ဒီတခါေတာ႔ ဗီယက္နမ္ေစ်းက ဝယ္လာတဲ႔ ဆိတ္အူကို ငရုတ္သီး ခပ္စပ္စပ္ေလးနဲ႔ ခ်က္ထားျပီး မဆလာ ႏိူင္ႏိူင္ေလးနဲ႔ လံုးခ်က္ေလး ခ်က္ထားပါတယ္။
အဓိကကေတာ႔ စိတ္အူဟင္းခ်က္ရင္ ငံၿပာရည္ မထဲ႔ဖို႔ေတာ႔ သတိထားေစခ်င္ပါတယ္ ငံၿပာရည္ထဲ႔ခ်က္ရင္ အညွီနံ႔ကို မထိမ္းတဲ႔အၿပင္ ငံၿပာရည္နံ႔က ပိုၿပီးထြက္ေစပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ စိတ္အူဟင္းေလးကို ဆားေလးနဲ႔ အရသာနယ္ၿပီး စပါးလင္ ထုေထာင္းထဲ႔ကာ ခ်က္ထားပါတယ္။
ဟင္းအိုးက်က္တယ္ ဆိုရင္ဘဲ အရမ္းကို ေမႊးျပီး စားလို႔ေကာင္းလြန္းတဲ႔အတြက္ မာမာခ်က္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆိတ္အူ - 1 kg
- ၾကက္သြန္နီ- အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ၿဖဴ - သံုးမႊာ
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္
- စပါးလင္ - တစ္ပင္
- နႏြင္းမွဳန္႔ - အနည္းငယ္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး - တစ္ဝက္
ျပင္ဆင္ပံု
- ဆိတ္အူကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး တလက္မေလာက္ အတံုးေလးမ်ား တံုးေပးထားပါ။
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ ခ်င္းတို႔ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ။
- စပါးလင္ကို အပင္လိုက္ ေရေဆးျပီး အရင္းပိုင္းကို လပ္ပါးပါးလွီးထားပါ။
- စပါးလင္ အဖ်ားပိုင္း အရြက္မ်ားကို အနည္းငယ္ ပြတ္ေခ်ျပီး ထံုးထားပါ။
- အဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ငရုတ္ဆံုထဲမွာ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ႏွင္႔အတူ စပါးလင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ ခ်င္းတို႔ထည္႔ျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ။
- ဆိတ္အူမ်ားကို ဇလံုတလံုးထဲထည့္ျပီး ငရုတ္သီးေထာင္း မဆလာ နႏြင္မွဳန္႔း ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕နဲ႕ နယ္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ ၁၀မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ။
- အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ျပီဆို ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ အရသာနယ္ထားေသာ ဆိတ္အူ စပါးလင္ရြက္ထံုး ဆီႏွင္႔ ေရအနည္းငယ္တို႔ကိုထည္႔ျပီး လံုးခ်က္ခ်က္ေပးပါ။
- ဆိတ္အူမ်ား ေရပြက္ပြက္ ဆူလာျပီးမာတင္းလာမွ တခ်က္ေလာက္ ေမႊေပးျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ကာ တည္ေပးပါ။
- ပထမ တရည္ခမ္းျပီး ႏူးမႏူး ျမည္းၾကည္႔ေပးပါ။
- မႏူးေသးပါက ေနာက္ထပ္တရည္ အူမ်ားကို ေရျမဳပ္ေအာင္ ထပ္ထည့္ျပီး တည္ေပးပါ။
- ဆိတ္အူမ်ား ေရမခမ္းေသးခင္ အရသာ ျမည္းေပးျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ။
- ေရခမ္းျပီး ဆီျပန္တာနဲ႕ ဆိတ္အူဆီျပန္ဟင္း ေမႊးေမႊးေလးကို မိမိႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment