ဗီယက္နမ္ေစ်းကို သြားၾကရင္း ခ်င္းႏုႏုေလးေတြ ေတြ႔တာနဲ႔ ဝယ္လာျပီး ခ်င္းခ်ဥ္ေလး တည္ျဖစ္ပါတယ္ ကိုယ့္ဘာသာကို ခ်င္းခ်ဥ္ကို တည္ျပီးစားေတာ႔ သန္႔သန္႔ေလး စားရသလို ၾကာၾကာလဲ အထားခံပါတယ္။
မာမာကေတာ့ မာမာ့အေမ အခ်ဥ္တည္တဲ့ နည္းေလးနဲ႕ တည္ပါတယ္ အရမ္းအရမ္းကိုလဲ လြယ္ပါတယ္ အခ်ဥ္တည္တဲ့ အခ်ိန္မွာ တစ္ခ်က္ေလးဘဲ သတိထားရမွာက ဖန္ပုလင္းနဲ႕တည္တာအေကာင္းဆံုးပါဘဲ။
ေၾကြပန္းကန္နဲ႕တည္တဲ့အခါမွာ ေႂကြအေကာင္းစား အရည္အေသြး ျပည့္မွီတဲ့ေႂကြဆိုရင္ ျပသနာမ႐ွိေပမဲ့ အရည္အေသြး မျပည့္မွီတဲ့ ေႂကြဆိုရင္ တည္မိတဲ့ အခ်ဥ္ေၾကာင့္ အဆိပ္အေတာက္ကို ျဖစ္ေစပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာတည္တဲ႔ ခ်င္းခ်ဥ္တည္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- ခ်င္းႏု - သံုးဆယ္သား
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- သံုပုရာသီး အေနေတာ္ - ႏွစ္လံုး
ျပင္ဆင္ပံု
- ခ်င္းကိုအခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ေရစစ္ထားပါ
- ေရစစ္သြားပါက အခြံခြာသည္႔ ဒါးႏွင္႔ ခပ္ပါးပါးေလးေတြ ရေအာင္ လွီးေပးပါ
- ခ်င္းျပားေလးေတြ လွီးျပီးပါက ဇလံုတစ္လံုးထဲထည္႔ကာ ဆားႏွင္႔နယ္ျပီး နာရီဝက္ခန္႔ ႏွပ္ထားပါ
- ဆားႏွင္႔နယ္ျပီး ႏွပ္ထားျပီးပါက ထြက္လာေသာ ခ်င္းရည္မ်ားကို ညွစ္ထုတ္ေပးပါ
- ထိုခ်င္းရည္ကို ေလလံုအိတ္ထဲထည္႔ျပီး ေရခဲေသတာ ခဲတဲ႔အကန္႔ထဲမွာ သိမ္းထားပါ
- ထိုခဲထားေသာ ခ်င္းရည္ကို ဟင္းခ်က္ရာမွာ ျပန္သံုးႏိူင္ပါတယ္
- အရည္ညွစ္ျပီးသြားေသာ ခ်င္းဖတ္မ်ားကို သံပုရာရည္ ညွစ္ထဲ႔ေပးပါ
- သံပုရာရည္ ညွစ္ထားေသာ ခ်င္းမ်ားကို ဇလံုထဲမွာဘဲ သမေအာင္ နယ္ေပးပါ
- အားလံုးသမသြားပါက ခ်င္းအေရာင္ အနည္းငယ္ ေျပာင္းလာပါလိမ္႔မည္
- အေရာင္ေျပာင္းလာတာနဲ႔ ဖန္ပုလင္း သန္႔သန္႔ထဲထည္႔ျပီး ေရခဲေသတာထဲမွာ သိမ္းထားေပးပါ
- ေနာက္တစ္ေန႕မွာ ခ်င္းခ်ဥ္ေမႊးေမႊးေလးကို မိမိႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္လို႔ ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment