Monday 15 February 2021

စတော်ဘယ်ရီသီး ဖျော်ရည်


 

မာမာတို့နေတဲ့ မြို့လေးမှာ နွေရာသီ ရောက်လို့လာပါပြီ မနှစ်က ဒီလိုအချိန်မှာ တောမီးတွေ အကြီးအကျယ် လောင်ခဲ့ပေမဲ့ ဒီနှစ်တော့ ပူတာကလွဲပြီး ဘေးအန္တရာယ် ကင်းနေပါတယ်။

ဒီတော့ကာ ရာသီဥတု ပူလာလေလေ ရင်ထဲကို အေးစေမဲ့ အစားအသောက်လေးတွေကိုဘဲ စားချင်သောက်ချင် နေမိပါတော့တယ် ဒါကြောင့်မို့လို့ ဒီနေ့တော့ ရွှေရင်အေးရလေအောင် စတော်ဘယ်ရီသီး ဖျော်ရည်လေးတွေ လုပ်သောက်ဖြစ်တဲ့အတွက်  ဖျော်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
  1. စတော်ဘယ်ရီသီး - ၁၁လုံးခန့်
  2. နွားနို့ကျိုပြီးသား - ဖန်ခွက်တစ်ဝက်စာ
  3. သကြား - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း (အချိုကြိုက်ပါက ပိုထည့်ပါ)
  4. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း လေးပုံတစ်ပုံ
  5. ရေခဲတုန်း - 1 cup
  6. ရေ - 1/2 cup
  7. ဘလင်ဒါ

ပြင်ဆင်ပုံ
  • စတော်ဘယ်ရီသီးကို ရေဆေးပြီး အညှာဖယ်ပေးကာ အနေတော် အတုံးလေးတွေ တုံးပေးထားပါ
  • နွားနို့ သကြား ရေ ဆားနှင့် ရေခဲတုန်းတို့ကို ပြင်ထားပါ
  • အားလုံးအဆင်သင့်ဖြစ်တာနဲ့ နွားနို့ ရေခဲတုန်း ရေ ဆား သကြားနှင့် စတော်ဘယ်ရီသီးတို့ကို ဘလင်ဒါထဲထည့်ပေးပါ
  • အားလုံးကို ကျေပြီးသမသွားအောင် ကြိတ်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ စတော်ဘယ်ရီဖျော်ရည် ချိုအေးမွှေးလေးကို မိမိနှစ်သက်သော ဖန်ခွက်ထဲထည့်ပေးကာ ရွှေရင်အေးမြသွားအောင် သုံးဆောင်နိူင်ပါပြီ။
  • စတော်ဘယ်ရီသီးက အချဉ်စူးတဲ့အတွက်  မိမိက အချိုကြိုက်ပါက သကြားကို ပိုထည့်ပေးပါ။

No comments:

Post a Comment