Thursday 28 March 2019

ၾကက္သားစင္းေကာ ခရမ္းသီးႏွပ္

















ခရမ္​းသီးႏွပ္​နည္​း​ေတြ အမ်ဳိးမ်ဳိး ရွိတဲ့အထဲက ဒီတခါ​ေတာ့ ႏွမ္​းဆီ​ေမႊး​ေလးနဲ႔ ႏွပ္​တဲ့နည္​း​ေလး ​ေရး​ေပးထားပါတယ္​။
ျပင္​ဆင္​ပံု​ေလး​ေတြကို ပံု​ေအာက္​မွာ ​ေရး​ေပးထားပါတယ္​ တ​ေယာက္​နဲ႔တ​ေယာက္​ အရသာ ႀကိဳက္​ပံုခ်င္​း မတူညီႏိူင္​တဲ့အတြက္​ မိမိႏွစ္​သက္​သလို အရသာကို ျပင္​ဆင္​ၿပီး​ေတာ့လဲ ခ်က္​​ေပးႏိူင္​ပါတယ္​။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
  1. ခရမ္းသီးအရွည္သီး - ၅ေတာင္႔
  2. ၾကက္ရင္ပံုသား - 
    200 g 
  3. ၾကက္သြန္နီ - ခပ္ၾကီးၾကီး တစ္လံုး
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴ - ခပ္ၾကီးၾကီး ၅မႊာ
  5. ခ်င္းတက္ - လက္တဆစ္ခန္႔
  6. ခရုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  7. ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  8. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  9. ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ဗူး သံုးဗူး (ခရမ္းသီးေၾကာ္ရန္)
  10. ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ဗူး ဗူးတစ္ဝက္သာသာ (ခရမ္းသီးႏွပ္ရန္)

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ခရမ္​းသီး အရွည္​သီး ၅​ေတာင္​့ကို ​ေရေဆးၿပီး အညႇာျဖတ္​​ေပးကာ ထက္​ဝက္​ပိုင္​းၿပီး ​ေလးစိတ္​စိတ္​​ေပးပါ
  2. ​ေရထဲမွာ ဆား လက္​ဖက္​ရည္​ဇြန္​း တစ္​ဇြန္​းထည္​့ၿပီး ​ေဖ်ာ္​ထားပါ
  3. လွီးထား​ေသာ ခရမ္​းသီးမ်ားကို ဆားရည္​ထဲမွာ နာရီဝက္​​ေလာက္​ စိမ္​ထားပါ ​ေရစိမ္​ထားစဥ္​ ခရမ္​းသီးထဲ ဆားရည္​ဝင္​​ေအာင္​ အထက္​​ေအာက္​ လွန္​လွန္​​ေပးပါ။
  4. ၾကက္​သြန္​ျဖဴ ၄မႊာကို အခြံခြာၿပီး ​ေရ​ေဆးကာ ဓားျပားရိုက္​၍ ခပ္​ႏုတ္​ႏုတ္​ လွီးထားပါ
  5. ၾကက္​သြန္​နီ အ​ေနေတာ္​ တဥကို အခြံခြာၿပီး ​ေရ​ေဆးကာ ခပ္​ႏုတ္​ႏုတ္​ လွီးထားပါ
  6. ခ်င္​းတက္​ လက္​တဆစ္​ခန္​႔ကို အခြံခြာၿပီး ခပ္​​ေသး​ေသး​ေလး​ေတြ လွီးထားပါ
  7. ဇလံုတလံုးထဲမွာ ခရုဆီ ထမင္​းစားဇြန္​းတစ္​ဇြန္​း ပဲငံျပာရည္​ ထမင္​းစားဇြန္​းတစ္​ဇြန္​း ဆား လက္​ဖက္​ရည္​ဇြန္​း တစ္​ဇြန္​း ႏွမ္​းဆီ​ေမႊး လက္​ဖက္​ရည္​ဇြန္​း တစ္​ဝက္​ ၾကက္​သြန္​ျဖဴ ၾကက္​သြန္​နီ ခ်င္​းတို႔ကို ​ေရာ​ေမႊထားပါ
  8. ၾကက္​ရင္​ပံုသားကို ​ေရ​ေဆးၿပီး ခပ္​ႏုတ္​ႏုတ္​ စင္​းထားပါ
  9. ဆားရည္​စိမ္​ထား​ေသာ ခရမ္​းသီးကို ​ခပ္​ဖြဖြ ​ေရညႇစ္​ၿပီး ​ေရ​ေတြ​ေျခာက္​သြား​ေအာင္​ အဝတ္​စ သန္​႔သန္​႔​ေပၚတင္​ၿပီး ​ေရသုတ္​​ေပးပါ
  10. ခရမ္​းသီးမ်ား ​ေရ​ေျခာက္​သြားပါက ဆီအိုးတည္​ပါ
  11. ဆီပူလာပါက ခရမ္​းသီးမ်ားကို အီုးဆန္​႔သ​ေလာက္​ ထည္​့​ေပးၿပီး တစ္​ဖက္​ကို သံုးမိနစ္​ခန္​႔ ​ေၾကာ္​​ေပးပါ
  12. ေနာက္တဖက္ကို လွန္ေပးၿပီး ၃မိနစ္ခန္႔ ေၾကာ္ေပးပါ
  13. ​ေၾကာ္​ၿပီးတာနဲ႔ ခရမ္​းသီးမ်ားကိုဆယ္​ၿပီး ဆီစစ္​ထားပါ
  14. ဆီစစ္​သြားပါက ​ေၾကာ္​ထား​ေသာအိုးထဲမွ ဆီမ်ားကို ဖယ္​​ေပးပါ
  15. အိုးကိုအပူ​ေပးၿပီး ဆီသန္​႔ထပ္​ထည္​့ကာ အပူ​ေပးပါ
    ဆီပူလာတာနဲ႔ အရသာစပ္​ထား​ေသာ ၾကကိသြန္​ျဖဴနီ ၾကက္​သြန္​နီ ခ်င္​းအႏွစ္​တို႔ကို ထည္​့​ေၾကာ္​ပါ
  16. တစ္​မိနစ္​ခန္​႔ ​ေၾကာ္​ၿပီးတာနဲ႔ စင္​းထား​ေသာ ၾကက္​သားကို ထည္​့​ေၾကာ္​ပါ
  17. စင္​းထား​ေသာ ၾကက္​သားမ်ားကို ၅မိနစ္​ခန္​႔ ​ေၾကာ္​ၿပီးတာနဲ႔ ဆီစစ္​ထား​ေသာ ခရမ္​းသီးမ်ားကို ထည္​့​ေမႊ​ေပးပါ
  18. ခရမ္​းသီးႏွင္​့ၾကက္​သား သမသြားပါက အရသာျမည္​းၿပီး လိုသလို ျပင္​​ေပးၿပီး မီးပိတ္​​ေပးပါ
  19. စားသံုးရန္​ အသင္​့ျဖစ္​​ေနတဲ့ ၾကက္​သားစင္းေကာ ခရမ္​းသီးႏွပ္​ ​ေမႊး​ေမႊး​ေလးကို စားသံုးရန္​ ျပင္​​ေပးႏိူင္​ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment