၀မ္တုန္အ႐ြက္ထုတ္
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အဆင္သင့္ ျပင္ထားေပးပါ
ေၾကာ္ျပီးပါက အေအးခံထားပါ
၀မ္တုန္႐ြက္ကို ေထာင့္ခြ်န္းခင္းျပီး
အလယ္မွာ အစာကိုပံုေပးပါ
အနားမ်ားကို ေရစြတ္ျပီး ေခါက္ေပးပါ
ႏွစ္သက္သည့္ ပံုစံေလးမ်ား ေခါက္ေပးပါ
တခုႏွင့္တခု မကပ္ေစရန္ ခပ္ခြာခြာထားေပးျပီး
ေၾကာ္ရန္အဆင့္သင့္ျဖစ္ေသာ ၀မ္တုန္ထုတ္မ်ား
ရပါျပီ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- မံုလာဥနီ - ဥႀကီးႀကီး တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ခ်င္း - အနည္းငယ္ (ေထာင္းျပီးသား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း )
- ပဲေတာင့္႐ွည္ - ၈ေတာင့္ခန္႕
- ေဂၚဖီ - တစ္စိတ္
- ၾကက္သြန္မိတ္ - ၂ပင္
- မွဳိ - ၄ပြင့္ခန္႕
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၂ေတာင့္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္ - အၾကည္ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ဆီ - ေၾကာ္ရန္ လိုသေလာက္ (ဆီမ်ားမ်ားႏွင့္ေၾကာ္လ်ွင္ ပိုျပီးစားေကာင္းပါတယ္ )
- ၀မ္တုန္အ႐ြက္ - ၂၀႐ြက္ခန္႕
ျပင္ဆင္ပံု
- မံုလာဥနီကို ခပ္ေသးေသး လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္မိတ္ကို အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- ေဂၚဖီကို ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- မွဳိကို ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဓါးျပား႐ိုက္ျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- င႐ုတ္သီးစိ္းကို ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ခ်င္းကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
- ပဲငံျပာရည္ ဆား သၾကား ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႕ ႏွမ္းဆီ ဆီတို႕ကို ျပင္ထားေပးပါ
- အသီးအ႐ြက္မ်ား အားလံုးကို ေရေဆးကာ ေရစစ္ျပီးမွ လွီးေပးပါ
ျပဳလုပ္ပံု
- ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား အဆင္သင့္ ျဖစ္ျပီဆိုတာနဲ႕ ဆီ ထမင္းစားဇြန္း၂ဇြန္းကို အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို မိနစ္၀က္ေလာက္ အရင္ထည့္ေမႊပါ
- ျပီးတာနဲ႕ မံုလာဥနီ ပဲသီး ေဂၚဖီ မွဳိ င႐ုတ္သီးစိမ္း ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ဆား သၾကား ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႕တို႕ကို တခုျပီးတခု ဆက္တိုက္ ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
- ၃မိနစ္ေလာက္ ေမႊျပီးတာနဲ႕ႏွမ္းဆီႏွင့္ ၾကက္သြန္မိတ္ ထည့္ျပီးေမႊကာ အေအးခံထားေပးပါ
- ၀မ္တုန္႐ြက္ အထုတ္ကို အစာမ်ား အေအးခံထားတုန္း ေရခဲေသတၱာထဲမွ ထုတ္ျပီး ေရခဲေပ်ာ္ေအာင္ အခန္းအပူခ်ိန္အတိုင္း ထားေပးပါ
- အစာမ်ားေအးသြားပါက ၀မ္တုန္႐ြက္ကို ေထာင့္ခြ်န္းခင္ျပီး အစာထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခန္႕ပံုျပီး အနားမ်ားကို ေရစြတ္ကာ ႏွစ္သက္သည့္ပံုစံေလးမ်ား ရေအာင္ေခါက္ေပးပါ
- ေခါက္ျပီးသားမ်ား တခုႏွင့္တခု မကပ္ေစရန္ ခြာထားေပးပါ
- အားလံုးျပီးပါက ဆီကိုအပူေပးျပီး ဆီအရမ္းပူလာပါက မီးကို အေနေတာ္ေလ်ွာ့ျပီးမွ ၀မ္တုန္အထုတ္ေလးမ်ားကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- အားလုံး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္သြားပါက အရသာ႐ွိေသာ အသီးအ႐ြက္ ၀မ္တုန္ေၾကာ္မ်ားကို ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္တို႕ႏွင့္ တြဲဖက္ျပီး စားႏိုင္ပါျပီ
No comments:
Post a Comment