ဒီနေ့တော့ ချဉ်ရည်ဟင်းနဲ့ လိုက်ဖက်လွန်းတဲ့ ငရုတ်သီးကြော်လေး ကြော်ပါတယ် ကြော်ရတာ လွယ်သလောက် စားလို့ကောင်းလွန်းတဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး ကြော်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာခပ်ကြီးကြီး နှစ်ဆယ်ခန့်
- ငရုတ်သီး လုံးခြမ်းကွဲ - ထမင်းစားဇွန်း ငါးဇွန်းမောက်မောက်
- ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း ဆယ့်ငါးဇွန်း
- နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
- အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
ပြင်ဆင်ပုံ
- ကြက်သွန်ဖြူ အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ မညက်တစ်ညက် ထောင်းထားပါ။
- ပါဝင်ပစ္စည်းများကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
- အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်ပါက ဒယ်အိုးထဲမှာ ဆီထည့်ပြီး အပူပေးပါ။
- ဆီပူလာပါက မီးကိုအနည်းငယ် လျှော့ပေးပြီးမှ နနွင်းမှုန့်ထည့်ကာ ထောင်းထားသော ကြက်သွန်ဖြူကို ထည့်ကြော်ပေးပါ။
- ကြက်သွန်များ ရွှေဝါရောင်လေး သန်းလာတာနဲ့ ငရုတ်သီး လုံးကြမ်းခွဲကို ထည့်ပြီး ၂မိနစ်လောက် ကြော်လိုက်ပါ။
- ငရုတ်သီးနံ့လေး မွှေးလာပါက ဆားနှင့် အရသာမှုန့်တို့ထည့်ပြီး မွှေပေးပါ။
- ကြက်သွန်ဖြူနှင့် ငရုတ်သီးကြော်များ ကြွတ်ရွလာတာနဲ့ မီးပိတ်ပြီး အကြော်များကို ပန်းကန်ထဲ ပြောင်းထည့်ပေးပါ
- ကြက်သွန်ဖြူ ငရုတ်သီးကြော် မွှေးမွှေးလေး ရလာတာနဲ့ နှစ်သက်ရာ ချဉ်ရည်ဟင်း တို့စရာတို့ဖြင့် တွဲဖက်ပြီး စားသုံးနိုင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment