Tuesday, 20 May 2025

အမဲအူပြုပ်

 

မာမာ ဒီနေ့တော့ အမဲအူကြမ်းလေးတွေ ဝယ်လာပြီး အမဲအူကြမ်းပြုပ်လေး ပြုပ်ဖြစ်ပါတယ် သောက်လို့လဲ အရမ်းကောင်းပါတယ်။

ဒါကြောင့်မို့လို့ မာမာပြင်ဆင်ပြီး အမဲအူကြမ်း ပြုပ်ထားတဲ့ ပြုပ်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။


ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
  1. အမဲအူကြမ်း - ကီလိုဝက်
  2. ချင်း -  တစ်လက်မခန့် 
  3. ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး ဆယ့်နှစ်မွှာ
  4. စပါးလင် - နှစ်ပင်
  5. အချိုမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
  6. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်းသာသာ
  7. ငရုတ်ကောင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က်
  8. သံပုရာသီး - တစ်လုံး (ရေဆေးပြီး လှီးထားပါ)
  9. နံနံပင် - နှစ်သက်သလောက်(‌ရေဆေးပြီး လှီးထားပါ)
ပြင်ဆင်ပုံ
  • အမဲအူကို ရေစင်အောင် ဆေးထားပါ
  • ချင်းကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ အတုံးလိုက် ထုထားပါ
  • စပါးလင်ကို အပင်လိုက် ‌ရေဆေးကာ အပင်လိုက်ထုံးပြီး ထုထားပါ
  • အမဲအူ အတုံးလိုက်ကို နနွင်းမှုန့် ဆား အရသာမှုန့်  ချင်းနဲ့ စပါးလင်တို့ ထည့်ကာ အရသာဝင်အောင် နယ်‌ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ရေအနည်းငယ်ထည့်ကာ အဖုံးအုပ်ပြီး ပြုပ်ပေးပါ
  • အရင်ဆုံး ထည့်ထားတဲ့ ရေမခမ်းခင် နောက်ထပ်ရေမြုပ်အောင်ထည့်ပြီး ရေခမ်းတဲ့အထိ ထပ်ပြုပ်ပေးပါ
  • ရေခမ်းသွားတာနဲ့ အနေတော် အတုံးလေးတွေ တုံးပေးပါ
  • ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွာကာ ရေဆေးပြီး ဓါးပြားရိုက်ထားပါ
  • ဇောက်နက်သော အိုးထဲမှာ ရေခပ်များများထည့်ပြီး အမဲအူများထည့်ကာ ပြုပ်ပေးပါ
  • ရေပွက်ပွက် ဆူလာတာနဲ့  အရသာအတွက် ဆားနှင့် အရသာမှုန့်ကို  သင့်သလို ထပ်ထည့်ပေးကာ ပွက်ပွက် ဆူလာအောင်  ပြုပ်ပေးပါ
  • ဟင်းရည်အရသာကို မြည်းပြီး မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပြီး  ဓါးပြားရိုက်ထားသော ကြက်သွန်ဖြူနှင့် ငရုတ်ကောင်းမှုန့်ထည့်ပေးကာ မီးမျှင်းမျှင်းနှင့် တည်ထားပါ
  • ဟင်းရည်သောက်ခါနီး ပူနေပါမှ အရသာရှိပြီး မွှေးရနံ့သင်းပျံ့တဲ့ အမဲအူ အရသာကို ရမှာ ဖြစ်ပါတယ်။
  • ဟင်းရည် အဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ အမဲအူဟင်းချိုကို နံနံပင်နှင့် သံပုရာရည်ညှစ်ထည့်ကာ မိမိနှစ်သက်တာလေးတွေနဲ့ တွဲဘက်ပြီး သောက်သုံးရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment