Tuesday 21 July 2015

ၾကက္အသည္း ဆီျပန္ေမႊးေမႊးေလး



ၾကက္အသည္း ဆီျပန္ဟင္းေမႊးေမႊးေလးပါ အသည္းဟင္းခ်က္ရင္ မခ်က္တတ္တဲ့အခါ အရမ္းညွီပါတယ္ နကိုထဲက သံဓါတ္မ်ားတဲ့ အစာမို႕ ခ်က္တဲ့အခါမွာ အနံ႕မျပင္းေစဖို႕ ဟင္းခတ္ အေမႊးအႀကိဳင္ေလးေတြ သတိထားျပီး ထည့္ေပးဖို႕ေတာ့ လိုပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္အသည္း - 500g
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး 
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • ေလးညွင္း - တပြင့္
  • ဖာလာေစ့ - တခု
  • စမံုစပါး - ၁၀ေစ့ခန္႕
  • ကရေ၀း႐ြက္ - တ႐ြက္
  • ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕
  • စပါးလင္ - တလက္မခန္႕
  • မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ (ဆီသတ္ ၾကက္အသည္း အရသာနယ္႐ာတြင္ တ၀က္စီ ခြဲသံုးပါ)
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
  • င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္

ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္အသည္းကို ေရေဆးျပီး ဆား နႏြင္း အရသာမွဳန္႕တို႕နဲ႕ နယ္ျပီး ႏွပ္ထားေပးပါ
  • ၾကက္သြန္အျဖဴ အနီ စမံုစပါး ခ်င္း စပါးလင္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ စပါးလင္တို႕ကို ေရာျပီး ေထာင္းထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးမွာ ဆီကိုထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ကိုထည့္ျပီး င႐ုတ္သီးေထာင္းထားေသာ အႏွစ္မ်ားႏွင့္အတူ ကရေ၀း႐ြက္ ေလးညွင္းပြင့္ႏွင့္ ဖာလာေစ့ကို အနည္းငယ္ထုျပီးထည့္ကာ ဆီသတ္ေပးပါ
  • ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာ နယ္ထားေသာ ၾကက္အသည္းကို ထည့္ေမႊေပးပါ
  • ထြက္လာေသာ အရည္မ်ား ခမ္းကာနီးအထိ မၾကာ မၾကာေမႊေပးပါ
  • အရည္မ်ား ခမ္းျပီး ၾကက္အသည္းမ်ား အေရာင္ေျပာင္းလာမွ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး တည္ေပးပါ
  • ဆီျပန္ကာနီး ေရနည္းနည္းက်န္ခ်ိန္မွာ မဆလာအုပ္ျပီး အရသာျမည္းပါ
  • လိုအပ္သလို ျပင္ေပးျပီး ဆီျပန္လာပါက ၾကက္အသည္း ဆီျပန္ဟင္းေမႊးေမႊးေလး ရပါျပီ
ၾကက္အသည္းဟင္းကို ငံျပာရည္ မသံုးထားပါ ငံျပာရည္သံုးပါက သံဓါတ္အနံ႕ကို ပိုျပီးျပင္းေစပါတယ္။

2 comments:

  1. တဘရိတ္ထဲ လက္က်န္္ပို႔စ္ေလးေတြ အားေပးသြားတယ္ မာမာေရ... ၾကက္အသည္းဟင္းအတြက္ ငံျပာရည္မသံုးဘို႔ နည္းပညာတခုရရွိသြားတယ္ ေက်းဇူးေနာ္ ...
    တံုယမ္းဟင္းခ်ိဳကို တီတင့္စလံုးေရာက္တိုင္း မၾကာခဏစားျဖစ္တယ္ သားငယ္ရဲ႕ေဖးဖရိတ္ေလ...

    ReplyDelete
  2. ဟုတ္ကဲ့ပါ တီတင့္ေရ
    ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္

    ReplyDelete