ဒီနေ့တော့ ခြံထဲက ခရမ်းချဉ်သီး အစိမ်းလေးတွေခူးပြီး လက်ဖက်အ ကြော်စုံလေးနဲ့ သုပ်ပါတယ် ကိုယ်စိုက်တဲ့အပင်က သီးတဲ့အသီးလေးတွေမို့လို့ လတ်လတ်ဆတ်ဆတ်လေးနဲ့ စားလို့အရမ်းကောင်းပါတယ်။
ဒါကြောင့်မို့လို့ နေ့လည်နေ့ခင်း စကားလေးပြောရင်း ရေနွေးကြမ်းလေးနဲ့ လိုက်ဖက်လွန်းတဲ့ ချဉ်ချဉ်ငံငံစပ်စပ် ခရမ်းချဉ်သီး အစိမ်းသုပ် သုပ်နည်းလေးကို မျှဝေလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- ခရမ်းချဉ်သီးအစိမ်း - အနေတော် ငါးလုံးခန့်
- ပဲခြမ်းကြော် - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း
- ကြက်သွန်ဖြူကြော် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
- မြေပဲလှော် - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က်
- အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က်
- လက်ဖက်အသား - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်းမောက်မောက်
- ကြက်သွန်ဖြူ - စားနိူင်သလောက်
- နှမ်းလှော် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ငရုတ်သီးစိမ်း - စားနိူင်သလောက်
- ပုဇွန်ခြောက် - စားနိူင်သလောက်ပဲ
- ပဲဆီ - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်းခွဲ
ပြင်ဆင်ပုံ
- ခရမ်းချဉ်သီးကို အလုံးလိုက်ရေဆေးပြီး ခပ်ပါးပါး လှီးထားပါ
- ငရုတ်သီးစိမ်းကို ရေဆေးပြီး ခပ်ပါးပါး လှီးထားပါ
- ကြက်သွန်ဖြူကို အပေါ်ယံ အခွံများခွာပြီး ရေဆေးထားပါ
- အသုပ်ထဲထည့်ရန် လိုအပ်သော ပစ္စည်းများကို ပြင်ထားပါ
- လှီးထားသော ခရမ်းချဉ်သီးကို ဇလုံကျယ်ကျယ်ထဲ ထည့်ပေးပါ
- မြေပဲလှော် နှမ်းလှော် ကြက်သွန်ဖြူကြော် ပဲခြမ်းကြော် လက်ဖက်အသား ဆား ဆီ အရသာမှုန့် ငရုတ်သီးစိမ်းတို့ကိုထည့်ပြီး ခပ်ဖွဖွ နယ်ပေးကာ အရသာမြည်းပြီး လိုသလို ပြင်ပေးပါ
- နယ်ဖတ်ပြီးတာနဲ့ စားပွဲပြင်မည့် ပန်းကန်ထဲသို့ပြောင်းပြီး ခရမ်းချဉ်သီး အစိမ်းသုပ် ချဉ်ငံစပ်လေးကို ထမင်းပူပူ ရေနွေးကြမ်းလေးနှင့် တွဲဖက်ကာ သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment