ စားလို႔လဲ အရမ္းေကာင္းခဲ႔ပါတယ္ ခင္ရာေဆြမ်ဳိး မိန္ရာဟင္းေကာင္းတဲ႔ မာမာကေတာ႔ ဟင္းမပါဘဲနဲ႔ကို အရမ္းမိန္လြန္းလို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ။
ေလးေယာက္စာအတြက္ပါ
ထမင္းအရသာနယ္ရန္
  • ထမင္း - ဟင္းျပင္ပန္းကန္ ႏွစ္လံုးစာ
  • ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
ေၾကာ္ရန္အတြက္
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တဝက္
  • ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီတလံုးကို ေၾကာ္ျပီးဆယ္ထားပါ
  • အေနေတာ္ လွီးထားေသာ မံုလာဥနီတဥကို ေၾကာ္ျပီးဆယ္ထားပါ
  • ပဲစိမ္းသီး လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တလံုးစာကိုေၾကာ္ျပီး ဆယ္ထားပါ
  • ၾကက္ဥႏွစ္လံုးကို ခေလာက္ျပီး ေၾကာ္ျပီးဆယ္ထားပါ
  • ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံုႏွင္႔ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္းေလးပံုတပံုထဲ႔ေပးပါ
  • အားလံုးေၾကာ္၍ ပိုေသာဆီႏွင္႔ ထမင္းကိုေၾကာ္ပါမယ္

ထမင္းေၾကာ္ ေၾကာ္ရန္

အရသာနယ္ထားေသာထမင္းကိုဆားႏွင္႔ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ထဲ႔ျပီး
ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ျပီးမွ ၾကက္ဥေၾကာ္ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ မံုလာဥနီေၾကာ္
ပဲစိမ္းသီးေၾကာ္တို႔ကို ထဲ႔ျပီး ၂မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါ

အားလံုးအထက္ေအာက္ သမေအာင္ေမႊျပီးမီးပိတ္ႏိူင္ပါျပီ

ၾကက္ဥထမင္းေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးရပါျပီ

4 comments:

  1. ပုံေလး ၾကည္႔လုိက္တာနဲ႔ကို စားေကာင္းမယ္ ဆုိတာ သိပါတယ္ အစ္မေရ..
    ထမင္းေၾကာ္ကေတာ႔ ဘယ္ေတာ႔မွ မရိုးႏိုင္တဲ႔ အစားအစာ တစ္ခုပါဘဲ.. ^_^

    ReplyDelete
  2. ဟုတ္ပါ႔ ညီမေလးေရ..ဘယ္အခ်ိန္ဘဲျဖစ္ျဖစ္ စားရတာဝင္တယ္ေနာ္

    ReplyDelete
  3. မမမာေၾကာ္ထားတာ ၾကည္႕ၿပီး စားခ်င္လို႔ အဲဒီအတိုင္း ေၾကာ္စားတယ္
    စားေကာင္းတယ္ ေက်းဇူးပါ အမေရ
    မုိးစက္ဝိုင္

    ReplyDelete
    Replies
    1. စားေကာင္းတယ္ေျပာလို႔ အရမ္းေပ်ာ္ေနပါတယ္ မိုးစက္ဝိုင္ေရ

      Delete