Wednesday, 20 March 2019

ဟင္းႏုနယ္ရြက္ သိမ္းနည္း











ဒီေန႔ေတာ႔ ဗီယက္နမ္ေစ်းကို သြားရင္း ကိုယ္စားတတ္တဲ႔ အသီးအရြက္ေလးေတြ လွဳိင္လွဳိင္ေပၚတုန္း မ်ားမ်ားဝယ္လာခဲ႔ပါတယ္။

အမ်ားၾကီးဆိုေတာ႔ တရက္ထဲလဲ စားလို႔မကုန္တဲ႔အတြက္ ၾကာၾကာထားလို႔ရမဲ႔ နည္းေလးေတြ ျပင္ဆင္ကာ သိမ္းထားျဖစ္တာမို႔လို႔ မာမာသိမ္းတဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ျပင္ဆင္ပံု

  1. ဟင္းနုနယ္ရြက္မ်ားကို အရင္ဆံုး ေရမ်ားမ်ားထဲမွာ အပင္လိုက္ ေရေဆးေပးပါ
  2. ျပီးတာနဲ႔ ဟင္းႏုနယ္ရြက္မ်ားကို အရြက္မ်ား ေျခြေပးျပီး သပ္သပ္ဖယ္ထားပါ
  3. ဖယ္ထားေသာ အရြက္မ်ားကို ေရ သံုးထပ္ေလာက္ ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  4. က်န္ေနတဲ႔ အရိုးမ်ားကို ရင္႔ေနတဲ႔ ေနရာမွ အေၾကာမ်ားကို ဓါးထက္ထက္ေလးနဲ႔ သင္ေပးပါ
  5. အေၾကာသင္ျပီးတာနဲ႔ အလယ္မွ ထက္ျခမ္းခြဲေပးျပီး အေနေတာ္ေလးေတြ ျဖတ္ေပးပါ
  6. သင္ထားေသာ အေၾကာမ်ားကို လႊင္ျပစ္႔ေပးပါ
  7. အေၾကာသင္ျပီး လွီးျဖတ္ထားေသာ အရိုးေလးေတြကိုလဲ ေရသံုးထပ္ေလာက္ေဆးကာ ေရစစ္ထားပါ
  8. အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ ေရတစ္ဝက္သာသာေလာက္ ထည္႔ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  9. ေရပြက္ပြက္ဆူလာတာနဲ႔ အရင္ဆံုး ဟင္းႏုနယ္အရိုးမ်ားကို ၅မိနစ္ေလာက္ ထည္႔ျပဳပ္ေပးပါ
  10. အရိုးမ်ား မႏူးတႏူးအခ်ိန္မွာ ဆယ္ေပးျပီး ေရေအးေအးနဲ႔ ၂ထပ္ေလာက္ေဆးေပးပါ
  11. ျပီးတာနဲ႔  ျပဳပ္ထားေသာ အရိုမ်ား အေရာင္မေျပာင္းသြားေအာင္ ေရေအးေအးမွာ စိမ္ထားေပးပါ
  12. ဆူျပီးသား ေရပူပူထဲမွာဘဲ ဟင္းႏုနယ္ရြက္မ်ားကို သံုးမိနစ္ေလာက္ ထည္႔ျပဳပ္ေပးပါ
  13. အရြက္မ်ား ျပဳပ္ေနစဥ္မွာ ေရပူမ်ား ေဝက်တတ္တဲ႔အတြက္ သတိထားျပီး သစ္သားေယာင္းမႏွင္႔ ေမႊေပးပါ
  14. ေရပြက္ပြက္ဆူလာျပီး အရြက္မ်ား အေရာင္ေျပာင္းလာတာနဲ႔ ဆယ္ေပးျပီး ေရေအးနဲ႔ ႏွစ္ထပ္ေလာက္ ေဆးေပးပါ
  15. ျပီးတာနဲ႔ အရြက္မ်ား အေရာင္မေျပာင္းေအာင္ ေရေအးနဲ႔ စိမ္ထားေပးပါ
  16. အရိုးမ်ား အရြက္မ်ား ေအးသြားတာနဲ႔ ေရစစ္ေပးပါ
  17. ေရစစ္သြားတာနဲ႔ ေလလံုေသာ ပလပ္စတစ္အိတ္ေတြနဲ႔ထည္႔ျပီး ေသေသခ်ာခ်ာ ပိတ္ေပးကာ ေရခဲေသတာ ခဲတဲ႔အကန္႔ထဲမွာ ထည္႔ျပီးခဲထားေပးပါ
  18. ေၾကာ္စား ခ်က္စား သုပ္စားဖို႔ ျပင္ဆင္ေတာ႔မယ္ဆိုရင္ေတာ႔ မျပင္ဆင္ခင္ သံုးနာရီေလာက္ ၾကိဳတင္ျပီး ထုတ္ထားေပးျပီးမွ ျပင္ဆင္ေပးပါ။

No comments:

Post a Comment