ခရမ္းသီးႏွပ္နည္းေတြ အမ်ဳိးမ်ဳိး ရွိတဲ့အထဲက ဒီတခါေတာ့ ႏွမ္းဆီေမႊးေလးနဲ႔ ႏွပ္တဲ့နည္းေလး ေရးေပးထားပါတယ္။
ျပင္ဆင္ပံုေလးေတြကို ပံုေအာက္မွာ ေရးေပးထားပါတယ္ တေယာက္နဲ႔တေယာက္ အရသာ ႀကိဳက္ပံုခ်င္း မတူညီႏိူင္တဲ့အတြက္ မိမိႏွစ္သက္သလို အရသာကို ျပင္ဆင္ၿပီးေတာ့လဲ ခ်က္ေပးႏိူင္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- ခရမ္းသီးအရွည္သီး - ၅ေတာင္႔
- ၾကက္ရင္ပံုသား -200 g
- ၾကက္သြန္နီ - ခပ္ၾကီးၾကီး တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - ခပ္ၾကီးၾကီး ၅မႊာ
- ခ်င္းတက္ - လက္တဆစ္ခန္႔
- ခရုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ဗူး သံုးဗူး (ခရမ္းသီးေၾကာ္ရန္)
- ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ဗူး ဗူးတစ္ဝက္သာသာ (ခရမ္းသီးႏွပ္ရန္)
ျပင္ဆင္ပံု
- ခရမ္းသီး အရွည္သီး ၅ေတာင့္ကို ေရေဆးၿပီး အညႇာျဖတ္ေပးကာ ထက္ဝက္ပိုင္းၿပီး ေလးစိတ္စိတ္ေပးပါ
- ေရထဲမွာ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းထည့္ၿပီး ေဖ်ာ္ထားပါ
- လွီးထားေသာ ခရမ္းသီးမ်ားကို ဆားရည္ထဲမွာ နာရီဝက္ေလာက္ စိမ္ထားပါ ေရစိမ္ထားစဥ္ ခရမ္းသီးထဲ ဆားရည္ဝင္ေအာင္ အထက္ေအာက္ လွန္လွန္ေပးပါ။
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄မႊာကို အခြံခြာၿပီး ေရေဆးကာ ဓားျပားရိုက္၍ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီ အေနေတာ္ တဥကို အခြံခြာၿပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- ခ်င္းတက္ လက္တဆစ္ခန္႔ကို အခြံခြာၿပီး ခပ္ေသးေသးေလးေတြ လွီးထားပါ
- ဇလံုတလံုးထဲမွာ ခရုဆီ ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္း ပဲငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္း ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း ႏွမ္းဆီေမႊး လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႔ကို ေရာေမႊထားပါ
- ၾကက္ရင္ပံုသားကို ေရေဆးၿပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ စင္းထားပါ
- ဆားရည္စိမ္ထားေသာ ခရမ္းသီးကို ခပ္ဖြဖြ ေရညႇစ္ၿပီး ေရေတြေျခာက္သြားေအာင္
အဝတ္စ သန္႔သန္႔ေပၚတင္ၿပီး ေရသုတ္ေပးပါ - ခရမ္းသီးမ်ား ေရေျခာက္သြားပါက ဆီအိုးတည္ပါ
- ဆီပူလာပါက ခရမ္းသီးမ်ားကို အီုးဆန္႔သေလာက္ ထည့္ေပးၿပီး တစ္ဖက္ကို သံုးမိနစ္ခန္႔ ေၾကာ္ေပးပါ
- ေနာက္တဖက္ကို လွန္ေပးၿပီး ၃မိနစ္ခန္႔ ေၾကာ္ေပးပါ
- ေၾကာ္ၿပီးတာနဲ႔ ခရမ္းသီးမ်ားကိုဆယ္ၿပီး ဆီစစ္ထားပါ
- ဆီစစ္သြားပါက ေၾကာ္ထားေသာအိုးထဲမွ ဆီမ်ားကို ဖယ္ေပးပါ
- အိုးကိုအပူေပးၿပီး ဆီသန္႔ထပ္ထည့္ကာ အပူေပးပါ
ဆီပူလာတာနဲ႔ အရသာစပ္ထားေသာ ၾကကိသြန္ျဖဴနီ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းအႏွစ္တို႔ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ - တစ္မိနစ္ခန္႔ ေၾကာ္ၿပီးတာနဲ႔ စင္းထားေသာ ၾကက္သားကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- စင္းထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို ၅မိနစ္ခန္႔ ေၾကာ္ၿပီးတာနဲ႔ ဆီစစ္ထားေသာ ခရမ္းသီးမ်ားကို ထည့္ေမႊေပးပါ
- ခရမ္းသီးႏွင့္ၾကက္သား သမသြားပါက အရသာျမည္းၿပီး လိုသလို ျပင္ေပးၿပီး မီးပိတ္ေပးပါ
- စားသံုးရန္ အသင့္ျဖစ္ေနတဲ့ ၾကက္သားစင္းေကာ ခရမ္းသီးႏွပ္ ေမႊးေမႊးေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါၿပီ။
No comments:
Post a Comment