Wednesday 24 July 2019

သရက်သီးခြောက်သနပ်













ဒီေန႔ေတာ႔ ဝါတြင္းကာလ သတ္သတ္လြတ္ေလးလဲ စားလို႔ရျပီး ထမင္းစားလို႔လဲ ျမိန္ေစမဲ႔ သရက္သီးအေျခာက္ လွမ္းၿပီးသားေလးေတြကို အရသာ စပ္ျပီးသား မဆလာနဲ႔ သရက္သီး သနပ္ေလး လုပ္ျဖစ္ပါတယ္ ျပင္ဆင္ရတာ လြယ္သေလာက္ စားလို႔ေကာင္းလြန္းတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. သရက္သီးစိမ္း အေျခာက္ -  ၅လံုး  500 g ခန္႕
  2. ၾကက္သြန္ျဖဳ - အမႊာၾကီးၾကီး ၁၀မႊာ (သို႔)  မိမိႏွစ္သက္သေလာက္ ထည္႔ေပးပါ
  3. နံနံေစ႔- ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  4. မံုညွင္းေစ႔ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  5. ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  6. မဆလာ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  7. ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူး


သရက္သီးေျခာက္ ျပင္ဆင္ပံု
  • သရက္သီး အေျခာက္ကို ေပါင္းခံဇကာထဲ ထည္႔ေပးပါ
  • ေပါင္းအိုးေအာက္ခံအိုးမွာ ေရတဝက္ေလာက္ထည္႔ျပီး ေပါင္းခံဇကာကိုတင္ကာ အဖံုးအုပ္ေပးျပီး မီးအေနေတာ္ႏွင္႔ ေပါင္းေပးပါ
  • နာရီဝက္ေလာက္ ေပါင္းျပီးတာနဲ႔ သရက္သီးေျခာက္မ်ား ႏူးအိလာပါက ေပါင္းခံဇကာကို မီးဖိုေပၚမွ ဖယ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ေဇာက္နက္ေသာ ပန္းကန္လံုး တခုထဲမွာ ထည္႔ထားေပးပါ

ျပင္ဆင္ပံု
  1. သရက္သီး သနပ္လုပ္ရန္ ေပါင္းထားေသာ သရက္သီးေျခာက္ ပန္းကန္လံုးကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
  2. နံနံေစ႔ႏွင္႔မံုညွင္းေစ႔ကို ပန္းကန္ထဲထည္႔ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ မိုက္ခရိုေဝ႔ထဲထည္႔ျပီး တမိနစ္ေလာက္ အပူေပးထားပါ 
  3. မိုက္ခရိုေဝ႔ မရွိပါက ဒယ္အိုးထဲမွာထည္႔ျပီး  ေမႊးလာတဲ႔အထိ ေလွာ္ေပးထားပါ
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အေနေတာ္ အစိတ္ေလးေတြ စိတ္ထားေပးပါ
  5. သရက္သီး ထည္႔ထားေသာ ပန္းကန္လံုးထဲမွာ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ နံနံေစ႔ မံုညွင္းေစ႔ မဆလာႏွင္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕ကို ထည္႔ထားပါ
  6. ဆီကို ဒယ္အိုးထဲမွာ ထည့္ေပးျပီး ပူလာေအာင္ အပူေပးထားပါ
  7. ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးဖိုေပၚမွဖယ္ကာ သရက္သီး ပန္းကန္လံုးထဲကို ေလာင္းထည့္ျပီး အရသာ သမသြားေအာင္ ေမႊထားေပးပါ
  8. သရက္သီးအေျခာက္မွာ ေနလွန္းစဥ္က ဆားနယ္ျပီး လွမ္းထားတဲ႔အတြက္ အငံထပ္ထည္႔စရာ မလိုပါ။
  9. အားလံုး သမသြားတာနဲ႕ ပုလင္းသန္႕သန္႕ထဲ ထည္႔ေပးပါ
  10. ျပီးတာနဲ႔ သရက္သီးကို ဆီျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး အဖံုးလံုေအာင္ ပိတ္ထားေပးပါ
  11. ဆီပါတဲ႔ သရက္သီး သနပ္ျဖစ္တဲ႔အတြက္ တခါခပ္ယူတိုင္း ဇြန္းသန္႔သန္႔ႏွင္႔ ခပ္ေပးပါ
  12. ခပ္ယူတဲ႔ဇြန္း မသန္႔ပါက မွဳိတက္လြယ္ပါတယ္
  13. အရသာ အလြန္ရွိလွေသာ သရက္သီးသနပ္ ေမႊးေမႊးေလးကို ေရခဲေသတၲာထဲမွာ ထည္႔ေပးျပီး သံုးေဆာင္ႏိူင္သလို  ခ်က္ခ်င္းလဲ စားလို႔လဲ ရႏိူင္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment