ဒီတော့ကာ ရာသီဥတု ပူလာလေလေ ရင်ထဲကို အေးစေမဲ့ အစားအသောက်လေးတွေကိုဘဲ စားချင်သောက်ချင် နေမိပါတော့တယ် ဒါကြောင့်မို့လို့ ဒီနေ့တော့ ရွှေရင်အေးရလေအောင် စတော်ဘယ်ရီသီး ဖျော်ရည်လေးတွေ လုပ်သောက်ဖြစ်တဲ့အတွက် ဖျော်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- စတော်ဘယ်ရီသီး - ၁၁လုံးခန့်
- နွားနို့ကျိုပြီးသား - ဖန်ခွက်တစ်ဝက်စာ
- သကြား - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း (အချိုကြိုက်ပါက ပိုထည့်ပါ)
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း လေးပုံတစ်ပုံ
- ရေခဲတုန်း - 1 cup
- ရေ - 1/2 cup
- ဘလင်ဒါ
ပြင်ဆင်ပုံ
- စတော်ဘယ်ရီသီးကို ရေဆေးပြီး အညှာဖယ်ပေးကာ အနေတော် အတုံးလေးတွေ တုံးပေးထားပါ
- နွားနို့ သကြား ရေ ဆားနှင့် ရေခဲတုန်းတို့ကို ပြင်ထားပါ
- အားလုံးအဆင်သင့်ဖြစ်တာနဲ့ နွားနို့ ရေခဲတုန်း ရေ ဆား သကြားနှင့် စတော်ဘယ်ရီသီးတို့ကို ဘလင်ဒါထဲထည့်ပေးပါ
- အားလုံးကို ကျေပြီးသမသွားအောင် ကြိတ်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ စတော်ဘယ်ရီဖျော်ရည် ချိုအေးမွှေးလေးကို မိမိနှစ်သက်သော ဖန်ခွက်ထဲထည့်ပေးကာ ရွှေရင်အေးမြသွားအောင် သုံးဆောင်နိူင်ပါပြီ။
- စတော်ဘယ်ရီသီးက အချဉ်စူးတဲ့အတွက် မိမိက အချိုကြိုက်ပါက သကြားကို ပိုထည့်ပေးပါ။
No comments:
Post a Comment