မာမာ ဒီနေ့တော့ ဈေးကိုသွားရင်း အသီးအရွက်တွေ လတ်လတ်ဆတ်ဆတ်လေးတွေ တွေ့တာနဲ့ ဝယ်လာခဲ့ပြီး ချဉ်ငံစပ်လေး အသုပ်စုံ သုပ်စားဖြစ်ပါတယ်။ ဒါကြော့မို့လို့ ထမင်းပူပူလေးနဲ့ အရမ်းလိုက်ဖက်လွန်းတဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး သုပ်ဖြစ်တဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- ဘရော့ကိုလီ -
- ပဲပင်ပေါက် -
- ပဲတောင့်ရှည် -
- မုံလာဉနီ -
- နံနံပင် -
- ကြက်သွန်နီ -
- မန်ကျည်းသီးမှည့် -
- ပဲအကျက်မှုန့် -
- ငါးငံပြာရည် -
- ကြက်သွန်ဖြူ ဆီချက် အဖတ် -
- ကြက်သွန်နီ ဆီချက် -
- ငရုတ်သီး အလှော်မှုန့် -
- အရသာမှုန့် -
ပြင်ဆင်ပုံ
- ဘရော့ကိုလီ အရင်းပိုင်း ရင့်နေတဲ့နေရာကို အကြောများ သင်ပေးပြီး အနေတော် ပိုင်းဖြတ်ကာ ရေစင်အောင် ဆေးပေးပါ
- အနေတော် အိုးတစ်လုံးထဲမှာ ရေခပ်များများလေး ထည့်ပြီး မီးဖိုပေါ်တင်ကာ ပွက်ပွက်ဆူအောင် တည်ပေးပါ
- ရေပွက်ပွက် ဆူလာတာနဲ့ အပင်များ ရေမြုပ်အောင်ထည့်ပြီး အဖုံးမအုပ်ဘဲ ပြုပ်ပေးပါ
- အကြာကြီး ပြုပ်စရာ မလိုဘဲ ရေပွက်ပွက်ဆူပြီးသား ဖြစ်တဲ့အတွက် သုံးမိနစ်လောက်ဘဲ ပြုပ်ပေးပါ
- ပြုပ်ပြီးပါက ရေနွေးများသွန်ကာ ရေအေးနဲ့ဆေးပြီး ရေစစ်ပေးပါ
- ပဲပင်ပေါက်ကိုလဲ ရေဆေးကာ ရေနွေးဖျောထားပါ
- မုံလာဉနီကိုလဲ အခွံခွာကာ ရေဆေးပြီး အတုံးလေးတွေ လှီးပေးပြီး ရေနွေးထဲမှာ နှစ်မိနစ်လောက် ပြုပ်ပေးထားပါ
- ပဲတောင့်ရှည်ကိုလဲ ရေဆေးကာ တမိနစ်လောက် ပြုပ်ပြီး မထူမပါးလေးတွေ လှီးထားပါ
- နံနံပင်ကို ရေဆေးကာ မထူမပါး လေးတွေ ရလာအောင်ဓါးဖြင့် လှီးပေးပါ
- ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာပြီး အလုံးလိုက် ရေဆေးကာ ခပ်ပါးပါး လှီးထားပါ
- မန်ကျည်းသီးမှည့်ကို ရေနှစ်ထပ်လောက် ဆေးပေးပြီး ရေနွေးနှင့် စိမ်ထားပါ
- ကျန်သော ပါ၀င်ပစ္စည်းများကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
- အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ဇလုံကျယ်ကျယ်ထဲမှာ ဘရော့ကိုလီ ပဲပင်ပေါက် ပဲသီး နံနံပင် မုံလာဉနီ ကြက်သွန်နီ ပဲအကျက်မှုန့် ငရုတ်သီးမှုန့် အရသာမှုန့် ကြက်သွန်ဖြူ ဆီချက်ဖတ် ကြက်သွန်နီဆီချက် ငါးငံပြာရည်နှင့် မန်ကျည်းမှည့်ရည်တို့ထည့်ပြီး ခပ်ဖွဖွ နယ်ပေးပါ
- နယ်ဖတ်ပြီး အရသာ သမသွားပါက အရသာမြည်းပြီး မိမိစိတ်ကြိုက် လိုသလို ပြင်ပေးကာ ချဉ်ငံစပ် အသုပ်စုံလေးကို နှစ်သက်သလို စားသုံးနိူင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment