Monday 15 July 2019

ကျောက်ဖရုံယို (Winter melon candy )






















ဒီေန႔ေတာ႔ ေက်ာက္ဖရံုသီး ခပ္ရင္႔ရင္႔ ဝယ္လာျပီး အခ်ဳိတည္းဖို႔အတြက္ ေက်ာက္ဖရံုယိုေလးေတြ လုပ္ျဖစ္လို႔ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ေက်ာက္ဖရံုယို လုပ္ဖို႔ဆိုရင္ေတာ႔ ရင္႔ျပီးအခြံမွာ အေပြးတက္ေနတဲ႔ ေက်ာက္ဖရံုသီးကိုဘဲ လုပ္လုိ႔ရတဲ႔အတြက္ သတိထားျပီး ဝယ္ေစခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ေက်ာက္ဖရံုသီး - 1600 g (အရမ္းရင္႔ေနေသာ အသီးကိုသာသံုးပါ)
  2. သၾကား - 1000 g (အခ်ဳိၾကိဳက္လ်ွင္ သၾကားပိုထည္႔ပါ)
  3. ေရ - 800 ml (သၾကားက်ဳိရန္)
  4. ေရ - 4 lit (ေက်ာက္ဖရံုသီးျပဳပ္ရန္)
  5. သံပုရာရည္ - 90 ml

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ေက်ာက္ဖ႐ုံသီးကုိ အခြံခြာၿပီး အတြင္းမွ အေစ့မ်ားကုိ ဖယ္ေပးကာ ေရေဆးေပးပါ
  2. ေက်ာက္ဖရံုသီးကို တလက္မေလာက္ အတံုးေလးေတြ တံုးေပးပါ
  3. ျပီးတာနဲ႔ သၾကားအရည္ စိမ္႔ဝင္ေစရန္ ပံုပါအတိုင္း အတံုးေလးေတြကို ခရင္းႏွင္႔ လိုက္ထိုးေပးပါ
  4. ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ သံပုရာရည္ထည္႔ျပီး ေက်ာက္ဖရံုသီးမ်ား ထည္႔ေပးကာ အထက္ေအာက္ သမေအာင္ လွန္ေပးျပီး မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ေလာက္ စိမ္ထားေပးပါ
  5. သံပုရာရည္ စိမ္ျပီးတာနဲ႔ ေက်ာက္ဖရံုသီးမ်ားကိုဆယ္ျပီး ေရႏွင္႔ေဆးေပးပါ
  6. ေရေဆးျပီးတာနဲ႔ ေဇာက္နက္ေသာ အိုးက်ယ္က်ယ္ထဲမွာ ေရထည္႔ျပီး ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  7. ေရဆူလာတာနဲ႔ ေရဆူဆူထဲမွာ ေက်ာက္ဖရံုသီးမ်ားကိုထည္႔ျပီး ႏူးတဲ႔အထိ ထည္႔ျပဳပ္ေပးပါ
  8. ေက်ာက္ဖရံုသီးမ်ား ႏူးလာတာနဲ႔ ဆယ္ျပီးေရစစ္ထားပါ
  9. ဒယ္အိုးထဲမွာ သၾကားႏွင္႔ေရကိုထည္႔ျပီး သၾကားေပ်ာ္ေအာင္ က်ဳိေပးပါ
  10.  သၾကား အရည္ေပ်ာ္ျပီး အနည္းငယ္ ပ်စ္လာတာနဲ႔ ျပဳပ္ထားတဲ႔  ေက်ာက္ဖရံုသီးကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
  11. ေက်ာက္ဖရံုသီးမ်ား ႏူးအိလာတဲ႔အထိ က်ဳိေပးပါ
  12. ေက်ာက္ဖရံုသီးႏွင္႔ သၾကားရည္မ်ား အရမ္းပ်စ္လာပါက မီးပိတ္ေပးပါ
  13. ျပီးတာနဲ႔ ပန္းကန္လံုး တစ္ခုထဲ ေျပာင္းထည္႔ေပးျပီး ၇နာရီမွ ၈နာရီအထိ သၾကားရည္မ်ား စိမ္႔ဝင္သြားေအာင္ ဒီအတိုင္း ထားေပးပါ
  14. သၾကားရည္ စိမ္ျပီးတာနဲ႔ ဗန္းတခ်ပ္ထဲမွာ Aluminium foil ကို ခင္းေပးပါ
  15. Aluminium foil ေပၚမွာ သၾကားရည္ စိမ္ထားေသာ ေက်ာက္ဖရံုယိုကို ဇြန္းျဖင္႔ခပ္ျပီး တခုခ်င္း တင္ေပးပါ
  16. အားလံုး အဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ အခန္းအပူခ်ိန္ထဲမွာဘဲ အေျခာက္ခံ ထားေပးပါ
  17. ရာသီဥတုပူပါက ခပ္ျမန္ျမန္ေျခာက္ျပီး ရာသီဥတု အရမ္းေအးေနပါက ေျခာက္ဖို႔ရက္ အနည္းငယ္ ၾကာတတ္ပါတယ္
  18. သၾကားမ်ား ေျခာက္သြားျပီ ဆိုတာနဲ႔  ေက်ာက္ဖရံုယို ခ်ဳိစိမ္႔စိမ္႔ေလးကို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment