မာမာကတော့ မာလကာသီး ပွပွကြီးတွေကို ဒီတိုင်းစားတာထက် အခုလို ခပ်စပ်စပ်လေး သုပ်စားရတာကို ပိုပြီးကြိုက်ပါတယ် ဒါကြောင့်မို့လို့ မာမာပြင်ဆင်ပြီး သုပ်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
- မာလကာသီး - ခပ်ကြီးကြီး နှစ်လုံး
- ဆား - လက်ဘက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
- သကြား - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ငရုတ်သီး အလှော်မှုန့် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဝက်သာသာ
ပြင်ဆင်ပြုလုပ်ပုံ
- မာလကာသီးကို ရေဆေးပြီး အခွံကို ခပ်ပါးပါး ခွာပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ အစေ့များ မပါအောင် မထူမပါးလေးတွေ လှီးပေးပါ
- ဇလုံတစ်လုံးထဲမှာ ပါဝင်ပစ္စည်းများထည့်ပြီး နယ်ပေးပါ
- အရသာ နယ်ပြီးတာနဲ့ မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပြီးတာနဲ့ စားသုံးလို့ ရပါပြီ။
No comments:
Post a Comment