Thursday 2 July 2015

အသီးအရွက် ဝမ်တုန်ကြော်



၀မ္တုန္အ႐ြက္ထုတ္

လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား

ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အဆင္သင့္ ျပင္ထားေပးပါ

ေၾကာ္ျပီးပါက အေအးခံထားပါ

၀မ္တုန္႐ြက္ကို ေထာင့္ခြ်န္းခင္းျပီး 
အလယ္မွာ အစာကိုပံုေပးပါ

အနားမ်ားကို ေရစြတ္ျပီး ေခါက္ေပးပါ

ႏွစ္သက္သည့္ ပံုစံေလးမ်ား ေခါက္ေပးပါ

တခုႏွင့္တခု မကပ္ေစရန္ ခပ္ခြာခြာထားေပးျပီး
 ေၾကာ္ရန္အဆင့္သင့္ျဖစ္ေသာ ၀မ္တုန္ထုတ္မ်ား 
ရပါျပီ။

ဒီေန႕ေတာ့ အသားမစားတဲ့ သမီးအတြက္ အသီးအ႐ြက္ေတြနဲ႕ ၀မ္တုန္ေၾကာ္ေလး လုပ္ေပးျဖစ္ပါတယ္ အသီးအ႐ြက္လို႕ဆိုေပမဲ့ အရသာ႐ွိေအာင္ ျပင္ဆင္တတ္ရင္ စားခ်င္စဖြယ္ျဖစ္သလို အဟာရလဲ ျဖစ္ေစပါတယ္ သတ္သတ္လြတ္ စားတဲ့သူေတြအတြက္ အဆင္ေျပေစမဲ့ ၀မ္တုန္ေၾကာ္ေလးမို႕ ေၾကာ္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. မံုလာဥနီ - ဥႀကီးႀကီး တစ္ဥ
  2. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  4. ခ်င္း - အနည္းငယ္ (ေထာင္းျပီးသား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း )
  5. ပဲေတာင့္႐ွည္ - ၈ေတာင့္ခန္႕
  6. ေဂၚဖီ - တစ္စိတ္
  7. ၾကက္သြန္မိတ္ - ၂ပင္
  8. မွဳိ - ၄ပြင့္ခန္႕
  9. င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၂ေတာင့္
  10. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  11. သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  12. ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  13. ပဲငံျပာရည္ - အၾကည္ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  14. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  15. ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  16. ဆီ - ေၾကာ္ရန္ လိုသေလာက္ (ဆီမ်ားမ်ားႏွင့္ေၾကာ္လ်ွင္ ပိုျပီးစားေကာင္းပါတယ္ )
  17. ၀မ္တုန္အ႐ြက္ - ၂၀႐ြက္ခန္႕

ျပင္ဆင္ပံု
  • မံုလာဥနီကို ခပ္ေသးေသး လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္မိတ္ကို အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • ေဂၚဖီကို ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • မွဳိကို ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဓါးျပား႐ိုက္ျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • င႐ုတ္သီးစိ္းကို ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ခ်င္းကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
  • ပဲငံျပာရည္ ဆား သၾကား ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႕ ႏွမ္းဆီ ဆီတို႕ကို ျပင္ထားေပးပါ
  • အသီးအ႐ြက္မ်ား အားလံုးကို ေရေဆးကာ ေရစစ္ျပီးမွ လွီးေပးပါ
ျပဳလုပ္ပံု
  • ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား အဆင္သင့္ ျဖစ္ျပီဆိုတာနဲ႕ ဆီ ထမင္းစားဇြန္း၂ဇြန္းကို အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို မိနစ္၀က္ေလာက္ အရင္ထည့္ေမႊပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ မံုလာဥနီ ပဲသီး ေဂၚဖီ မွဳိ င႐ုတ္သီးစိမ္း ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ဆား သၾကား ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႕တို႕ကို တခုျပီးတခု ဆက္တိုက္ ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
  • ၃မိနစ္ေလာက္ ေမႊျပီးတာနဲ႕ႏွမ္းဆီႏွင့္ ၾကက္သြန္မိတ္ ထည့္ျပီးေမႊကာ အေအးခံထားေပးပါ
  • ၀မ္တုန္႐ြက္ အထုတ္ကို အစာမ်ား အေအးခံထားတုန္း ေရခဲေသတၱာထဲမွ ထုတ္ျပီး ေရခဲေပ်ာ္ေအာင္ အခန္းအပူခ်ိန္အတိုင္း ထားေပးပါ
  • အစာမ်ားေအးသြားပါက ၀မ္တုန္႐ြက္ကို ေထာင့္ခြ်န္းခင္ျပီး အစာထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခန္႕ပံုျပီး အနားမ်ားကို ေရစြတ္ကာ ႏွစ္သက္သည့္ပံုစံေလးမ်ား ရေအာင္ေခါက္ေပးပါ
  • ေခါက္ျပီးသားမ်ား တခုႏွင့္တခု မကပ္ေစရန္ ခြာထားေပးပါ
  • အားလံုးျပီးပါက ဆီကိုအပူေပးျပီး ဆီအရမ္းပူလာပါက မီးကို အေနေတာ္ေလ်ွာ့ျပီးမွ ၀မ္တုန္အထုတ္ေလးမ်ားကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • အားလုံး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက အရသာ႐ွိေသာ အသီးအ႐ြက္ ၀မ္တုန္ေၾကာ္မ်ားကို ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္တို႕ႏွင့္ တြဲဖက္ျပီး စားႏိုင္ပါျပီ

No comments:

Post a Comment