Thursday, 19 September 2024

ကြက်သား ဇူကီးနီးအချိုချက်

 


မာမာ ဒီနေ့တော့ ကြက်သားထဲကို ဇူကီးနီး ထည့်ပြီး ကြော်ပါတယ်။ထမင်းပူပူလေးနဲ့ လိုက်ဖက်သလို
 စားလို့လဲ အရမ်းကောင်းပါတယ်။

ဒါကြောင့်မို့လို့ မာမာပြင်ဆင်ပြီး ကြော်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

 ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
  1. ကြက်ရင်ပုံသား - အနေတော် တစ်ခု
  2. ဇူကီးနီး - သုံး‌တောင့်
  3. ကြက်သွန်နီ - အနေတော် တစ်ဥ
  4. ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး သုံးမွှာ
  5. ချင်းတက် - လက်တစ်ဆစ်ခန့်
  6. အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
  7. ပဲငံပြာရည်အကြည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
  8. ခရုဆီ - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
  9. နှမ်းဆီမွှေး - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
  10. ငရုတ်ကောင်းမှုန့် - အနည်းငယ်
  11. ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း ငါးဇွန်းခန့်
  12. နနွင်းမှုန့်. - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ
ပြင်ဆင်ပုံ
  • ကြက်ရင်ပုံသားကို ရေဆေးကာ အနေတော် ခပ်ရှည်ရှည် အတုံးလေးတွေ တုံးပေးထားပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ခရုဆီ နှမ်းဆီ ပဲငံပြာရည်အကြည် ဆားနှင့် အရသာမှုန့်တို့ထည့်ကာ နယ်ထားပါ
  • ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာပြီး အလုံးလိုက် ရေဆေးကာ ခပ်ပါးပါး လှီးထားပါ
  • ကြာက်သွန်ဖြူကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ဒါးပြားရိုက်ထားပါ
  • ချင်းကိုအခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ပါးပါးရိတ်ရိတ်လေးတွေ လှီးထားပါ
  • ဇူကီးနီးကို အလုံးလိုက် ရေဆေးပြီး အရှည်လိုက်လေးတွေ လှီးပေးထားပါ
  • လိုအပ်သော ပစ္စည်းများကို ပြင်ထားပါ
  • အောက်ခြေမကပ်သော အိုးကိုအပူပေးပြီး ဆီနှင့်နနွင့်မှုန့်ကိုထည့်ပါ
  • ဆီပူလာပါက ကြက်သွန်ဖြူ  ကြက်သွန်နီနှင့် ချင်းတို့ကို ထည့်ပြီး မွှေးလာအောင် ကြော်ပေးပါ
  • ကြက်သွန်ကြော်နံ့ မွှေးလာတာနဲ့ အရသာ နယ်ထားသော ကြက်သားများကို ထည့်ပေးကာ  ကြော်ပေးပါ
  • အားလုံး သမသွားတာနဲ့ ကြက်သားကို ရေမြုပ်အောင်ထည့်ပြီး အိုးအဖုံးအုပ်ကာ ရေမခမ်းတခမ်း အနေအထာ ရလာအောင် ချက်ပေးပါ 
  • ကြက်သားအိုး ရေမခမ်းခင် အထက်အောက် သမအောင် မွှေပေးပြီး ဇူကီးနီးနှင့် ငရုတ်ကောင်းမှုန့် ထည့်မွှေပေးပါ
  • အားလုံး အရသာ သမသွားပြီ ဆိုတာ့ အရသာမြည်းပြီး မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာကို လိုသလို ပြင်ပေးပြီးပါ ကြက်သား ဇူကီးနီးကြော် မွှေးမွှေး စိမ့်စိမ့်လေး ရပါပြီ။

No comments:

Post a Comment